Information om nedstängningen av Min bildström

Min bildström stängdes ned den 26 juli 2023. Om du redan har iCloud-bilder aktiverat på alla dina enheter behöver du inte göra något annat – dina bilder är redan överförda och lagrade på iCloud.

Min bildström stängdes ned den 26 juli 2023. Innehållet i den här artikeln är tillgängligt som hänvisning.

Vad är Min bildström?

Min bildström är en iCloud-tjänst som ursprungligen lanserades 2011. Den överför tillfälligt bilderna du tar på en enhet så att du kan se dem på vilken annan enhet som helst med Min bildström aktiverat och importera dem till ditt bibliotek på den enheten om du vill. Bilder finns kvar i Min bildström i 30 dagar – upp till 1 000 bilder vid varje given tidpunkt – och raderas sedan automatiskt från iCloud.

Min bildström planeras stängas ned den 26 juli 2023. Som en del av den här ändringen kommer nya bilduppladdningar till Min bildström från dina enheter upphöra en månad i förväg, den 26 juni 2023. Alla bilder som har laddats upp till tjänsten före detta datum kommer att finnas kvar på iCloud i 30 dagar från och med uppladdningsdatumet, och kommer vara tillgängliga på alla dina enheter där Min bildström för närvarande är aktiverat. Den 26 juli 2023 kommer inga bilder längre finnas kvar i Min bildström, och tjänsten kommer att stängas ned.

Min bildström är en separat tjänst från iCloud-bilder. Från och med nu är iCloud Photos det bästa sättet att hålla dina bilder och videor uppdaterade över alla dina enheter och säkert lagrade i iCloud. Om du redan har iCloud-bilder aktiverat på alla dina enheter behöver du inte göra något annat – dina bilder är redan överförda och lagrade på iCloud.

Varför fick du detta mejl?

Om du inte är bekant med Min bildström kan du ha använt den här tjänsten tidigare, eller så kan den ha aktiverats automatiskt för ditt konto en gång. Om du för närvarande använder iCloud-bilder kanske du inte ser Min bildström i enhetens inställningar. För att kontrollera använder du stegen nedan.

Vad behöver du göra?

Kontrollera om du använder iCloud-bilder på alla dina enheter. Om du inte använder iCloud-bilder kan du spara bilder som för närvarande finns i Min bildström på din enhet. För att hålla dina bilder synkroniserade mellan dina enheter kan du aktivera iCloud-bilder.

Kontrollera om du använder iCloud-bilder

• På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > [Ditt namn > iCloud. Se till att det står På bredvid Bilder på var och en av dina enheter.
  • På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på ditt namn och sedan på iCloud. Se till att det står På bredvid Bilder på var och en av dina enheter.

Om du inte använder iCloud-bilder

Bilderna i Min bildström har redan lagrats på minst en av dina enheter, så så länge du har enheten med originalfilerna kommer du inte att förlora några bilder till följd av den här ändringen. Om en bild du vill ha inte redan finns i ditt bibliotek på en särskild iPhone eller iPad ska du se till att du sparar den i ditt bibliotek på den enheten. Eller så kan du ställa in iCloud-bilder.

Spara bilder som för närvarande finns i Min bildström på din iPhone eller iPad

1. Öppna Bilder och tryck på Album.
  2. Tryck på Min bildström > Välj.
  3. Tryck på de bilder du vill spara och tryck sedan på knappen Dela  > Spara bild.

På en Mac importeras dina Min bildström-bilder automatiskt till ditt bibliotek.

Ställa in iCloud Bilder

Du kan aktivera iCloud Photos på iPhone-enheter med iOS 8.3 eller senare, på iPad-enheter med iPadOS 8.3 eller senare eller på Mac med OS X Yosemite eller senare. Efter det kan du visa dina bilder och videor i Photos-appen på din iPhone, iPad, Mac, Apple TV, iCloud.com, och du kan till och med synkronisera dem till en Windows-dator genom iCloud för Windows.

Läs om hur du ställer in iCloud Photos på alla dina enheter