Använd kommandotolksverktyget systemsetup i macOS Catalina 10.15

Läs mer om förändringar av kommandot systemsetup i macOS Catalina 10.15 och senare versioner.

Den här artikeln är avsedd för systemadministratörer.

Innan du kan använda kommandot systemsetup med flaggan -setremotelogin eller -setremoteappleevents i macOS Catalina 10.15 eller senare versioner måste du först ge den överordnade processen fullständig diskåtkomst. Du kan bevilja fullständig diskåtkomst manuellt eller med Mobile Device Management (MDM):

• Bevilja fullständig diskåtkomst manuellt: välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Säkerhet och integritet och välj sedan fliken Integritet. Rulla nedåt och klicka på Fullständig diskåtkomst och lägg sedan till den överordnade processen.

• Med MDM: använd nyttolasten PrivacyPreferencesPolicyControl. Läs mer

Det finns mer information om hur det används på man-sidan systemsetup(8).