Om du inte kan dela iMovie-videor till iTunes

I iMovie på iOS 13, iPadOS och macOS Catalina kan du kanske inte dela videor från iMovie till iTunes. Använd metoderna i den här artikeln för att göra det du tidigare skulle ha gjort med iTunes.

Överföra videor och projekt från iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac

För att överföra iMovie-projekt från din iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac så att du kan arbeta med projektet på din Mac-dator kan du använda fildelning i stället för delning till iTunes. Du kan även använda AirDrop, iCloud Drive och mer för att överföra färdiga videor och projekt.

Överföra iMovie-projekt med fildelning

Så här överför du iMovie-projekt från en iPhone eller iPod touch med iOS 13 eller en iPad med iPadOS till din Mac-dator med fildelning och en kabelanslutning:

1. Tryck på projektet i iMovie-projektwebbläsaren för att visa projektets informationsskärm och tryck sedan på knappen Dela . Om du redigerar en film ska du trycka på Klar och sedan på knappen Dela .
  2. Tryck på Exportera projekt.
  3. Tryck på Spara till filer.
    Tryck på iTunes om du inte har uppdaterat till den senaste versionen av iMovie för din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan sedan överföra ditt iMovie-projekt till din Mac-dator.
  4. Svep uppåt, tryck på På min iPhone eller På min iPad beroende på vilken enhet du använder och tryck sedan på iMovie-mappen för att välja den.
  5. Tryck på Spara.
  6. Nu kan du överföra ditt iMovie-projekt till din Mac-dator.

Dela videor och projekt med AirDrop, iCloud Drive och mer

Dela färdiga videor så att du kan titta på dem på din iPhone, iPod, iPod touch eller iPad:

Du kan också skicka projekt till iMovie för Mac eller Final Cut Pro X för vidare redigering:

Dela videor till Apple TV-appen på Mac

I iMovie på macOS Catalina kan du spara en film, trailer eller ett videoklipp på din Mac-dator och sedan importera den till ditt Apple TV-bibliotek, i stället för att dela den till iTunes. Sedan kan du titta på filmen i Apple TV-appen på din Mac-dator.

1. Välj en film, en trailer eller ett videoklipp i webbläsaren.
  2. Klicka på knappen Dela i verktygsfältet och sedan på Fil.
  3. Ange titel och beskrivning av filmen, lägg till taggar med mera i dialogrutan som visas.
  4. Klicka på Nästa, navigera till den plats där du vill spara filen och klicka på Spara. En förloppsindikator visas på höger sida av verktygsfältet. Klicka på förloppsindikatorn för att visa detaljer. Indikatorn försvinner när åtgärden är slutförd och ett meddelande om att delningen har slutförts visas.
  5. Välj Fil > Importera i Apple TV-appen och navigera sedan till platsen där du vill spara filen.
  6. Klicka på Öppna.

Din video visas i avsnittet Hemmavideor i Apple TV-appens bibliotek. I Apple TV-appen kan du lägga till filmen på dina andra enheter, såsom Apple TV, iPad, iPhone eller iPod touch.

Titta på videor på alla dina enheter med iCloud-bilder

Om du vill titta på dina videor på alla dina enheter, inklusive Apple TV, kan du använda iCloud-bilder. Se till att du aktiverar iCloud-bilder innan du börjar.

Flytta videor till iCloud-bilder på en iPhone, iPod touch eller iPad

1. Tryck på videon som du vill flytta i iMovie-projektwebbläsaren för att visa projektets informationsskärm. Tryck på Klar först om du redigerar filmen.
  2. Tryck på knappen Dela  längst ned på projektets informationsskärm.
  3. Välj en video genom att trycka på den. Om hämtningsknappen  visas trycker du på den för att hämta videon till din enhet.
  4. Tryck på knappen Dela , sedan på Spara video och OK när den är sparad.
  5. Upprepa för alla videor som du vill kopiera till iCloud-bilder.

Flytta videor till iCloud-bilder på Mac

1. Klicka på videon som du vill flytta i iMovie-projektwebbläsaren för att välja den. Tryck på Projekt i verktygsfältet först om du redigerar filmen.
  2. Klicka på knappen Dela  och välj sedan Fil.
  3. Klicka på popupmenyn Upplösning och välj den högsta upplösning som är tillgänglig. Ange övriga delningsalternativ och klicka på Nästa.
  4. Välj var på din Mac du vill spara videon, t.ex. på skrivbordet, och klicka sedan på Spara.
  5. Öppna Bilder.
  6. Leta reda på den sparade videon på din Mac-dator och dra sedan in den till Bilder.

Upprepa för alla videor som du vill kopiera till iCloud-bilder.

Om du inte använder iCloud-bilder

Om du inte använder iCloud-bilder kan du använda AirPlay för dina videor från en iPhone, iPad eller Mac för att titta på dem på en Apple TV.