Aktier och integritet

Apple samlar in data om din aktivitet i Aktier, som inte är kopplade till ditt Apple‑ID, i syfte att förbättra och personanpassa Aktier. Ditt Apple‑ID kan användas för att hitta nyhetsprenumerationer, där det är tillgängligt, så att du får tillgång till dem i Aktier.

Aktier har utformats för att skydda din information.

Privacy Icon

• Din läs- och lyssningsaktivitet i News, om det är tillgängligt, och Aktier, inklusive din användningsaktivitet i Aktier, kopplas till en identifierare som är unik för News och Aktier och kopplas inte till ditt Apple‑ID eller några andra Apple-tjänster.
  • Vi kan använda information om ditt konto, kategorier för de artiklar du läser och de publikationer du prenumererar på för att säkerställa att annonserna i News och Aktier är relevanta för dig. Vi kan även använda information om dina abonnemang till att personanpassa dina annonser på App Store. Nedan kan du se vilka val du har angående den här typen av annonser.
  • Vi kontrollerar ditt Apple‑ID för att se om det finns aktiva prenumerationer på affärsinnehåll i Apple News, där det är tillgängligt, för att säkerställa att du kan komma åt dina prenumerationer i Aktier.

Att hålla din information säker och att skydda dess integritet är en prioritet för alla på Apple. Vi arbetar hårt för att bara samla in de data vi behöver för att förbättra din upplevelse. När vi samlar in data anser vi att det är viktigt att du vet vad vi samlar in, och varför vi behöver informationen, så att du kan fatta välgrundade beslut. Precis som alla andra produkter och tjänster från Apple är Aktier utformad kring dessa principer.

För att vi ska kunna förbättra Aktier samlar vi in information om appens prestanda och din interaktion med den. För användare i USA, Storbritannien, Australien och Kanada omfattar detta information om hur du använder Apple News i Aktier. Dessa data kopplas till en identifierare som är specifik för Aktier och Apple News (om det är tillgängligt) och länkas inte till några andra Apple-tjänster. Du kan nollställa identifieraren på din iOS- eller iPadOS-enhet genom att öppna Inställningar > Aktier och sedan trycka för att slå på Nollställ identifierare. På en Mac öppnar du Aktier och väljer sedan Aktier > Nollställ ID och klickar på Nollställ ID. Mer detaljerad information om vad vi samlar in för Apple News finns på www.apple.com/se/legal/privacy/data/sv/apple-news.

Information om de nyhetsprenumerationer som du köper i Apple News, om det är tillgängligt, med dina Apple-ID:n används till att säkerställa att du kan komma åt dina prenumerationer i Aktier.

Aktier finansieras med annonsering så att vi kan leverera suveränt innehåll. Om du slår på inställningen Personliga annonser kan Apples annonseringsplattform använda din information till att visa annonser som är mer relevanta för dig. Om du stänger av Personliga annonser kan Apple inte använda informationen för riktad annonsering. Det kanske inte minskar antalet annonser du får, men annonserna kan vara mindre relevanta för dig. Du kan stänga av Personliga annonser på din iOS- eller iPadOS-enhet genom att öppna Inställningar > Integritet och säkerhet > Apple-reklam och trycka för att stänga av Personliga annonser. På en Mac öppnar du Systeminställningar > Integritet och säkerhet > Apple-reklam och avmarkerar kryssrutan för Personliga annonser. Artiklarna som du läser och lyssnar på i Apple News och Aktier används endast till att skicka annonser till dig när du befinner dig i appen Apple News eller Aktier.

Aktiekurser och information (samt nyhetsartiklar om aktierna du följer för användare utanför USA, Storbritannien, Australien och Kanada) tillhandahålls av partners som måste behandla informationen i enlighet med Apples krav.

Tillämpbar juridisk grund för behandling av personuppgifter

Där lokala lagar och regler tillåter det behandlar vi följande kategorier av personuppgifter i appen Aktier enligt vad som krävs för våra legitima intressen:

• Din kontoinformation, t.ex. ditt abonnemang på Apple News+.

Dessa legitima intressen inkluderar att:

• Optimera och förbättra tjänsten för dig och andra.
  • Visa innehåll som är tillgängligt för dig.

Lagring

Vi behåller personuppgifter som är relaterade till Apple News endast så länge vi har ett företagsbehov, avtalsenliga skyldigheter eller gällande lagar så kräver. När vi bedömer längden på lagringsperioder undersöker vi först grundligt om det är nödvändigt att behålla de personuppgifter som har samlats in. Om det krävs att de behålls har vi som mål att behålla personuppgifter under så kort tid som är tillåten enligt lagstiftning.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Publiceringsdatum: 6 april 2023