Ställa in Hitta på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Se till att du ställer in Hitta så att du kan hitta din enhet, ett föremål, dina parkopplade AirPods, din Apple Watch eller ett personligt föremål med en AirTag om du råkar tappa bort dem.

Så här aktiverar du Hitta på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Hitta.
  3. Aktivera Dela min plats om du vill att vänner och familj ska veta var du är.
  4. Tryck på Hitta min [enhet] och slå sedan på Hitta min [enhet].
    En iPhone som visar skärmen Hitta min iPhone med Hitta min iPhone aktiverat.
  5. Aktivera Hitta-nätverket om du vill se din enhet även när den är offline. *
  6. För att skicka enhetens plats till Apple när batteriet är lågt aktiverar du Skicka senaste plats.

Om du vill kunna hitta din förlorade enhet på en karta ska du se till att aktivera Platstjänster. Göra detta genom att gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster och aktiverar platstjänster.

* Hitta-nätverket är ett krypterat, anonymt nätverk med hundratals miljoner Apple-enheter som kan hjälpa dig hitta din enhet.

Så här lägger du till AirPods, Apple Watch och Beats-produkter i Hitta

Om dina AirPods, din Apple Watch eller Beats-produkt som stöds är parkopplade med din iPhone ställs de automatiskt in när du aktiverar Hitta min iPhone.

Kontrollera att Hitta-nätverket är aktiverat för att se till att du kan hitta dina enheter även när de är avstängda eller bortkopplade.

AirPods Pro eller AirPods Max

1. Gå till Inställningar > Bluetooth.
  2. Tryck på knappen Mer info  bredvid din enhet i listan.
  3. Rulla ned till Hitta-nätverket.
  4. Se till att Hitta-nätverket är aktiverat.

Apple Watch

1. Öppna Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Rulla nedåt tills du ser din Apple Watch.
  4. Tryck på ditt namn och sedan på Hitta min Apple Watch.
  5. Se till att Hitta-nätverket är aktiverat.

Så här lägger du till en AirTag eller en produkt från tredje part i Hitta

Så här lägger du till en iPhone-plånbok i läder i Hitta

Så här aktiverar du Hitta på din Mac-dator

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Integritet. Klicka på hänglåssymbolen nere till vänster om den är låst . Ange sedan administratörens namn och lösenord.
  3. Välj Platstjänster.
  4. Markera kryssrutan Aktivera platstjänster och se till att kryssrutan bredvid Hitta är markerad.
    Fönstret för macOS-säkerhet och -integritet med Aktivera platstjänster och Hitta aktiverade.
  5. Klicka på Klar och återgå sedan till huvudfönstret för Systeminställningar.
  6. Klicka på Apple-ID och sedan på iCloud.
  7. Markera kryssrutan bredvid Hitta min Mac.
    Fönstret macOS-systeminställningar med Hitta min Mac aktiverat.
  8. Klicka på Alternativ för att se till att du kan hitta din Mac om du råkar tappa bort den eller om den blir stulen. Kontrollera att Hitta min Mac och Hitta-nätverket är aktiverade.* Klicka sedan på Klar.

* Hitta-nätverket är ett krypterat, anonymt nätverk med hundratals miljoner Apple-enheter som kan hjälpa dig hitta din enhet.

Läs mer

Tillgänghet och funktioner för Hitta kan variera beroende på land och region.