Fråga Siri, diktering och integritet

Siri har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

När du gör förfrågningar skickar Siri vissa data om dig till Apple i syfte att kunna svara på dina förfrågningar.

När du använder Siri och diktering kommer det du säger och dikterar att skickas till Apple för bearbetning av dina förfrågningar. Utöver dessa ljudinspelningar kommer din enhet att skicka andra Siri-data, exempelvis:

• namn, smeknamn och relationer till dig (t.ex. ”pappa”) om du ställer in dem som kontakter
  • musik, böcker och podcaster som du lyssnar på
  • namn på dina och familjedelningsmedlemmars enheter
  • namn på enheter och medlemmar i ett delat hem i appen Hem
  • namn på dina fotoalbum, apparna som är installerade på enheten och genvägar som du har lagt till via Siri.

Dina förfrågningar associeras med en slumpmässig identifierare istället för ditt Apple-ID.

Siri-data, vilka även omfattar datorgenererade transkriberingar av dina Siri-förfrågningar, används i syfte att hjälpa Siri och diktering på din iOS-enhet och eventuella Apple Watch- eller HomePod-enheter som är inställda med din iOS-enhet, att bättre förstå dig och uppfatta vad du säger.

Siri-data associeras med en slumpmässig, enhetsgenererad identifierare. Denna slumpmässiga identifierare är inte länkad till ditt Apple-ID, din e-postadress eller andra data som Apple kan ha fått från din användning av andra Apple-tjänster.

Siri-data och dina förfrågningar används inte till att skapa en marknadsföringsprofil och säljs aldrig till tredje part.

Om du har Platstjänster påslaget kan enhetens plats också skickas till Apple när du använder Siri eller diktering i syfte att förbättra dess svar på dina förfrågningar.

Endast minsta möjliga datamängd lagras av Siri på Apples servrar.

Som förval lagrar Apple transkriberingar av dina interaktioner med Siri och diktering och kan granska en delmängd av dessa transkriberingar. Du kan välja att låta ljudet från dina interaktioner med Siri och diktering lagras och granskas av Apple-medarbetare i syfte att utveckla och förbättra Siri genom att öppna Inställningar > Integritet > Analys och förbättring > Förbättra Siri och diktering.

Din förfrågningshistorik associeras med den slumpmässiga identifieraren i upp till sex månader. Din förfrågningshistorik kan omfatta transkriberingar, ljud för användare som har valt att delta i förbättring av Siri och diktering samt relaterade förfrågningsdata som enhetsspecifikationer, enhetskonfiguration, prestandastatistik och den ungefärliga platsen för din enhet när en förfrågan gjordes. Efter sex månader blir din förfrågningshistorik avassocierad från den slumpmässiga identifieraren och kan behållas i upp till två år i syfte att hjälpa Apple att utveckla och förbättra Siri, diktering och andra funktioner för naturlig språkbearbetning (exempelvis röststyrning). Den lilla delmängd förfrågningar som har granskats kan behållas längre än två år, utan den slumpmässiga identifieraren, för pågående förbättringsarbete av Siri.

Om du väljer att tillåta appar från tredje part att interagera med Använd med Siri kan vissa data från dessa appar skickas till Apple för att hjälpa Siri att förstå din förfrågning, och delar av förfrågningen delas med appen för att hjälpa den att ge ett svar eller vidta en åtgärd (till exempel skicka ett meddelande eller boka en skjuts). När Siri interagerar med en app från tredje part å dina vägnar omfattas du av den appens användarvillkor och integritetspolicy. Om du väljer att tillåta att appar använder Siri för transkribering kan röstdata som ska transkriberas skickas till Apple.

Dina Siri-inställningar synkroniseras mellan dina Apple-enheter med heltäckande kryptering om du använder iCloud. Om du har ställt in Hej Siri synkroniseras även en liten andel av dina förfrågningar med heltäckande kryptering i syfte att förbättra personligt anpassad Hej Siri-igenkänning på alla dina enheter.

Du har valfrihet och kontroll

Du kan stänga av Fråga Siri eller diktering när du vill. Du stänger av Fråga Siri genom att öppna Inställningar > Siri och sökning och avaktivera reglagen Lyssna efter ”Hej Siri” och Tryck på hemknappen eller sidoknappen för Siri. Du stänger av diktering genom att öppna Inställningar > Allmänt > Tangentbord och avaktivera alternativet Aktivera diktering. Om du stänger av både Fråga Siri och diktering kommer Apple att radera de Siri-data som är associerade med den slumpmässiga identifieraren.

Förfrågningshistorik som är associerad med en slumpmässig identifierare och behålls i sex månader eller kortare kan raderas genom att öppna Inställningar > Siri och sökning > Siri-historik och trycka på Radera historik för Siri och diktering.

Du kan när som helst styra vilka appar som kan integrera med Använd med Siri i Inställningar > Siri och sökning > [appnamn] > Använd med Siri.

Du kan stänga av Platstjänster för Siri. Det gör du genom att öppna Inställningar > Integritet > Platstjänster > Siri och diktering, och välja Aldrig.

Om du inte vill att Siris personanpassning ska synkroniseras mellan dina enheter kan du avaktivera Siri i iCloud-inställningarna.

Du kan även begränsa möjligheten att använda både Siri och diktering under Inställningar > Skärmtid > Begränsningar för innehåll och integritet > Tillåtna appar > Siri och diktering.

Du kan styra vilka appar som använder Siri för transkribering i Inställningar > Integritet > Röstigenkänning.

Genom att använda Siri eller diktering godkänner och samtycker du till att Apple och dess dotterbolag och samarbetspartner överför, samlar in, underhåller, behandlar och använder all nämnd information, inklusive dina röstinmatningar och Siri-data, i syfte att tillhandahålla och förbättra Siri och dikteringsfunktioner i andra produkter och tjänster från Apple. All information som tas emot av Apple som en följd av din användning av Siri eller diktering behandlas alltid i enlighet med Apples Integritetspolicy, som du hittar på www.apple.com/se/privacy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.