Ställ in Hitta på din iPhone, Mac och andra enheter

Med iOS 13, iPadOS och macOS Catalina eller senare kan du använda appen Hitta för att leta reda på vänner och familj, dela din plats eller hitta en borttappad enhet. Så här kommer du igång.

Appen Hitta är en kombination av Hitta min iPhone och Hitta mina vänner i en och samma app i iOS 13, iPadOS och macOS Catalina. Om du behöver hjälp att hitta appen kan du använda Sök på iPhone, iPad och iPod touch eller använda Spotlight på din Mac-dator. Du kan även dela platser eller hitta saknade enheteriCloud.com.

Konfigurera och använd Hitta min iPhone och Hitta mina vänner i stället för Hitta min om du inte har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6, eller leta reda på enheten med iCloud.com.

Få hjälp med Hitta på iPhone, iPad eller iPod touch

Leta enkelt reda på vänner och familj. Dela din plats med andra, låt dem dela tillbaka och hitta borttappade enheter. Allt med appen Hitta.

Slå på Platstjänster

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Rulla ned och välj Integritet.
  3. Välj Platstjänster.
  4. Slå på Platstjänster.

Aktivera Dela min plats

Om du vill att vänner och familj ska veta var du är kan du aktivera Dela min plats på din iPhone, iPad eller iPod touch. Delar de själva sin plats kan du också se var de är.

1. Öppna appen Inställningar och välj [ditt namn].
  2. Välj Hitta.
  3. Aktivera Dela min plats.

Om du ställer in Familjedelning kan du se medlemmarna i din familjedelningsgrupp som du delar din plats med.

När du har aktiverat Dela min plats kan du lära du dig hur du ställer in och använder Hitta för att dela din plats.

Familjemedlemmar som har en enhet med iOS 12 eller tidigare, macOS Mojave eller tidigare eller watchOS 3 till och med 5 måste konfigurera och använda Hitta mina vänner för att dela sina position med vänner och familj.

Aktivera Hitta min [enhet]

1. Öppna appen Inställningar och välj [ditt namn].
  2. Välj Hitta och välj sedan Hitta min [enhet] och aktivera Hitta min [enhet].
  3. För att hitta din enhet även när den är nedkopplad, väljer du Aktivera Hitta i nedkopplat läge.
  4. För att skicka enhetens plats till oss när batteriet är lågt slår du på Skicka senaste plats.

Om dina Apple Watch och dina AirPods är parkopplade med din enhet är de automatiskt inställda när du slår på Hitta min [enhet].

Välj dina kartinställningar

Välj din favoritkartvy i appen Hitta. Du kan även visa avstånd på kartan i miles eller kilometer.

Välj en kartvy

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj symbolen Information .
  3. Välj den vy du vill se under Kartvy. Du kan välja kart-, hybrid- eller satellitvy.

Välj inställning för kartavstånd

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj symbolen Information .
  3. Under Distans kan du välja mellan Miles och Kilometer.

Kom igång med Hitta på din Mac

Leta enkelt reda på vänner och familj. Dela din plats med andra, låt dem dela tillbaka och hitta borttappade enheter. Allt med appen Hitta.

Slå på Platstjänster

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Integritet.
  3. Klicka på hänglåssymbolen nere till vänster om den är låst . Ange sedan administratörens namn och lösenord.
  4. Välj Platstjänster.
  5. Markera kryssrutan Aktivera platstjänster.
  6. Markera rutan bredvid Hitta min i listan med appar under Platstjänster.

Aktivera Hitta min Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID och sedan iCloud.
  3. Slå på Hitta min Mac genom att markera kryssrutan.

Aktivera Hitta min [enhet] och läs sedan om hur du hittar en försvunnen enhet med Hitta.

Konfigurera och använda Hitta min iPhone på en enhet med iOS 12 eller tidigare eller macOS Mojave eller tidigare.

Välj dina kartinställningar

Välj din favoritkartvy i appen Hitta. Du kan även visa avstånd på kartan i miles eller kilometer.

Välj en kartvy

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj Visa i menyraden.
  3. Klicka på Vy och välj sedan kart-, hybrid- eller satellitvy.

Välj inställning för kartavstånd

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj Visa i menyraden.
  3. Klicka på Distans och välj sedan Mile eller Kilometer.