Vad är Dölj min e-postadress?

Med Dölj min e-postadress kan du skapa unika, slumpmässiga e-postadresser som kan användas i appar och på webbplatser så att din personliga e-postadress kan förbli privat. Det är inbyggt i Logga in med Apple och iCloud+.

Dölj min e-post är en tjänst som gör att din personliga e-postadress kan förbli privat, oavsett om du skapar ett nytt konto i en app, anmäler dig till ett nyhetsbrev online eller skickar ett mejl till någon du inte känner så bra.

Det finns två sätt att använda Dölj min e-postadress: med Logga in med Apple kan du skapa ett konto med en slumpmässigt genererad e-postadress direkt i en app eller webbplats från tredje part. Eller med iCloud+, där du kan generera så många slumpmässiga e-postadresser som du vill på din enhet, i Safari eller på iCloud.com och använda dem på vilken sajt eller för vilket ändamål som helst.

Så här fungerar Dölj min e-postadress

Dölj min e-postadress genererar unika, slumpmässiga e-postadresser som automatiskt vidarebefordrar e-post till din privata inkorg. Varje adress är helt unik för dig. Du kan läsa och svara direkt på mejl som skickats till de här adresserna samtidigt som din egen personliga e-postadress förblir privat.

• Om du skapar ett konto med en app eller går in på en webbplats som har stöd för Logga in med Apple, kan du välja att dela din e-postadress om du känner till appen eller webbplatsen, eller att dölja din e-postadress om du föredrar mer integritet. Om du väljer alternativet Dölj min e-postadress är det bara den app eller den webbplats där du skapade kontot som kan använda den här slumpmässiga e-postadressen för att kommunicera med dig. Läs mer om Logga in med Apple
  • Om du har ett iCloud+-abonnemang kan du skapa unika, slumpmässiga adresser från din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 15 eller iPadOS 15 eller senare i vilket e-postadressfält som helst i Safari. Du kan också generera e-postadresser på begäran i appen Inställningar eller på iCloud.comLäs mer om iCloud+

Apple varken läser eller behandlar något av innehållet i meddelandena som passerar genom Dölj min e-postadress förutom för att göra en standardskräppostfiltrering som krävs för att bibehålla vår status som en betrodd e-postleverantör. Alla mejl raderas från våra reläservrar när de har levererats till dig, vanligtvis inom några sekunder.

Du kan när som helst ändra den e-postadress som tar emot vidarebefordrade mejl. Eller också kan du välja att stänga av vidarebefordran av e-post för att sluta få mejl. Du kan hantera dina adresser som du har skapat med Dölj min e-postadress i Inställningar på iPhone, iPad eller iPod touch, eller på iCloud.com.