TV‑leverantör och integritet

TV‑leverantör har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

Med funktionen för TV-leverantör kan din TV-leverantör och tredjepartsappar dela och komma åt information om ditt TV-abonnemangskonto så att du kan logga in till ditt TV-leverantörskonto en gång och sedan automatiskt få tillgång till TV-program, filmer och annat innehåll som är en del av abonnemanget hos din TV-leverantör inifrån tredjepartsappar utan att behöva logga in varje gång.

När du loggar in på ditt TV-leverantörskonto aktiveras appar som har stöd för det leverantörskontot så att de kan använda ditt konto. När du har loggat in på TV-leverantörskontot kan andra appar be om tillgång till det kontot.

När du har loggat in på ditt TV-leverantörskonto kommer enheten att lagra viss information om ditt TV-abonnemangskonto på enheten, till exempel TV-leverantörens namn och ditt användarnamn som visas. Denna information används till att aktivera funktionen och dela abonnemangsinformation mellan TV-leverantören och appar från tredje part. Din TV-leverantör kan dela information om ditt abonnemangskonto med alla TV-appar som du har aktiverat att verifiera din tillgång till vissa prenumerationer eller innehållserbjudanden. Sådan information kan innehålla ditt användar-ID för abonnemanget, hushålls-ID och postnummer för kontot tillsammans med information om abonnemangspaketet.

När du har loggat in på TV-leverantörskontot använder vi abonnemangsinformationen till att hitta tredjepartsappar med innehåll som är tillgängligt via ditt abonnemang och som kan anslutas till Apple TV-appen.

Du kan när som helst välja att avaktivera funktionen TV-leverantör. Du gör detta i iOS genom att öppna Inställningar > TV-leverantör > Ta bort TV-leverantör. I tvOS öppnar du Inställningar > Användare och konton > TV-leverantör > Ta bort TV-leverantör. Detta loggar ut dig ur TV-leverantörskontot. Du kan även välja att avaktivera individuella TV-appar.

Genom att aktivera funktionen TV-leverantör tillåter du att din TV-leverantör och tredjepartsappar som du har godkänt delar och använder informationen i ditt TV-abonnemangskonto. De delar och använder denna information enligt deras villkor och integritetspolicyer. Du bör se över villkoren och integritetspolicyerna för din TV-leverantör och sådana tredjepartsappar så att du förstår hur de använder och behandlar informationen i ditt TV-abonnemangskonto och annan information innan du delar den med dem.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.