Använda appen Mail på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan använda appen Mail till att skriva, svara på och organisera dina e-postmeddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Innan du börjar

Se till att du har ställt in ditt e-postkonto på din enhet

Flytta mellan brevlådor

Som standard har ditt e-postkonto några olika brevlådor: Inkorg, Skickat, Papperskorg med flera. När du öppnar Mail-appen visas en lista med e-postkonton som du har ställt in på din enhet. Du behöver bara trycka på ett konto som du vill visa eller trycka på kontonamnet i det övre vänstra hörnet för att gå tillbaka till alla dina brevlådor.

Skriva ett e-postmeddelande

1. Öppna appen Mail.
  2. Tryck på e-postkontot som du vill använda.
  3. Tryck på knappen Skapa . Sedan anger du en e-postadress och ämnesrad.
  4. Skriv ditt e-postmeddelande.
  5. Tryck på knappen Skicka .

Du kan svepa nedåt på e-postutkastet för att placera det längst ned på skärmen medan du söker efter ett annat e-postmeddelande. Svep bara nedåt från den grå linjen  i skärmens överkant och dra ända ned. Tryck på utkastet när du vill öppna det.

Svara på ett e-postmeddelande

När du har ett e-postmeddelande öppet finns några alternativ. Du kan till exempel svara på, vidarebefordra eller radera ett e-postmeddelande. Gör så här:

1. Öppna e-postmeddelandet.
  2. Tryck på knappen Svara .
  3. Välj sedan Svara eller Svara alla. Du kan även vidarebefordra e-postmeddelandet, flytta det till en annan brevlåda, märka upp det som oläst och mer.

Använda snabbåtgärder

Använda snabbåtgärder för att snabbt svara på, radera eller flagga ett e-postmeddelande. Gör så här:

1. Öppna e-postmeddelandet.
  2. Svep vänster för att svara, flagga eller radera. Eller svep åt höger för att markera e-postmeddelandet som oläst.

Få mer gjort med Mail