Apple Arcade och integritet

Apple Arcade har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

• Vi samlar in din personliga information så att vi kan tillhandahålla det innehåll du köper, hämtar eller vill uppdatera.
  • Vi använder även information om ditt konto, dina köp och dina hämtningar i App Store och Arcade så att vi kan tillhandahålla annonser och vara säkra på att sökannonserna i App Store och annonserna i Apple News och Aktier (om tillgängligt) är relevanta för dig. Nedan kan du se vilka val du har angående den här typen av annonser.
  • Vi använder information om dina spelaktiviteter, köp, hämtningar och andra aktiviteter i App Store och Arcade så att vi kan skräddarsy funktioner och tillhandahålla anpassade rekommendationer till dig. Du kan ange att dessa data inte ska användas för detta ändamål genom att följa anvisningarna nedan.
  • För att identifiera och förhindra bedrägerier beräknar vi en enhets­tillförlitlighets­poäng med hjälp av information om hur du använder enheten, inklusive det ungefärliga antalet telefonsamtal eller mejl du tar emot eller skickar, när du försöker prenumerera. Information som skickas är utformad så att Apple inte kan avläsa de verkliga värdena på din enhet. Poängen lagras på våra servrar under en begränsad tid.
  • För att hitta sätt att förbättra App Store och Arcade använder vi information om din navigering, köp, sökningar och hämtningar i App Store. Dessa poster lagras med IP-adresser, ett slumpmässigt unikt ID (om ett sådant skapas) och Apple-ID när du är inloggad i en affär. För att hitta sätt att förbättra App Store och Arcade använder vi information om din navigering, köp, sökningar och hämtningar i App Store. Dessa poster lagras med IP-adresser, ett slumpmässigt unikt ID (om ett sådant skapas) och Apple-ID när du är inloggad i en affär.

Apple Arcade har från första början utvecklats för att skydda din integritet. Vi arbetar hårt för att bara samla in de data vi behöver för att förbättra din upplevelse. När vi samlar in data anser vi att det är viktigt att du vet vad vi samlar in, och varför vi behöver informationen, så att du kan fatta informerade beslut.

Tillhandahållande av Apple Arcade

Apple använder din personliga information till att leverera tjänsterna och funktionerna i Apple Arcade. Den här informationen inkluderar din konto- och betalningsinformation, som du kan visa och ändra i Inställningar eller Systeminställningar, samt din köphistorik på App Store.

För att underlätta för dig använder Apple Arcade iCloud till att hålla olika delar av din upplevelse uppdaterade på alla dina enheter. Exempelvis används iCloud av Apple Arcade till att synkronisera dina framsteg i ett spel mellan dina enheter. Du kan när som helst avaktivera denna funktion genom att stänga av iCloud för Apple Arcade-spel i Inställningar på en iOS- eller iPadOS-enhet eller i Systeminställningar på en Mac. Om en spelutvecklare använder iCloud-säkerhetskopiering blir dina spelframsteg fortfarande säkerhetskopierade på iCloud om du har aktiverat iCloud-säkerhetskopiering.

När du loggar in på Game Center får Apple tillgång till din spelaktivitet, inklusive poäng och prestationer, utmaningar och spel för flera spelare. Du kan läsa mer om Game Center och integritet genom att öppna Inställningar > Game Center.

Förbättring och anpassning av Apple Arcade

Apple samlar in begränsad information om spelen du spelar varje vecka som är associerade med ditt Apple-ID. Vi samlar även in viss information som inte kan identifiera dig personligen om din spelaktivitet som inte är associerad med ditt Apple-ID. Vi använder den här informationen till att förbättra och optimera Apple Arcade för dig och andra och till att personanpassa din upplevelse i Apple Arcade och App Store så att du kan upptäcka det innehåll som är mest relevant för dig. Till exempel rekommenderar vi spel som vi tror att du kan vara intresserad av baserat på spel som du har spelat tidigare eller köpt på App Store. Du kan avaktivera anpassningsfunktioner genom att stänga av Personliga rekommendationer för ditt Apple-ID i App Store-inställningarna.

Kommunikation

Apple kan använda information om ditt konto, exempelvis Apple-produkterna du äger och dina prenumerationer på Apple-tjänster, till att skicka information om Apple Arcade och andra produkter och tjänster från Apple samt erbjudanden som kan intressera dig, inklusive Apple One. Om du köper en prenumeration på Apple One kan vi skicka mejl och notiser om funktionerna i varje tjänst som du har prenumererat på. Apple kan även använda information om din aktivitet i App Store och Arcade till att skicka mejl och pushnotiser om nya funktioner, innehåll och erbjudanden på App Store och i Arcade. Du kan ändra dina e-postinställningar och välja att sluta få dessa mejl på appleid.apple.com. Du uppdaterar notisinställningar i iOS och iPadOS genom att öppna Inställningar > Notiser > App Store.

Informationsdelning med tredje part

Vi tillhandahåller sammanslagen information om spelaktivitet som inte kan identifiera dig personligen till innehållsleverantörer i Apple Arcade så att de kan utvärdera och förbättra spelarengagemang med sina spel.

Datainsamling av tredjepartsleverantörer av innehåll

Innehållsleverantörer som förser Apple Arcade med spel måste be dig om tillstånd att samla in din personliga information. Innehållsleverantörer får endast använda din personliga information i de syften som anges när de erhåller ditt tillstånd. Du bör granska Apple Arcade-innehållsleverantörers villkor, integritetspolicyer och praxis för att förstå hur de samlar in och använder dina data.

Lagring

Vi behåller personlig information som är kopplad till dina transaktioner, hämtningar och spelaktivitet i Apple Arcade endast så länge vi har ett företagsbehov, avtalsenliga skyldigheter eller gällande lagar så kräver. Viss information, t.ex. prenumerationsköphistorik, men inte din lagrade kortinformation, kan behållas i företagsregister även efter att du har avslutat ditt konto eller slutat prenumerera på Apple Arcade.

Familjedelning

När du prenumererar på Apple Arcade kan de andra familjemedlemmarna använda samma prenumeration. Med begränsningar av innehåll och integritet i skärmtid kan du begränsa tiden som ägnas åt särskilda appar och blockera funktioner på ditt barns enhet. Du kan också begränsa inställningarna på iPhone, iPad eller iPod touch för vuxet innehåll, köp och hämtningar samt integritet. Om du inte vill dela en prenumeration på Apple Arcade med dina familjemedlemmar kan du avaktivera Dela inköp. I iOS eller iPadOS öppnar du Inställningar > ditt Apple-ID > Familjedelning > Dela inköp. På en Mac öppnar du Systeminställningar > Familjedelning > Delning av köp.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.