Apple Music-vänner och integritet

Viss profilinformation är alltid offentlig, men du kan styra vilka som följer din aktivitet. Apple Music får inte vetskap om dina kontakter när funktionen rekommenderar vänner.

Apple Music-vänner har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela.

Privacy Icon

• När du skapar en profil är viss information alltid offentlig, men du styr vilka som kan följa dina aktiviteter.
  • Apple Music kan rekommendera nya vänner genom att då och då kontrollera kontakterna på din enhet. Det görs på ett sätt som innebär att Apple Music inte får någon detaljerad information om dina kontakter.
  • Du kan styra om personer som har din Apple‑ID-kontaktinformation kan se dig som en rekommenderad vän.

Att hålla din information säker och att skydda dess integritet är en prioritet för alla på Apple. Vi arbetar hårt för att endast samla in de data vi behöver för att göra din upplevelse bättre, och när vi samlar in data tror vi att det är viktigt för dig att veta vad vi samlar in och varför vi behöver det, så att du kan göra informerade val. Precis som alla andra produkter och tjänster från Apple är Apple Music utformad kring dessa principer.

Om du vill ansluta till eller dela information med andra Apple Music-användare kan du skapa en personlig profil genom att ange en användarreferens (som @johnappleseed), ett visningsnamn och (om du vill) en profilbild och annan information. Apple lagrar denna information tillsammans med ditt konto så att du kan komma åt den från alla dina enheter. Din användarreferens, ditt visningsnamn och din profilbild kan visas bredvid alla kommentarer du skapar och aktiviteter du delar på Apple Music. För närvarande kan Apple-ID:n som tillhör barn inte dela innehåll eller göra inlägg.

Andra som använder Apple Music kan också hitta din Apple Music-profil med hjälp av den här informationen.

Du kan göra innehållet i din profil, till exempel spellistor och musik som du lyssnar på, tillgängligt för personer som du själv väljer. Din profilinformation, till exempel användarnamn, visningsnamn, bild, följare och vilka du följer, visas alltid för alla.

När du skapar en profil på Apple Music föreslår vi andra Apple Music-prenumeranter som du kanske vill kontakta som vänner. Apple får varken tillgång till eller lagrar information från dina kontakter när det letar efter vänner att rekommendera. Endast förkortade och krypterade hash-tal av telefonnummer och e-postadresser i dina kontakter skickas till Apple och vilka matchande Apple Music-prenumeranter som ska rekommenderas bestäms lokalt på din enhet. Apple Music kan då och då kontrollera dina kontakter för att rekommendera nya vänner i framtiden – du kan styra detta i Kontoinställningar genom att avaktivera Kontakter via Apple Music. Om du inte vill att andra ska kunna hitta dig baserat på Apple-ID-kontaktinformationen de kanske har om dig i sina kontakter kan du ändra detta i Kontoinställningar genom att avaktivera Tillåt att andra hittar dig med Apple-ID.

Du kan uppdatera informationen i din profil eller ta bort den när du vill. När du delar något på webben är det viktigt att tänka på att det du gör blir offentligt. När du delar från Apple Music till andra webbplatser eller sociala nätverk styrs allt du delar av de andra tjänsternas integritetspolicyer.

Tillämpbar juridisk grund för behandling av personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter i Apple Music-vänner i allmänhet så att ditt kontrakt med Apple kan följas, på det sätt som är nödvändigt för att tillhandahålla tjänsten samt för att uppfylla våra juridiska krav. Vi inhämtar samtycke enligt gällande lokala lagar när det krävs enligt juridisk praxis.

Där lokala lagar och regler tillåter det behandlar vi personuppgifter enligt vad som krävs för våra legitima intressen, inklusive att tillhandahålla Apple Music-vänner och föreslå andra Apple Music-abonnenter som du kan vilja få kontakt med.

De data som används inkluderar:

• Din profilinformation i Apple Music-vänner och kontaktinformation i Apple‑ID.
  • Innehåll som du publicerar och delar, vem du följer och vem som följer dig.
  • Information om dina kontakter.
  • Apple Music-abonnenter som du kan vilja få kontakt med.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Publiceringsdatum: 6 april 2023