Om den skrivskyddade systemvolymen i macOS Catalina

macOS Catalina körs i en skrivskyddad systemvolym som är separerad från andra filer på din Mac-dator. När du uppgraderar till Catalina skapas en andra volym och det kan hända att vissa filer flyttas till mappen Flyttade objekt.

macOS Catalina körs på en dedikerad och skrivskyddad volym som heter Macintosh HD. Volymen är helt separerad från all annan data för att minska risken att kritiska systemfiler skrivs över av misstag. Dina filer och data lagras i en annan volym som heter Macintosh HD – Data. I Finder visas båda volymer som Macintosh HD.

No alt supplied for Image
Appen Skivverktyg i macOS Catalina visar att Macintosh HD är den skrivskyddade volymen och Macintosh HD – Data innehåller resten av dina filer och data.

Om du uppgraderar till macOS Catalina från en tidigare version av macOS skapas den skrivskyddade volymen under uppgraderingen. Filer eller data som du tidigare lagrade på startvolymen lagras nu på den nya volymen och vissa filer kan visas i en ny mapp som heter Flyttade objekt. Du kan leta i den här mappen om det är någon fil som du inte hittar.

I och med macOS Catalina kan du varken lagra filer eller data i den skrivskyddade volymen eller skriva till root-katalogen ( / ) från kommandoraden, till exempel med Terminal.

Om mappen Flyttade objekt

När de två separata volymerna skapas under uppgraderingen läggs de filer och data som inte kan flyttas till sin nya plats, istället i mappen Flyttade objekt. Mappen Flyttade objekt ligger i mappen Delad inuti mappen Användare (/Användare/Delad/Flyttade objekt) och är tillgängliga genom en genväg på skrivbordet. Flyttade objekt innehåller ett PDF-dokument med mer information om dessa filer.