Förbättra Hälsa och aktivitet och integritet

Förbättra hälsa och aktivitet har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela.

Förbättra hälsa och aktivitet skickar aktivitets- och träningsdata och hälsorelaterade data från din iPhone, iPad och Apple Watch till Apple för att utveckla, förbättra och förstå effektiviteten hos hälso- och träningsfunktionerna. Detta kan omfatta råa och analyserade data från hälso- och aktivitetsrelaterade sensorer. Dina data kommer inte att användas för något annat ändamål och innehåller inte personuppgifter.

Informationen som samlas in som en del av Förbättra Hälsa och Aktivitet omfattar data som visas i apparna Hälsa och Fitness på iPhone, iPad samt apparna som berör hälsa och fitness på din Apple Watch, inklusive vissa data som du har matat in (t.ex. ålder, kön, längd, vikt och rullstolsstatusläge), information som är kopplad till hjärtrytm, inklusive varningar om oregelbunden hjärtrytm (t.ex. notisfrekvens och notistyper, antal och typ av hjärtrytmmätningar, procentandel av vissa förmaksflimmervärden, dina interaktioner med olika datatyper och relevanta livsfaktorer samt antal och möjliga orsaker till ej bedömbara mätningar), information från appen EKG (t.ex. antalet genomförda EKG-registreringar, resultat och eventuella förknippade symptom), information från funktionen Syrenivå i blodet (t.ex. resultaten av lyckade mätningar, antalet registrerade mätningar och vissa mätningars kvalitet), information från funktionen Psykisk hälsa (t.ex. interaktioner med funktionen, om och när du slutförde en självskattning, hur ofta du loggar Sinnestillstånd och hur ofta du får notiser, vilka sorters notiser du aktiverat samt dina interaktioner med notiser), information från funktionen Hälsodelning som gör det möjligt att dela dina hälsodata med vänner och familj (t.ex. antal delningsrelationer, antal delade hälsoämnen och ändringar av delade hälsoämnen, information kring hälsotrender som skapats och delats, och dina interaktioner med notiser från Hälsodelning), viss information från funktionen Hälsodelning som gör att du kan dela hälsodata med din vårdgivare (t.ex. användningsfrekvens, det minimala, maximala och genomsnittliga antalet hälsoämnen som har delats och ett numeriskt intervall för hur många vårdgivare du delar data med), information från ditt medicinska ID (t.ex. ifyllda fält och dina interaktioner med funktionen), information kring hur du använt Siri till att öppna dina data i appen Hälsa (t.ex. när och hur du interagerar med Siri för att registrera hälsodatatyper i appen Hälsa eller för att läsa din information som är tillgänglig i appen Hälsa, vilken typ av appdata du sökte efter i Hälsa, inklusive om du begärde att registrera information i eller begärde information från appen Hälsa) samt information kring din användning av funktionen Läkemedel (t.ex. om du loggat ett läkemedel, vilken metod du använde för att logga ett läkemedel, om läkemedelsscheman skapats och vidtagna åtgärder kring sådana scheman samt din interaktion med och användning av inställningar och notiser för Läkemedel). Data som skickas till Apple kan även innehålla aktivitets- och rörelsedata (t.ex. antal ståtimmar, träningsminuter, trappor, höjd och djup, procentandel stängda rörelseringar, fysisk aktivitetsnivå, träningsdata (som typ, läge, källa, tidslängd och information som är relaterad till träningarna som du delar), rörlighetsrelaterad information, accelerometer, gyroskop, allmän riktning du är vänd mot och barometertryckdata), information från appen Mindfulness (t.ex. typ av mindfulness-session och om pulsen registrerades), handledsstatus och -riktning samt information som är kopplad till när och hur du importerar vissa verifierbara journaldata till appen Hälsa, liksom relaterade data som visas i appen Hälsa (t.ex. VO₂-max), antal fall och annan fall- och stötrelaterad information, sömnrelaterad information (t.ex. andningsvärden under sömn, sovscheman och hur de skiljer sig från registrerad sömntid, rörelsedata som används till att avgöra sömntid samt information som är relaterad till sömncykler), information, symptom och resultat som är relaterade till och härledda från menstruationscykel, graviditet och cykelfaktorer som omfattar användningen av preventivmedel (t.ex. detektering av långdragna mensperioder, oregelbundna eller sällan förekommande menscykler, långvarig stänkblödning, uppskattad ägglossning, förutsägelser för mens och maximal fertilitet samt rapporterade resultat av ägglossningstest för hemmabruk), information relaterad till och härledd från mätningar av handledstemperatur (som sammanslagna temperaturmätningar och annan temperaturbaserad information), ljud i hörlurar, exponeringsnivå för ljud i omgivningen och ljudminskningsmätningar, synrecept och relaterade fält, hjärtrelaterade mätningar och visualiseringar, information om funktionen Tid i dagsljus (t.ex. den uppskattade tid du vistas i dagsljus och sammanslagen statistik från värden av närvarande omgivningsljus) samt viss information som är relaterad till hur du använder funktioner och träningar i Apple Fitness+. Apple kan även få information om hur och ifall andra träningsappar eller enheter från tredje part är installerade, används eller anslutna, din ungefärliga plats, dina interaktioner med appen Hälsa, hur länge du har använt Apple Watch samt din aktivering av och interaktion med aktivitets- och hälsorelaterade appar, notiser, inställningar och funktioner. Alla ovanstående data kan samlas i en sammanslagen form eller på annat sätt kombineras i en form som inte identifierar dig personligen och analyseras på din iPhone, iPad och Apple Watch innan de skickas till Apple. Dessa data kan även användas av Apple till att identifiera trender och uppskatta mätningar för vissa aktivitets- och hälsorelaterade funktioner.

Under begränsade förhållanden kan Apple dela viss sammanslagen information med hälso- och medicinska tillsynsmyndigheter när det krävs som stöd för inskick till tillsynsmyndighet. Data som delas innehåller ingen information på individnivå eller information som kan identifiera dig.

Genom att aktivera Förbättra Hälsa och aktivitet godkänner du och samtycker till att Apple och dess dotterbolag och agenter överför, samlar in, underhåller, behandlar och delar den här informationen enligt vad som beskrivs ovan. Apple kan lagra den här informationen hos betrodda tredjepartsleverantörer.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy

Publiceringsdatum: 18 september 2023