Nyheter i Anteckningar för macOS

Läs om de nya funktionerna i Anteckningar för macOS Catalina

Gallerivy

Gallerivyn visar dina anteckningar som visuella miniatyrer, så det är enklare än någonsin att navigera till anteckningen du söker efter.

Nya alternativ för checklista

Markerade poster flyttas automatiskt längst ner. Du kan också bland annat snabbt ordna om poster genom att dra och släppa.

Delade mappar

Med delade appar är det enkelt att samarbeta med andra. Dela en hel mapp med familjen eller teamet så att alla kan skapa eller redigera anteckningar.

Fler nyheter

• Sökfunktionen kan också visuellt känna igen bilder i dina anteckningar, till exempel bilder av en cykel, om du söker efter ordet ”cykel”.
  • Nu kan du ordna dina anteckningar genom att ordna om mappar eller undermappar och välja sorteringsalternativ för var och en.
  • Med ett nytt skrivskyddat samarbetsalternativ för delade anteckningar eller mappar kan alla se anteckningarna, men bara du kan göra ändringar.

Få stegvisa anvisningar och information om funktionerna i Anteckningar för macOS på din Mac.

Befintliga funktioner

• Skapa en ny anteckning med bara ett tryck.
  • Lägg till personer och samarbeta på en delad anteckning eller en hel delad mapp med anteckningar. Alla som deltar ser de senaste ändringarna.
  • Lägg till checklistor i dina anteckningar, till exempel en inköpslista, önskelista eller att göra-lista. Sedan kan du pricka av poster vartefter med ett tryck.
  • Svep för att fästa dina viktigaste anteckningar högst upp så att du når dem enkelt.
  • Läs enkelt av pappersdokument till dina anteckningar med synkad kamera och den inbyggda dokumentavläsaren på din iOS- eller iPadOS-enhet.
  • Lägg snabbt till foton i en anteckning med synkad kamera och din iOS- eller iPadOS-enhet.
  • Använd olika textstilar, till exempel rubrik eller brödtext, för att snabbt formatera text, infoga punkt- eller nummerlistor och mycket annat.
  • Lägg till bilagor – kartor, webblänkar, dokument och annat – i nya och befintliga anteckningar med delningsmenyn i Kartor, Safari och många andra appar.
  • Skydda anteckningar som innehåller din viktigaste information – till exempel ekonomisk information, medicinsk information eller hemliga familjerecept – med ett lösenord eller fingeravtryck.
  • Lägg till tabeller i dina anteckningar för att organisera informationen snabbt.
  • Använd bilagebläddraren för att hitta bilagor, till exempel dokument, avläsningar eller foton, i dina anteckningar.
  • Använd iCloud för att se till att alla dina anteckningar lagras i molnet och uppdateras överallt. Skriv ned en anteckning på din iPhone, iPad eller Mac, så kan du omedelbart se den på dina andra enheter.