Om ett problem som påverkar tangentbordsappar från tredje part i iOS 13 och iPadOS

Uppdatera till iOS 13.1.1 eller iPadOS 13.1.1 för att åtgärda ett problem som påverkar tangentbord från tredje part som används med iPhone, iPad eller iPod touch.

Tangentbordstillägg från tredje part i iOS kan vara utformade för att köras helt fristående, utan åtkomst till externa tjänster, eller så kan de be om ”fullständig åtkomst” och tillhandahålla ytterligare funktioner genom nätverksåtkomst. Apple har upptäckt en bugg i iOS 13 och iPadOS som kan leda till att tangentbordstillägg får fullständig åtkomst trots att du inte har godkänt åtkomsten.

I iOS 13.1.1 och iPadOS 13.1.1 har detta problem åtgärdats. Läs om hur du uppdaterar din iPhone, iPad eller iPod touch.

Problemet påverkar inte Apples inbyggda tangentbord. Det påverkar inte heller tangentbord från tredje part som inte använder fullständig åtkomst.

Se dina tangentbordsappar från tredje part

Du kan se vilka installerade tangentbordsappar från tredje part som kan påverkas av problemet:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Gå till Allmänt > Tangentbord > Tangentbord.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.