Använd funktionen Alltid på i din Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 kan visa tid och annan lättöverskådlig information även när du håller handleden nedåt.

Alltid på är påslaget som standard på Apple Watch Series 5. I det här läget är tiden alltid synlig, liksom din urtavla eller den senaste aktiva appen.

Batteritiden sparas genom att skärmen tonas ned när du håller handleden nedåt eller snabbt täcker för skärmen med handen. När du höjer handleden eller trycker på skärmen får allt full ljusstyrka igen och klockskärmen blir aktiv så att du kan interagera med klockan.

Hur informationen visas

När din hand hålls ned uppdateras tiden och komplikationerna på urtavlan en gång i minuten och informationen visas så här:

• Tidskomplikationer som Tidtagarur och Timer avrundar sina värden till hela minuter.
  • Komplikationer som visar information i realtid som Kompass och Buller är inte aktiva.
  • Övriga komplikationer som Kalender, Väder och tredjepartsappar uppdateras en gång i minuten eller vid behov.

Appen Träning förblir synlig när du tränar så att du enkelt kan se din träningsinformation.

Notiser syns inte på urtavlan när din handled är nere.

Så här interagerar du med din klocka

När skärmen är nedtonad ignoreras svep för att förhindra oavsiktlig inmatning. När du vill interagera med klockan börjar du med att visa full ljusstyrka igen med någon av dessa snabba metoder:

• Lyft handleden
  • Tryck på skärmen
  • Tryck på Digital Crown
  • Tryck på sidoknappen

Sedan kan du interagera med klockskärmen och den svarar som vanligt.

Hantera inställningar för Alltid på

Alltid på har en inställning som gör att du kan inaktivera funktionen, vilket kan förlänga batteritiden. Du kan också gömma känsliga komplikationer.

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch. Du gör detta genom att trycka på Digital Crown som då visar hemskärmen och sedan trycka på symbolen Inställningar .
  2. Tryck på Visning och ljusstyrka.
  3. Tryck på Alltid på för att slå av eller slå på funktionen. Du kan också välja Göm känsliga komplikationer om du vill att sådant som kalenderhändelser, meddelanden och hjärtrytm ska vara gömda när du har handleden nere.