Om en app vill använda Bluetooth på din enhet

Läs om nya integritetsinställningar för Bluetooth på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch och Apple TV.

Med iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 och tvOS 13 måste en app ha tillåtelse att använda Bluetooth-funktioner förutom för att spela upp ljud på en Bluetooth-enhet. Det kräver inte tillåtelse. Uppmaningen om tillåtelse innehåller en kort beskrivning av hur appen använder Bluetooth, vilket kan omfatta att upptäcka enheter i närheten, förbättra platsinformationen och annat.

Tillåtelse krävs inte för många ljudanvändningar, exempelvis för att använda hörlurar eller högtalare, men i vissa fall kan en app som vill använda Bluetooth för särskilda ljudfunktioner be om tillåtelse.

Om du ser en uppmaning med frågan om en app vill använda Bluetooth trycker du på OK för att tillåta åtkomst till Bluetooth. Om du inte vill att appen ska använda Bluetooth trycker du på Tillåt inte.

Om du senare bestämmer dig för att du vill tillåta eller återkalla en apps åtkomst till Bluetooth uppdaterar du dina val i Inställningar > Integritet > Bluetooth.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.