Om dina låtar är gråtonade

Om du prenumererar på Apple Music eller iTunes-matchning kan du aktivera Synkronisera bibliotek på alla dina enheter för att få tillgång till hela ditt musikbibliotek på dem. Om du ser låtar som är gråtonade och inte kan spelas upp efter att du har aktiverat Synkronisera bibliotek, följer du stegen nedan.

Om alla eller de flesta av dina låtar är gråtonade

Synkronisera bibliotek kan vara inaktiverat på någon av dina enheter, eller så kan någon av dina enheter inte ansluta till internet. Kontrollera följande:

Om en låt är gråtonad men du kan fortfarande spela upp den

Öppna Apple Music-appen på din Mac eller iTunes på din PC. Klicka på Låtar under Bibliotek och se till att kryssrutan bredvid låten är markerad.

Om du inte ser kryssrutor bredvid dina låtar:

1. Öppna Apple Music-appen eller iTunes.
  2. Gå till menyraden på din Mac och välj Musik > Inställningar. Välj iTunes > Inställningar på din PC.
  3. Klicka på fliken Allmänt.
  4. Välj Kryssrutor för låtlista.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Låtar under Bibliotek och se till att kryssrutan bredvid varje låt är markerad. Om den inte är det klickar du på rutan bredvid en låt för att markera den.

Om det tar lång tid att överföra musikbiblioteket

Om merparten av din musik importerades från andra källor än Apple Music, eller om du har ett stort musikbibliotek, kan det ta längre tid för musikbiblioteket att överföras.

Kontrollera att datorn är auktoriserad så att musik som du köpt tidigare från iTunes Store kan överföras. Sedan följer du de här stegen:

1. Anslut din Mac eller PC till internet.
  2. Öppna Apple Music-appen eller iTunes.
  3. På din Mac kontrollerar du att Synkronisera bibliotek är aktiverat. På din PC kontrollerar du att iCloud-musikbiblioteket är aktiverat.
  4. Låt Apple Music-appen eller iTunes vara på tills hela musikbiblioteket har överförts.

Om en låt fortfarande är gråtonad efter att ditt musikbibliotek har överförts importerar du en ny kopia av låten till ditt musikbibliotek. Sedan går du till menyraden i Apple Music-appen eller iTunes och väljer Fil > Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

Om det inte går att överföra en låt med Apple Music eller iTunes-matchning

Om du ser  bredvid en låt kanske det inte går att överföra den låten. Läs om varför.

Om en låt inte är tillgänglig i Apple Music

Vissa låtar eller album kanske är gråtonade på grund av att de inte är tillgängliga i Apple Music för tillfället. Här är några saker det kan bero på:

• Artister och innehållsleverantörer kan släppa några låtar från ett album i förväg, men inte alla. Om du lägger till hela albumet i biblioteket blir låtarna tillgängliga när de släpps.
  • Artister och innehållsleverantörer kan ändra eller ta bort musik från Apple Music-katalogen. Sök i Apple Music för att se om låten är tillgänglig med ett annat namn eller en annan fil. Om den är det kan du lägga till låten i biblioteket så att den inte längre är gråtonad.
  • Låten är kanske inte tillgänglig i ditt land eller din region, och visas med grå text när du söker efter den i Apple Music.
  • Om en barnförbjuden låt är gråtonad kan det bero på att begränsningar är aktiverade i din enhet. Du kan använda Skärmtid på din iPhone, iPad eller iPod touch, eller Skärmtid på din Mac för att stänga av begränsningar. Du kan också lägga till den rena versionen från Apple Music i ditt bibliotek.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.