Ställ in Hitta på din iPhone, Mac-dator, dina AirPods eller andra enheter

Du behöver ställa in Hitta innan du kan hitta en förlorad enhet, hitta vänner och familjemedlemmar eller dela din plats.

Hitta-symbolen

När du har ställt in Hitta kan du leta reda på en borttappad eller stulen enhet eller till och med hjälpa en vän att hitta en enhet som saknas. Du kan också dela din plats med vänner, familj och kontakter, be om att få följa en väns plats eller få vägbeskrivning till en väns plats.

Så här aktiverar du Hitta på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Hitta.
  4. Aktivera Dela min plats om du vill att vänner och familj ska veta var du är.
  5. Tryck på Hitta min [enhet] och slå sedan på Hitta min [enhet].

iPhone-enhet som visar inställningar för Hitta min iPhone, inklusive Aktivera Hitta i nedkopplat läge och Skicka senaste plats.
  6. För att hitta din enhet även när den är nedkopplad väljer du Aktivera Hitta i nedkopplat läge. För att skicka enhetens plats till Apple när batteriet är lågt aktiverar du Skicka senaste plats.
  7. Om du vill kunna hitta din förlorade enhet på en karta ska du se till att aktivera Platstjänster. För att göra detta går du till Inställningar > Integritet > Platstjänster och aktiverar platstjänster.

Så här lägger du till dina AirPods eller din Apple Watch i Hitta

Om dina AirPods eller din Apple Watch har parkopplats med din iPhone konfigureras de automatiskt när du aktiverar Hitta min iPhone.

Så här aktiverar du Hitta på din Mac-dator

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Integritet.
  3. Klicka på hänglåssymbolen nere till vänster om den är låst . Ange sedan administratörens namn och lösenord.
  4. Välj Platstjänster.
  5. Markera kryssrutan Aktivera platstjänster.
  6. Klicka på Detaljer bredvid Systemtjänster.
  7. Se till att kryssrutan bredvid Hitta min Mac är markerad.
  8. Klicka på Klar och återgå sedan till huvudfönstret för Systeminställningar.
  9. Klicka på Apple-ID och sedan på iCloud.
  10. Markera kryssrutan bredvid Hitta min Mac.
    Mac-dator som visar kryssrutan Hitta min Mac i Systeminställningar.

Om du har iOS 12 eller tidigare eller macOS Mojave eller tidigare

Appen Hitta är en kombination av Hitta min iPhone och Hitta mina vänner i en och samma app i iOS 13, iPadOS och macOS Catalina. Så här gör du om du inte har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6: