Använda funktionen Alltid på i din Apple Watch

Apple Watch Series 5 och Series 6 kan visa tid och annan lättöverskådlig information även när du håller handleden nedåt.

Alltid på är aktiverat som standard på Apple Watch Series 5 och Series 6. I det här läget är tiden alltid synlig, liksom din urtavla eller den senaste aktiva appen.

Batteritiden sparas genom att skärmen tonas ned när du håller handleden nedåt eller snabbt täcker för skärmen med handen. När du höjer handleden eller trycker på skärmen får allt full ljusstyrka igen och klockskärmen blir aktiv så att du kan interagera med klockan.

Så här visas informationen

När din hand hålls ned uppdateras tiden och komplikationerna på urtavlan en gång i minuten och informationen visas så här:

• Tidskomplikationer som Tidtagarur och Timer avrundar sina värden till hela minuter.
  • Komplikationer som visar information i realtid som Kompass och Buller är inte aktiva.
  • Övriga komplikationer som Kalender, Väder och tredjepartsappar uppdateras en gång i minuten eller vid behov.

Appen Träning förblir synlig när du tränar så att du enkelt kan se din träningsinformation.

Notiser syns inte på urtavlan när din handled är nere.

Så här interagerar du med din klocka

När skärmen är nedtonad ignoreras de flesta svepen för att förhindra oavsiktlig inmatning. Även med handleden nedåt kan du fortfarande trycka på en komplikation för att öppna appen, svepa nedåt från skärmens överkant för att se aviseringar eller svepa uppåt från nederkanten för att använda Kontrollcenter.

Du kan också höja handleden och trycka på Digital Crown eller trycka på sidoknappen för att få din klocka till full ljusstyrka.

Hantera inställningar för Alltid på

Alltid på har en inställning som gör att du kan inaktivera funktionen, vilket kan förlänga batteritiden. Du kan också gömma känsliga komplikationer.

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch. Du gör detta genom att trycka på Digital Crown som då visar hemskärmen och sedan trycka på symbolen Inställningar .
  2. Tryck på Visning och ljusstyrka.
  3. Tryck på Alltid på för att slå av eller slå på funktionen. Du kan också välja Göm känsliga komplikationer om du vill att sådant som kalenderhändelser, meddelanden och hjärtrytm ska vara gömda när du har handleden nere.