Om det visas ett meddelande i Användare och konton i en Apple TV

Läs om vad du kan göra om du ser ett meddelande i dina Apple TV-inställningar som uppmanar dig att ”Uppdatera inställningarna för Apple-ID” eller ”tvåfaktorsautentisering”.

Om du uppmanas att ”Uppdatera inställningarna för Apple-ID”:

1. Kontrollera att iPhone- eller iPod touch-enheten har uppdaterat till iOS 13.1 eller senare eller att iPod-enheten kör iPadOS.
  2. Kontrollera att det Apple-ID som är inloggat på Apple TV är samma Apple-ID som är inloggat på iPhone-, iPod touch- eller iPad-enheten.
  3. Klicka på ”Uppdatera inställningar för Apple-ID” på Apple TV-enheten. Följ sedan anvisningarna som visas på iOS- eller iPadOS-enheten.
  4. Om du har följt anvisningarna men fortfarande ser varningsmeddelandet startar du om Apple TV-enheten.

Om meddelandet föreslår ”tvåfaktorsautentisering”:

1. Starta om Apple TV-enheten.
  2. Om meddelandet fortfarande visas på din Apple TV går du till Inställningar > Användare och konton > iCloud. Logga ut från iCloud och logga sedan in igen.

Om meddelandet fortfarande visas

Om det inte går att följa anvisningarna på din iOS- eller iPadOS-enhet, på grund av felkod 301024 eller 71163 eller av annan anledning:

1. Kontrollera att appen Hem finns på enheten. Hämta appen från App Store om du inte redan har den. Tryck på Hem-appen och kontrollera att hemskärmen öppnas.
  2. Gå till inställningar > [your name] > iCloud > på iOS- eller iPadOS-enheten och kontrollera att Hem är aktiverat.
  3. Lägg till Apple TV i Hem-appen
  4. Prova att följa anvisningarna igen.
  5. Kontakta Apple-supporten om meddelandet fortfarande visas.