Använda routrar med stöd för HomeKit

Lägg till mer skydd till dina HomeKit-tillbehör genom att styra vilka tjänster och enheter de kommunicerar med i ditt wifi-nätverk hemma samt över internet.

Det här behöver du

Konfigurera din säkra router

1. Hitta iOS- eller iPadOS-appen för din router i App Store och använd den för att konfigurera din router. Vänta tills appen ber dig lägga till routern i appen Hem och tryck sedan på Acceptera. Om appen inte ber dig lägga till din router i appen Hem ska du följa routertillverkarens instruktioner.

2. Följ genom att följa instruktionerna på skärmen i appen Hem för att fortsätta konfigurationen. När allt är klart visas en notis som säger att installationen lyckades.

3. Lägg till dina HomeKit-tillbehör i appen Hem när konfigurationen är klar. Om du redan har lagt till HomeKit-tillbehör i appen Hem kommer de fortfarande fungera och dra nytta av de flesta funktionerna för nätverksskydd i HomeKit. För ännu högre säkerhet kan du ta bort och nollställa dina Wifi-tillbehör och sedan lägga till dem i appen Hem igen. Det här skapar en unik lösenkod som endast känns igen av routern och varje tillbehör.

Anpassa säkerheten

Du kan styra hur mycket skydd din router ska ge dina HomeKit-tillbehör. Så här ändrar du säkerhetsinställningar i appen Hem:

1. Tryck på Mer-knappenNo alt supplied for Image och välj sedan Hem-inställningar.

2. Om du har flera hem väljer du det hem där din router är.

3. Bläddra ner och tryck på Wi-Fi-nätverk och routrar. Tryck sedan på ett tillbehör för att ändra anslutningens säkerhet.

• Begränsa till Hem: Säkrast. Tillbehöret kan bara interagera med HomeKit via dina Apple-enheter. Tillbehöret ansluter inte till internet eller andra lokala enheter, vilket innebär att tredjepartstjänster, som uppdateringar för den fasta mjukvaran, kan komma att blockeras.

• Automatisk: Standardinställning. Tillbehöret kan kommunicera med HomeKit och via anslutningar som tillverkaren rekommenderar.

• Ingen begränsning: Lägst säkerhet. Denna inställning kringgår den säkra routern och gör att ditt tillbehör kan interagera med alla enheter i ditt nätverk och internetbaserade tjänster.

ios-16-iphone-13-pro-home-settings-wifi-network-routers