Leta reda på en borttappad eller stulen enhet

Använd appen Hitta för att hitta en borttappad enhet även om den är i nedkopplat läge.

Det här behöver du

Om du har iOS 12 eller tidigare eller macOS Mojave eller tidigareställer du in och använder Hitta min iPhone på din enhet. Läs om hur Hitta min iPhone fungerar på iCloud.com.

Hitta en borttappad enhet

Om du aktiverar Hitta min [enhet] innan din enhet försvinner kan du använda Hitta för att få tillbaka den, även om din enhet är gömd under en soffkudde, i ett annat rum eller någonstans på andra sidan stan. Om Hitta i nedkopplat läge är aktiverat kan du också hitta en enhet som inte är ansluten till ett nätverk.

Visa på kartan

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Enheter.
  3. Välj enheten för att se dess plats på kartan. Om du tillhör en familjedelningsgrupp kan du se enheterna i din grupp.

Spela upp ett ljud

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Enheter.
  3. Välj den borttappade enheten och sedan Spela upp ljud. Om din enhet är nedkopplad kommer den inte spela upp ett ljud innan den är ansluten till ett nätverk.

Få färdbeskrivningar

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Enheter.
  3. Välj den borttappade enheten och sedan Vägbeskrivningar för att se dess plats i Kartor.

Markera din enhet som borttappad

Skydda din information även om din enhet är borttappad. Använd Markera som borttappad för att fjärrlåsa din försvunna enhet med en lösenkod, visa ett anpassat meddelande med ditt telefonnummer på låsskärmen och spåra den borttappade enhets plats.

Markera som borttappad kan användas på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch och Mac.

Använd Markera som borttappad

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Enheter.
  2. Välj borttappad enhet.
  3. Rulla ner till Markera som borttappad och välj Aktivera.
  4. Välj Fortsätt och ange sedan ditt telefonnummer om du vill att det ska visas på din borttappade enhet.
  5. Välj Nästa. Du kan välja att skriva ett anpassat meddelande där du ber den som hittar din borttappade enhet att kontakta dig.
  6. Välj Aktivera.

Läs mer om hur du låser din Mac.

Om du aktiverar Markera som borttappad

Blir den borttappade enheten fjärrlåst. Apple Pay avaktiveras om det är inställt på enheten. Ett e-postmeddelande med bekräftelse skickas till e-postadressen som är anknuten till ditt Apple-ID. När du återfår enheten måste du låsa upp den med din lösenkod.

Fjärradera en enhet

Du kan förhindra att någon annan kommer åt data på din borttappade enhet genom att fjärradera den. När du raderar din enhet kommer all information (inklusive kreditkort, betalkort eller förbetalda kort i Apple Pay) att raderas från enheten och det går inte längre att hitta den med hjälp av Hitta:

1. Öppna appen Hitta och fliken Enheter.
  2. Välj den enhet som du vill fjärradera.
  3. Rulla ner och välj Radera den här enheten.
  4. Välj Radera den här [enheten].

Det går inte att spåra en enhet som du har raderat. Om du tar bort enheten från ditt konto efter att du raderat den, stängs aktiveringslåset av. Det gör att någon annan kan slå på och använda enheten.

Hitta en borttappad enhet via iCloud.com

När du loggar in på iCloud.com med samma Apple-ID som du använde för att logga in på den borttappade enheten kan du använda Hitta min iPhone för att spåra enheten, få den att spela upp ett ljud, markera den som borttappad eller fjärradera den.

Om en vän har tappat bort sin enhet

Du kan hjälpa en vän att hitta sin enhet om den är borttappad och hen har Hitta min [enhet] aktiverad:

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Jag.
  3. Välj Hjälp en vän.
  4. Be din vän logga in på iCloud med samma Apple-ID som de är inloggade med på sin borttappade enhet.