Siri-förslag, sökning och integritet

Siri har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

Siri analyserar hur du använder dina enheter och appar så att du kan få personanpassade förslag och bättre sökresultat via lokal bearbetning på enheten och synkroniserar mellan dina enheter med heltäckande kryptering via iCloud.

Siri använder lokal bearbetning på enheten till att lära sig hur du använder dina enheter och appar så att du kan få en personanpassad upplevelse. Med hjälp av information som finns lagrad på enheten, till exempel surfhistoriken i Safari, e-postmeddelanden, meddelanden och kontakter, samt information från andra installerade appar, kan Siri föreslå genvägar och ge förslag i sökningar, Slå upp, Safari, appar med mera. När du kör en Siri-föreslagen genväg omfattas din användning av appens användarvillkor och integritetspolicy.

Siri använder iCloud till att synkronisera personanpassning mellan dina Apple-enheter med heltäckande kryptering.

För att göra förslag och sökträffar mer relevanta skickas en del information till Apple utan att associeras med dig.

När du använder Siri-förslag i Sök, Slå upp, Safari eller #bilder i Meddelanden kan information som eventuellt skickas till Apple inte identifiera dig utan associeras med en slumpmässig, roterande enhetsgenererad identifierare. Din enhet kan skicka information om sådant som plats, intresseområden (t.ex. matlagning eller fotboll), dina sökförfrågningar, förslag som du har valt och relaterade användningsdata till Apple. Den här informationen innehåller inga sökträffar som visar filer eller innehåll på din enhet. Om du prenumererar på musik- eller videoprenumerationstjänster kan namnen på tjänsterna och typ av prenumeration skickas till Apple. Ditt kontonamn, nummer och lösenord skickas aldrig till Apple.

Den här informationen används till att bearbeta din förfrågan och tillhandahålla mer relevanta förslag och sökträffar och är inte länkad till ditt Apple‑ID, din e-postadress eller andra data som Apple kan ha fått från din användning av andra Apple-tjänster.

Sammanslagen information kan användas till att förbättra andra produkter och tjänster från Apple. Vanliga sökförfrågningar kan delas med en webbsökmotor för att förbättra sökträffarna.

Sökmotorförslag i Safari

Safari har ett fält för sökningar och webbadresser så att du kan surfa på webben från ett smidigt ställe. När Sökmotorförslag är aktiverade frågar Safari din valda sökmotor om förslag baserat på vad du har skrivit.

Läs in bästa träff i Safari

När du har aktiverat Läs in bästa träff börjar Safari att läsa in webbsidan i bakgrunden så fort Safari hittar en bästa sökträff baserad på dina bokmärken och surfhistorik. Om du avaktiverar det här alternativet blir sidor inlästa som vanligt.

Du har valfrihet och kontroll

Du kan styra Siri-förslag i Inställningar > Siri och sökning. Om du inte vill att Siri-förslag ska skicka din information till Apple kan du stänga av Siri-förslag i Siri och sökning. Du kan stänga av Safari-förslag i Inställningar > Safari.

Du kan se och styra den fullständiga listan med funktioner som Siri personanpassar och appar som Siri föreslår genvägar för under Siri och sökning i Inställningar. Om du vill förhindra att appar bidrar med information för att personanpassa Siri kan du öppna Siri-inställningarna och avaktivera Lär av den här appen i Siri-inställningarna för varje app. Här kan du också styra om Siri kan skicka förslag till dig i Sök eller på låsskärmen för varje app.

Du kan stänga av Platstjänster för Siri-förslag genom att öppna Inställningar > Integritet > Platstjänster > Systemtjänster > Platsbaserade förslag. Om du stänger av Platstjänster på din enhet kommer din exakta platsinformation inte att skickas till Apple. I syfte att få fram relevanta förslag kan Apple använda din internetanslutnings IP-adress till att uppskatta din plats genom att matcha den gentemot ett geografiskt område.

Om du inte vill att Siris personanpassning ska synkroniseras mellan dina enheter kan du avaktivera Siri i iCloud-inställningarna.

Genom att använda Siri-förslag och Sök godkänner du och samtycker till att Apple och dess dotterbolag och agenter överför, samlar in, underhåller, behandlar och använder den här informationen. Information som samlas in av Apple behandlas i enlighet med Apples policy för integritetsskydd, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.