Aktivitetsdelning och integritet

Aktivitetsdata som träningstyper och titlar, aktiva kalorier, träningsminuter, stå- eller rulltimmar, steg och tidszon kommer att delas på ett säkert sätt med de personer som du väljer.

Aktivitet har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela.

Privacy Icon

• Tränings- och aktivitetsdata som delas med vänner kan omfatta: aktiva kalorier, träningsminuter, stå- eller rulltimmar, steg, tidszon och träningsinformation som titel, typ och tidslängd.
  • E-postadressen som är kopplad till ditt iCloud-konto är synlig för alla som du bjuder in eller godkänner en inbjudan från.
  • Om du använder den här funktionen skickas dina tränings- och aktivitetsdata till Apple så att Apple på ett säkert sätt kan dela denna information med personer som du väljer. Apple behåller dina tränings- och aktivitetsdata under en kort tidsperiod och använder den här informationen endast till att aktivera den här delningsfunktionen.

Tränings- och aktivitetsdata som delas med vänner kan omfatta: aktiva kalorier, träningsminuter, stå- eller rulltimmar, steg, tidszon (så att vänner vet när din dag startar), träningsinformation som titel, typ och tidslängd samt namnet på den app från tredje part som tillhandahåller informationen. Träningsuppgifter, som titlar eller namn på tränare, kan avslöja känslig information om din träning, exempelvis om det är en gravidträning. Dina vänner kan även få notiser om dina aktivitets- och träningsutmärkelser. Denna information blir tillgänglig för dina vänner under en kort tid. Du kan när som helst ta bort en vän med hjälp av alternativet Ta bort vän i Delning. Du kan även välja att gömma din aktivitet från en vän med hjälp av alternativet Göm min aktivitet.

E-postadressen som är kopplad till ditt iCloud-konto är synlig för alla som du bjuder in eller godkänner en inbjudan från.

Om du använder den här funktionen skickas dina tränings- och aktivitetsdata till Apple så att Apple på ett säkert sätt kan dela denna information med personer som du väljer. Apple behåller dina tränings- och aktivitetsdata under en kort tidsperiod och använder den här informationen endast till att aktivera den här delningsfunktionen. Vänlistan för aktivitetsdelning kopplas till ditt iCloud-konto och återskapas på alla andra iOS-enheter som du loggar in på med detta iCloud-konto.

Apple behåller personliga data endast så länge som det krävs för att uppfylla de ändamål de samlades in för, inklusive enligt vad som beskrivs i detta tillkännagivande och i enlighet med Apples integritetspolicy eller enligt gällande lagstiftning. När vi fastslår längden på lagringsperioder undersöker vi först grundligt om det är nödvändigt att behålla de personliga data som har samlats in. Om det krävs att de behålls har vi som mål att behålla personliga data under så kort tid som är tillåten enligt lagstiftning.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Publiceringsdatum: 12 december 2022