Ställ in Hitta på din iPhone, Mac och andra enheter

Med iOS 13, iPadOS och macOS Catalina eller senare kan du använda appen Hitta för att leta reda på vänner och familj, dela din plats eller hitta en borttappad enhet. Så här kommer du igång.

Appen Hitta är i iOS 13, iPadOS och macOS Catalina en kombination av Hitta min iPhone och Hitta mina vänner. Om du behöver hjälp att hitta appen kan du använda Sök på iPhone, iPad och iPod touch eller använda Spotlight på din Mac-dator. Du kan också dela platser eller leta reda på borttappade enheter på iCloud.com.

Om du inte har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6 ställer du in och använder Hitta min iPhone och Hitta mina vänner istället för Hitta, eller loggar in på iCloud.com.

Få hjälp med Hitta på iPhone, iPad eller iPod touch

Leta enkelt reda på vänner och familj. Dela din plats med andra, låt dem dela tillbaka och hitta borttappade enheter. Allt med appen Hitta.

Slå på Platstjänster

1. Logga in med ditt Apple-ID på din enhet.
  2. Öppna appen Inställningar.
  3. Rulla ned och välj Integritet.
  4. Välj Platstjänster.
  5. Slå på Platstjänster.

Aktivera Dela min plats

Om du vill att vänner och familj ska veta var du är kan du aktivera Dela min plats på din iPhone, iPad eller iPod touch. Delar de sin plats tillbaka kan du också se var de är.

1. Öppna appen Inställningar och välj [ditt namn].
  2. Välj Hitta.
  3. Aktivera Dela min plats.

Om du ställer in Familjedelning kan du se medlemmarna i din familjedelningsgrupp som du delar din plats med.

När du har aktiverat Dela min plats kan du lära du dig hur du ställer in och använder Hitta för att dela din plats.

Familjemedlemmar som använder enheter med iOS 12 eller tidigare, macOS Mojave eller tidigare eller watchOS 3 till 5 följer de här stegen för att dela sin plats med vänner och familj och för att ställa in och använda Hitta mina vänner.

Aktivera Hitta min [enhet]

1. Öppna appen Inställningar och välj [ditt namn].
  2. Välj Hitta och välj sedan Hitta min [enhet] och aktivera Hitta min [enhet].
  3. För att hitta din enhet även när den är nedkopplad, väljer du Aktivera Hitta i nedkopplat läge.
  4. För att skicka enhetens plats till oss när batteriet är lågt slår du på Skicka senaste plats.

Om din Apple Watch och dina AirPods är parkopplade med din enhet är de automatiskt inställda när du slår på Hitta min [enhet].

Välj dina kartinställningar

Välj din favoritkartvy i appen Hitta. Du kan även visa avstånd på kartan i miles eller kilometer.

Välj en kartvy

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj symbolen Information .
  3. Välj den vy du vill se under Kartvy. Du kan välja kart-, hybrid- eller satellitvy.

Välj inställning för kartavstånd

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj symbolen Information .
  3. Under Distans kan du välja mellan Miles och Kilometer.

Kom igång med Hitta på din Mac

Leta enkelt reda på vänner och familj. Dela din plats med andra, låt dem dela tillbaka och hitta borttappade enheter. Allt med appen Hitta.

Slå på Platstjänster

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Integritet.
  3. Om hänglåssymbolen nere till vänster är låst klickar du på den och anger administratörsnamn och lösenord.
  4. Välj Platstjänster.
  5. Markera kryssrutan Aktivera platstjänster.
  6. Markera rutan bredvid Hitta i listan med appar under Platstjänster.

Aktivera Hitta min Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID och sedan iCloud.
  3. Markera kryssrutan för att slå på Hitta min Mac.

Aktivera Hitta min [enhet] och läs sedan om hur du hittar en försvunnen enhet med Hitta.

Följ dessa steg på en enhet med iOS 12 eller tidigare eller macOS Mojave eller tidigare för att ställa in Hitta min iPhone.

Välj dina kartinställningar

Välj din favoritkartvy i appen Hitta. Du kan även visa avstånd på kartan i miles eller kilometer.

Välj en kartvy

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj Visa i menyraden.
  3. Klicka på Vy och välj sedan kart-, hybrid- eller satellitvy.

Välj inställning för kartavstånd

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj Visa i menyraden.
  3. Klicka på Distans och välj sedan Mile eller Kilometer.