Använda appen Mail på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan använda appen Mail till att skriva, svara på och organisera dina e-postmeddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Innan du börjar

Se till att du har ställt in ditt e-postkonto på din enhet

Flytta mellan brevlådor

Som standard har ditt e-postkonto några olika brevlådor: Inkorg, Skickat, Papperskorg med flera. När du öppnar Mail-appen visas en lista med e-postkonton som du har ställt in på din enhet. Du behöver bara trycka på ett konto som du vill visa eller trycka på kontonamnet i det övre vänstra hörnet för att gå tillbaka till alla dina brevlådor.

Skriva ett e-postmeddelande

1. Öppna appen Mail.
  2. Tryck på e-postkontot som du vill använda.
  3. Tryck på knappen Skapa . Sedan anger du en e-postadress och ämnesrad.
  4. Skriv ditt e-postmeddelande.
  5. Tryck på knappen Skicka .

När du skriver ett e-postmeddelande kan du svepa nedåt på utkastet för att kontrollera något i en annan app. Du behöver bara svepa nedåt från den grå raden  längst upp. När du är redo att gå tillbaka till e-postmeddelandet trycker du på e-postknappen längst ned på skärmen för att börja skriva igen.

Svara på ett e-postmeddelande

När du har ett e-postmeddelande öppet finns några alternativ. Du kan till exempel svara på, vidarebefordra eller radera ett e-postmeddelande. Gör så här:

1. Öppna e-postmeddelandet.
  2. Tryck på knappen Svara .
  3. Välj sedan Svara eller Svara alla. Du kan även vidarebefordra e-postmeddelandet, flytta det till en annan brevlåda, märka upp det som oläst och mer.

Få mer gjort med Mail