Använd funktionen Alltid på i din Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 kan visa tid och annan lättöverskådlig information även när du håller handleden nedåt.

Så här fungerar det

Alltid på är påslaget som standard på Apple Watch Series 5. I det här läget är tiden alltid synlig, liksom din urtavla eller den senaste aktiva appen. Batteriet sparas genom att skärmen tonas ner när du håller ned handleden eller snabbt täcker för skärmen med handen. Om du höjer handleden eller trycker på skärmen kommer allt tillbaka med full ljusstyrka.

När din hand hålls ned uppdateras tiden och komplikationerna på urtavlan en gång i minuten och informationen visas så här:

• Tidskomplikationer som Tidtagarur och Timer avrundar sina värden till hela minuter.
  • Komplikationer som visar information i realtid som Kompass och Buller är inte aktiva.
  • Övriga komplikationer som Kalender, Väder och tredjepartsappar uppdateras en gång i minuten eller vid behov.

Appen Träning förblir synlig när du tränar så att du enkelt kan se din träningsinformation.

Notiser syns inte på urtavlan när din handled är nere.

Så hanterar du inställningen Alltid på

Alltid på har en inställning som gör att du kan inaktivera funktionen, vilket kan förlänga batteritiden. Du kan också gömma känsliga komplikationer.

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch. Du gör detta genom att trycka på Digital Crown som då visar hemskärmen och sedan trycka på symbolen Inställningar .
  2. Tryck på Visning och ljusstyrka.
  3. Tryck på Alltid på för att slå av eller slå på funktionen. Du kan också välja Göm känsliga komplikationer om du vill att sådant som kalenderhändelser, meddelanden och hjärtrytm ska vara gömda när du har handleden nere.