Använda Låg dataförbrukning på din iPhone och iPad

Med iOS 13 eller senare kan du aktivera Låg dataförbrukning för att begränsa användningen av nätverksdata i bakgrunden och minska användningen av mobildata och wifi.

Det kan vara en bra idé att använda Låg dataförbrukning om ditt mobilabonnemang eller internetabonnemang gäller en begränsad mängd data eller om du befinner dig i ett område med låga datahastigheter.

Så här aktiverar du Låg dataförbrukning

Du kan aktivera Låg dataförbrukning separat för mobilnät och wifi. Inställningarna för Låg dataförbrukning kan variera beroende på operatör. Välj den typ av abonnemang du har nedan och följ anvisningarna.

LTE/4G-mobilnät

1. Gå till Inställningar och tryck på Mobilnät

2. Tryck på Alternativ för mobildata och aktivera Låg dataförbrukning.

5G-mobilnät

1. Gå till Inställningar och tryck på Mobilnät.

2. Tryck på Alternativ för mobildata, välj Dataläge och aktivera sedan Låg dataförbrukning.

Dubbla sim-kort

1. Gå till Inställningar och tryck på Mobilnät eller Mobildata.

2. Tryck på ett av dina nummer.

3. Aktivera Låg dataförbrukning.

Wifi

1. Gå till Inställningar och tryck på Wi-Fi.

2. Tryck på informationsknappeninformationsknappen bredvid det wifi-nätverk som du är ansluten till.

3. Aktivera Låg dataförbrukning.

Dina inställningar för Låg dataförbrukning i varje wifi-nätverk uppdateras på alla dina enheter genom iCloud.

Det här kan du förvänta dig när Låg dataförbrukning är aktiverat

Olika appar minskar dataförbrukningen på olika sätt när Låg dataförbrukning är aktiverat. Det här kan du i allmänhet förvänta dig:

• Appar kan sluta att förbruka nätverksdata när du inte aktivt använder dem.

• Bakgrundsuppdatering är inaktiverat.

• Du kan få lägre kvalitet på strömmat innehåll.

• Automatiska hämtningar och säkerhetskopieringar är inaktiverade.

• Uppdateringar pausas för tjänster som iCloud-bilder.

Inbyggda iOS-appar och tjänster anpassar sig till Låg dataförbrukning på följande sätt:

• App Store: Automatisk uppspelning av video, automatiska uppdateringar och automatiska hämtningar är inaktiverade.

• Musik: Automatiska hämtningar och strömning i hög kvalitet är inaktiverade.

• Podcaster: Flöden uppdateras inte lika ofta och avsnitt hämtas bara via wifi.

• News: Förhämtning av artiklar är inaktiverat.

• iCloud: Uppdateringar pausas och automatiska säkerhetskopieringar och uppdateringar av iCloud-bilder är inaktiverade.

• FaceTime: Videons bithastighet optimeras för lägre bandbredd.