Använda HEVC- och Apple ProRes-filmer med Pages, Numbers och Keynote

Du kan lägga till SDR-filmer (Standard Dynamic Range) och HDR-filmer (High Dynamic Range) i HEVC- och Apple ProRes-format till dina dokument, presentationer och kalkylark.

Lägga till HEVC- och ProRes-filmer i dokument, kalkylark och presentationer

Du kan lägga till HEVC- eller ProRes-filmer till dina dokument, kalkylark och presentationer som du lägger till vilken annan filmfil som helst. Innan du lägger till dem bör du justera appens inställningar för att se till att du får den upplösning du vill ha för bilderna.

Behålla upplösningen på dina HEVC- eller ProRes-filmer

Om du vill behålla upplösningen för dina HEVC- eller ProRes-filmer i ditt dokument, kalkylark eller presentation, stänger du av inställningen som optimerar filmer för äldre enheter innan du lägger till dem i ditt dokument:

• Öppna ett dokument i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone eller iPad och tryck på knappen MerNo alt supplied for Image, tryck sedan på Inställningar och inaktivera därefter Optimize Media for Older Devices (optimera media för äldre enheter).

• Öppna Pages, Numbers eller Keynote på Mac. Välj [appnamn] > Inställningar i menyraden, klicka på Allmänt och avmarkera Optimize Media for Older Devices (optimera media för äldre enheter).

Aktivera inställningen som optimerar filmer för äldre enheter i följande situationer:

• Du planerar att publicera din bok direkt i Apple Books från Pages.

• Du planerar att dela ett dokument som har HEVC- eller Apple ProRes-filmer med personer som kanske har äldre Apple-enheter.

Lägga till HDR-filmer i presentationer

Du kan lägga till HDR-filmer i dina presentationer. När du spelar upp presentationen i visningsläge visar Keynote HDR-filmer i SDR-format.

Skapa en EPUB med HEVC- eller Apple ProRes-filmer

När du skapar en EPUB-bok av ditt Pages-dokument som innehåller HEVC- eller Apple ProRes-filmer, konverteras filmerna eller behålls i originalformatet beroende på vilken enhet du använder och vilka inställningar du har valt.

På iPhone eller iPad kan du välja att konvertera filmen:

1. Öppna dokumentet i Pages och tryck på knappen MerIngen bildtext till bilden.

2. Tryck på Exportera och välj sedan EPUB.

3. Tryck på Avancerat.

4. Du kan konvertera alla filmer i dina dokument till H.264 i EPUB-filen genom att aktivera Optimera media för publicering. Det kan hända att filmer i EPUB-filer inte spelas upp på andra enheter om du inte aktiverar inställningen.

På en Mac konverterar Pages automatiskt HEVC- eller Apple ProRes-filmer till H.264-videor i EPUB.

Välj Optimera för äldre enheter i Pages för iCloud innan du lägger till HEVC- eller Apple ProRes-filmer i ditt dokument.

Publicera ett Pages-dokument med HEVC- eller Apple ProRes-filmer

På en Mac kan du publicera dokumentet med HEVC- eller Apple ProRes-filmer direkt till Apple Books från Pages. Förbered ditt dokument med följande steg innan du publicerar:

1. Öppna ett dokument i Pages. Välj Fil > Minska filstorlek.

2. Välj Mest kompatibel (H.264).

3. Ange övriga alternativ för filstorlek i fönstret.

4. Klicka på Minska en kopia om du vill skapa en kopia av dokumentet med mindre filstorlek. Klicka på Minska den här filen om du vill skriva över det befintliga dokumentet.

På en iPhone eller iPad kan du inte konvertera HEVC- eller Apple ProRes-filmer efter att du har lagt till dem i ditt dokument. Öppna dokumentet i Pages för Mac, minska filstorleken och publicera sedan från din iPhone, iPad eller Mac.

I Pages for iCloud ersätter Pages automatiskt HEVC- eller Apple ProRes-filmer med filmens första bild i den publicerade boken. Även ljudspåret tas med om videoklippet har ljud.

Exportera en Keynote-presentation som en filmfil

När du exporterar din presentation som en filmfil kan du välja mellan en mängd olika komprimeringstyper för filmfilen, däribland HEVC och Apple ProRes. Välj den kompressionstyp som bäst passar dina behov.

• H.264: Ger bred kompatibilitet med andra enheter och operativsystem.

• HEVC: Ger bättre komprimering än H.264 och använder mindre lagringsutrymme på dina enheter och i iCloud-bilder, samtidigt som samma visuella kvalitet bevaras.

• Apple ProRes 422: Använd när den exporterade filmfilen kommer att redigeras med mjukvara som Final Cut Pro.

• Apple ProRes 422 LT: Denna komprimerade version av ProRes 422 ger högkvalitativ video, men med mindre filstorlekar än ProRes 422.

• Apple ProRes 422 Proxy: Detta är den mest komprimerade versionen av ProRes 422 och ger låga datahastigheter med video i full upplösning.

• Apple ProRes 4444: Ger video av högsta kvalitet som perceptuellt inte går att skilja från det ursprungliga källmaterialet och är lämplig för 4:4:4:4 bildkällor (inklusive alfakanaler).

• Apple ProRes 422 HQ: Bevarar visuell kvalitet på samma höga nivå som Apple ProRes 4444, men för 4:2:2 bildkällor.

Systemkrav

Kompatibilitet för HEVC-format:

• För SDR-filmer i HEVC-format använder du en Mac med Pages 8.2, Numbers 6.2 eller Keynote 9.2 eller senare, eller en iPhone eller iPad med Pages 5.2, Numbers 5.2 eller Keynote 5.2 eller senare.

• För HDR-filmer i HEVC-format använder du en Mac, iPhone eller iPad med Pages 10.2, Numbers 10.2 eller Keynote 10.2 eller senare.

Kompatibilitet för Apple ProRes-format:

• För SDR-filmer i Apple ProRes-format använder du en Mac med valfri version av Pages, Numbers eller Keynote, eller en iPhone eller iPad med Pages 13.1, Numbers 13.1 eller Keynote 13.1 eller senare.

• För HDR-filmer i Apple ProRes-format använder du en Mac med Pages 10.2, Numbers 10.2 eller Keynote 10.2 eller senare, eller en iPhone eller iPad med Pages 13.1, Numbers 13.1 eller Keynote 13.1 eller senare.