Använda filmer i HEVC-format med Pages, Numbers och Keynote

Du kan använda filmer i HEVC-format du har tagit med din iPhone eller iPad i Pages, Numbers och Keynote

När du använder iOS 11 eller senare med vissa iPhone- och iPad-modeller kan du spela in video i HEVC-format (High Efficiency Video Coding),även kallat H.265. Filmer i HEVC-format ger bättre komprimering än JPEG och H.264, så de använder mindre lagringsutrymme på dina enheter och i iCloud-bilder med samma visuella kvalitet.

Du kan lägga till filmer i HEVC-format till dina dokument, kalkylblad och presentationer med följande Apple-enheter och programversioner:

• En Mac med macOS Mojave och Pages 8.2, Numbers 6.2 och Keynote 9.2 eller senare
  • En iPhone eller iPad med iOS 13 eller iPad med iPadOS och Pages 5.2, Numbers 5.2 och Keynote 5.2 eller senare

Lägga till filmer i HEVC-format i dokument, kalkylblad och presentationer

Du kan se till att en film i HEVC-format inte konverteras till ett annat format när du lägger till den i dina dokument genom att stänga av inställningen som optimerar filmer för äldre enheter innan du lägger till den:

• Öppna ett dokument i Pages, Numbers eller Keynote på en iPhone eller iPad. Tryck på knappen Mer , Inställningar och Lägga till filmer och inaktivera sedan Optimera för äldre enheter.
  • Öppna Pages, Numbers eller Keynote på Mac. Välj [appnamn] > Inställningar i menyraden, klicka på Allmänt och avmarkera Optimera filmer för äldre enheter.

När du ska du aktivera inställningen som optimerar filmer för äldre enheter

I följande fall ska du aktivera inställningen som optimerar filmer för äldre enheter innan du lägger till filmer i HEVC-format i dina dokument:

• Du planerar att publicera din bok direkt i Apple Books från Pages.
  • Du planerar att dela ett dokument med filmer i HEVC-format med andra som kanske har äldre Apple-enheter.

Skapa en EPUB-fil med videoklipp i HEVC-format

När du skapar en EPUB av Pages-dokument med filmer i HEVC-format kan filmen antingen konverteras eller förbli i HEVC-format beroende på din enhet och vilka inställningar du har valt.

På iPhone och iPad kan du välja om du vill konvertera film i HEVC-format eller inte:

1. Öppna dokumentet i Pages och tryck på knappen Mer .
  2. Tryck på Exportera och välj sedan EPUB.
  3. Tryck på Avancerat.
  4. Du kan konvertera alla videoklipp i HEVC-format i dina dokument till H.264 i EPUB-filen genom att aktivera Optimera media för publicering. Det kan hända att videoklipp i HEVC-format i dina EPUB-dokument inte spelas upp på andras enheter om du inte aktiverar inställningen.

På Mac konverterar Pages automatiskt videoklipp i HEVC-format till H.264-videor i EPUB-filen.

Kom ihåg att välja Optimera för äldre enheter innan du lägger till videoklipp i HEVC-format i dina dokument om du planerar att exportera till EPUB med Pages online på iCloud.com.

Publicera en bok med videoklipp i HEVC-format

På Mac kan du publicera dina dokument med videoklipp i HEVC-format direkt på Apple Books från Pages. Förbered ditt dokument med följande steg innan du publicerar:

1. Öppna ett dokument i Pages. Välj Fil > Minska filstorlek.
  2. Välj Mest kompatibel (H.264).
  3. Ange övriga alternativ för filstorlek i fönstret.
  4. Klicka på Minska en kopia om du vill skapa en kopia av dokumentet med mindre filstorlek. Klicka på Minska den här filen om du vill skriva över det befintliga dokumentet.

Du kan inte konvertera videoklipp i HEVC-format efter att du har lagt till dem i ditt dokument på iPhone och iPad. Öppna dokumentet i Pages för Mac, minska filstorleken och publicera sedan från din iPhone, iPad eller Mac.

Pages ersätter automatiskt videoklipp i HEVC-format med videoklippets första bild i den publicerade boken om du publicerar din bok med Pages online på iCloud.com. Även ljudspåret tas med om videoklippet har ljud.