Använda Låg dataförbrukning på iPhone, iPad och iPod touch

Aktivera Låg dataförbrukning i iOS 13 om du vill begränsa användningen av nätverksdata i bakgrunden och minska användningen av mobilnät och wifi.

Det kan vara en bra idé att använda Låg dataförbrukning om ditt mobilabonnemang eller internetabonnemang gäller en begränsad mängd data eller om du befinner dig i ett område med låga datahastigheter.

Så här aktiverar du Låg dataförbrukning

Du kan aktivera Låg dataförbrukning separat för mobilnät och wifi.

Mobilnät:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Mobilnät > Alternativ för mobildata.
  3. Aktivera Låg dataförbrukning.

Om du använder en enhet med dubbla SIM-kort kan du aktivera Låg dataförbrukning separat för varje mobilabonnemang.

Wifi:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Wi-Fi.
  3. Tryck på informationssymbolen  bredvid det wifi-nätverk som du är ansluten till.
  4. Aktivera Låg dataförbrukning.

Dina inställningar för Låg dataförbrukning i varje wifi-nätverk uppdateras på alla dina enheter genom iCloud.

Det här kan du förvänta dig när Låg dataförbrukning är aktiverat

Olika appar minskar dataförbrukningen på olika sätt när Låg dataförbrukning är aktiverat. Det här kan du i allmänhet förvänta dig:

• Appar kan sluta att förbruka nätverksdata när du inte aktivt använder dem.
  • Bakgrundsuppdatering är inaktiverat.
  • Du kan få lägre kvalitet på strömmat innehåll.
  • Automatiska hämtningar och säkerhetskopieringar är inaktiverade.
  • Uppdateringar pausas för tjänster som iCloud-bilder.

Inbyggda iOS-appar och tjänster anpassar sig till Låg dataförbrukning på följande sätt:

• App Store: automatisk uppspelning av video, automatiska uppdateringar och automatiska hämtningar är inaktiverade.
  • Musik: automatiska hämtningar och strömning i hög kvalitet är inaktiverade.
  • Podcaster: flöden uppdateras inte lika ofta och avsnitt hämtas bara via wifi.
  • News: förhämtning av artiklar är inaktiverat.
  • iCloud: uppdateringar pausas och automatiska säkerhetskopieringar och uppdateringar av iCloud-bilder är inaktiverade.
  • FaceTime: videons bithastighet optimeras för lägre bandbredd.