Använda funktionen Alltid på i din Apple Watch

Apple Watch Series 5 och senare kan visa tid och annan lättöverskådlig information även när du håller handleden nedåt.

Alltid på är aktiverat som standard på Apple Watch Series 5 eller senare, inklusive Apple Watch Ultra.* I det här läget är tiden alltid synlig, liksom din urtavla eller den senaste aktiva appen.

Batteritiden sparas genom att skärmen tonas ned när du håller handleden nedåt eller snabbt täcker för skärmen med handen. När du höjer handleden eller trycker på skärmen får allt full ljusstyrka igen och klockskärmen blir aktiv så att du kan interagera med klockan.

* Apple Watch SE har inte stöd för Alltid på.

Hantera inställningar för Alltid på

Alltid på har en inställning som gör att du kan inaktivera funktionen, vilket kan förlänga batteritiden. Du kan också välja vilken information du vill ska visas på skärmen när du håller handleden nedåt.

Så här slår du på och av funktionen Alltid på

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch. Det gör du genom att trycka på Digital Crown så att hemskärmen visas och sedan trycka på knappen Inställningar .
  2. Tryck på Visning och ljusstyrka.
  3. Rulla nedåt och tryck på Alltid på.
  4. Tryck på Alltid på för att slå på eller av funktionen.

När din Apple Watch är i strömsparläge är Alltid på inte tillgängligt.

Så här hanterar du den information som visas när du håller handleden nedåt

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Visning och ljusstyrka.
  3. Rulla nedåt och tryck på Alltid på.
  4. Tryck på Visa komplikationsdata, Visa notiser eller Visa appar. De appar som kan visa den typen av information visas på nästa skärm.
  5. Stäng av de appar som du inte vill ska visa information på skärmen när du håller handleden nedåt. Du kan stänga av informationskategorin helt genom att trycka på knappen längst upp på skärmen.

Så här visas appkomplikationer när du håller handleden nedåt

När din hand hålls ned uppdateras tiden och komplikationerna på urtavlan en gång i minuten och informationen visas så här:

• Tidskomplikationer som Tidtagarur och Timer avrundar sina värden till hela minuter.
  • Komplikationer som visar information i realtid som Kompass och Buller är inte aktiva.
  • Övriga komplikationer som Kalender, Väder och tredjepartsappar uppdateras en gång i minuten eller vid behov.

Så här interagerar du med din klocka

När skärmen är nedtonad ignoreras de flesta svepen för att förhindra oavsiktlig inmatning. Även med handleden nedåt kan du fortfarande trycka på en komplikation för att öppna appen, svepa nedåt från skärmens överkant för att se notiser eller svepa uppåt från nederkanten för att använda Kontrollcenter.

Du kan också höja handleden och trycka på Digital Crown eller trycka på sidoknappen för att få full ljusstyrka på klockan.