Göm min e-postadress för Logga in med Apple

Om du väljer att gömma din e-postadress när du skapar ett konto på en app eller webbplats med Logga in med Apple skapas en unik, slumpmässig e-postadress så att din privata e-postadress kan förbli privat.

Dela din e-postadress eller håll den privat

Om en app eller webbplats ber om din e-postadress när du skapar ditt konto med Logga in med Apple har du två alternativ:

1. Välj Dela min e-postadress för att dela din privata e-postadress med utvecklaren av en app eller webbplats. Om du är bekant med appen och inte har något emot att de kan identifiera dig med din e-postadress kan du välja Dela min e-postadress.
  2. Välj Göm min e-postadress för att gömma din privata e-postadress och dela en unik, slumpmässig adress i stället. Om du inte är bekant med utvecklaren än eller föredrar mer integritet kan du välja Göm min e-postadress.

Om du väljer Göm min e-postadress

En unik, slumpmässig e-postadress skapas så att din privata e-postadress inte delas med utvecklaren av appen eller webbplatsen när kontot skapas och under inloggningen. Adressen är unik för dig och utvecklaren och följer detta format: <unik-alfanumerisk-sträng>@privaterelay.appleid.com

Om ditt Apple-ID till exempel är j.appleseed@icloud.com kan din unika, slumpmässiga e-postadress för en given app se ut så här: dpdcnf87nu@privaterelay.appleid.com.

Meddelanden som skickas till denna e-postadress från utvecklaren av appen eller webbplatsen vidarebefordras till din privata e-postadress av vår reläservice för privata e-postadresser. Du kan läsa och svara direkt på dessa meddelanden och fortfarande hålla din e-postadress privat.

Vi varken läser eller behandlar något av innehållet i meddelandena som passerar genom vår reläservice, förutom en standardspamfiltrering som krävs för att bibehålla vår status som en betrodd e-postleverantör. Alla mejl raderas från våra reläservrar när de har levererats till dig, vanligtvis inom några sekunder.

Du kan när som helst ändra e-postadressen som tar emot vidarebefordrade meddelanden från en utvecklare. Eller så kan du välja att stänga av vidarebefordringen för att sluta ta emot meddelanden från en utvecklare. Du kan även välja att dela din privata e-postadress direkt med en utvecklare från appen eller webbplatsen.