Om iPadOS-uppdateringar

iPadOS, det kraftfulla operativsystemet med ett nytt namn för att känna igen den distinkta upplevelsen av en iPad. iPadOS bygger på samma grund som iOS och lägger till kraftfulla nya funktioner och intuitiva funktioner som är specifika för den stora skärmen och mångsidigheten hos en iPad. Den här uppdateringen innehåller nya sätt att arbeta med flera appar, presenterar mer information med en blick på en omdesignad startskärm, gör att Apple Pencil känns ännu mer lyhörd tillsammans med ett nytt sätt att omedelbart märka upp vad som helst, har ett dramatiskt nytt Mörkt läge, låter dig på ett enkelt sätt logga in på webbplatser som skyddar din integritet och ger nya verktyg för att redigera och visa dina bilder. iPadOS är snabbare och mer responsivt med optimeringar i hela systemet.

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.7

iPadOS 13.7 innehåller korrigeringsfiler för din iPad.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.6.1

iPadOS 13.6.1 åtgärdar ett problem där onödiga systemdatafiler kanske inte raderas automatiskt när det är ont om tillgängligt lagringsutrymme och innehåller andra korrigeringsfiler för din iPad.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.6

iPadOS 13.6 introducerar lokala nyheter i ditt Idag-flöde i Apple News och innehåller korrigeringsfiler och förbättringar för din iPad.

Apple News

• Med lokala nyheter i ditt nyhetsflöde kommer utökad rapportering om San Fransisco, Bay Area, Los Angeles, Houston och New York City

• Mer artiklar från lokala nyhetsleverantörer finns tillgängligt med en prenumeration på Apple News+

• Ditt dagliga nyhetsbrev från Apple News kan nu anpassas med artiklar som speglar dina intressen

Den här uppdateringen omfattar buggfixar och andra förbättringar.

• Lägger till en ny inställning för att välja om uppdateringar ska hämtas automatiskt till din enhet när du använder wifi

• Åtgärdar ett problem som kan göra att appar slutar svara när data synkroniseras från iCloud Drive

• Åtgärdar ett problem som kan göra att det virtuella tangentbordet visas oväntat när det är anslutet till vissa hårdvarutangentbord från tredje part

• Åtgärdar ett problem som kan göra att japanska hårdvarutangentbord felaktigt mappas som ett amerikanskt tangentbord

• Åtgärdar stabilitetsproblem vid åtkomst till Kontrollcenter när Assistive Touch var aktiverat

• Tillhandahåller en mekanism för administratörer att ange domäner som ska uteslutas från trafik som är uppkopplade via alltid påslagna VPN-anslutningar

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.5.1

iPadOS 13.5.1 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.5

iPadOS 13.5 gör åtkomsten till lösenkodsfältet snabbare på enheter med Face ID när du har på dig en ansiktsmask och introducerar ett alternativ för att kontrollera automatisk framhävning av talare under gruppsamtal FaceTime. Den här uppdateringen omfattar korrigeringsfiler och andra förbättringar.

Face ID och lösenkod

• Förenklad upplåsningsprocess för enheter med Face ID när du har på dig en ansiktsmask

• Lösenkodsfältet visas automatiskt när du har svept uppåt från nederkanten av låsskärmen när du har på dig en ansiktsmask

• Fungerar även vid autentisering med App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes och andra appar som stöder inloggning med Face ID

FaceTime

• Alternativ för att styra automatisk framhävning av talare under gruppsamtal i FaceTime, så att videopanelerna inte ändrar storlek när deltagare talar

Den här uppdateringen omfattar buggfixar och andra förbättringar.

• Åtgärdar ett problem där användare kan se en svart skärm när de försöker strömma video från vissa webbplatser

• Åtgärdar ett problem i aktiebladet där förslag och åtgärder kanske inte laddas

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.4.1

iPadOS 13.4.1 innehåller korrigeringsfiler för din iPad.

• Åtgärdar ett problem där enheter som kör iPadOS 13.4 inte kunde delta i FaceTime-samtal med enheter som kör iOS 9.3.6 och tidigare eller OS X El Capitan 10.11.6 och tidigare

• Åtgärdar ett problem på iPad Pro 12,9 tum (4:e generationen) och iPad Pro 11 tum (2:a generationen) där ficklampan kanske inte tänds när du har tryckt på ficklampsknappen i Kontrollcenter eller på låsskärmen

• Åtgärdar ett fel med appen Inställningar där val av Bluetooth från snabbvalsmenyn på hemskärmen skulle misslyckas

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.4

iPadOS 13.4 introducerar stöd för mus och styrplatta med iPad för större precision och navigering i systemet med Multi-Touch-gester, och lägger till iCloud Drive-mappdelning från appen Filer och nya memoji-märken. Den här uppdateringen innehåller även korrigeringsfiler och förbättringar.

Stöd för mus och styrplatta

• Helt ny markördesign framhäver appsymboler på hemskärmen och Dock och knappar och reglage i appar

• Magic Keyboard för iPad-stöd på iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen eller senare) och iPad Pro 11 tums (1:a generationen eller senare)

• Magic Mouse, Magic Mouse 2, Magic Trackpad, Magic Trackpad 2 och stöd för Bluetooth och usb-mus från tredje part

• Multi-Touch-gester på Magic Keyboard för iPad och Magic Trackpad 2 gör att du kan rulla, svepa mellan apputrymmen, gå till hemskärmen, komma åt appväxlaren, zooma in eller ut, trycka för att klicka, sekundärklicka (högerklicka) och svepa mellan sidor

• Multi-Touch-gester på Magic Mouse 2 gör att du kan rulla, sekundärklicka (högerklicka) och svepa mellan sidor

Filer

• iCloud Drive-mappdelning från appen Filer

• Reglage som kan begränsa tillgången till endast personer du bjuder in eller ge tillgång till alla som har mapplänken

• Behörighet att välja vem som kan göra ändringar och överföra filer samt vem som endast kan visa och hämta filer

Memoji

• Nio nya memoji-märken, inklusive leende ansikte med hjärtan, sammanpressade händer och festansikte

Mail

• Alltid synliga reglage för att ta bort, flytta, svara på eller skriva ett meddelande i konversationsvyn

• Svar på krypterade e-postmeddelanden krypteras automatiskt när du har konfigurerat S/MIME

App Store med Apple Arcade

• Stöd för universellt köp gör det möjligt att göra ett enda köp av en app för iPhone, iPod touch, iPad, Mac och Apple TV

• Nyligen spelade Arkade-spel visas på Arcade-fliken så att du kan fortsätta spela på en iPhone, iPod touch, iPad, Mac och Apple TV

• Listvy för Se alla spel

Förstärkt verklighet

• AR Quick Look stöder ljuduppspelning i USDZ-filer

Tangentbord

• Livekonvertering för Zhuyin omvandlar automatiskt Zhuyin till rätt tecken utan att du behöver trycka på mellanslagstangenten för att konvertera text eller välja kandidater

• Livekonvertering för japanska omvandlar automatiskt Hiragana till rätt tecken utan att du behöver trycka på mellanslagstangenten för att konvertera text eller välja kandidater

• Stöd för textförslag för arabiska

• Schweizisk tysk tangentbordslayout stöds på iPad Pro 12,9 tum

• Tangentbordslayout på skärmen för iPad Pro 12,9 tum matchar nu Smart Keyboard

Den här uppdateringen omfattar buggfixar och andra förbättringar. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem i kameran där sökaren kan visas som en svart skärm efter start

• Åtgärdar ett problem där Bilder kan verka använda överflödigt lagringsutrymme

• Åtgärdar ett problem i Bilder som kan förhindra att en bild delas till Meddelanden om iMessage är inaktiverat

• Åtgärdar ett problem i Mail där meddelanden kan visas i oordning

• Åtgärdar ett problem i Mail där konversationlistan kan visa tomma rader

• Åtgärdar ett problem där Mail kan krascha när du trycker på Dela-knappen i Quick Look

• Åtgärdar ett problem i Inställningar där mobildata felaktigt kan visas som avstängt

• Åtgärdar ett problem i Safari där webbsidor kanske inte inverteras när både Mörkt läge och Smart invertering är aktiverade

• Åtgärdar ett problem där text kopierad från webbinnehåll i en tredjepartsapp kan verka osynlig när den klistras in om Mörkt läge är aktiverat

• Åtgärdar ett problem i Safari där CAPTCHA-panelen kan visas felaktigt

• Åtgärdar ett problem där Påminnelser kanske inte utfärdar nya notiser för en försenad återkommande påminnelse förrän den har markerats som slutförd

• Åtgärdar ett problem där Påminnelser kan skicka notiser för slutförda påminnelser

• Åtgärdar ett problem där iCloud Drive verkar vara tillgänglig i Pages, Numbers och Keynote även när man inte är inloggad

• Åtgärdar ett problem i Apple Music där musikvideor kanske inte strömmar i hög kvalitet

• Åtgärdar ett problem i Hem-appen där en annan inspelning kan öppnas om du trycker på en aktivitetsnotis från en säkerhetskamera

• Åtgärdar ett problem där Genvägar kanske inte visas när du trycker på Dela-menyn från en skärmavbild

• Förbättrar det burmesiska tangentbordet så att skiljetecken nu är tillgängliga från siffror och symboler

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.3.1

iPadOS 13.3.1 innehåller korrigeringsfiler och förbättringar. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem i kommunikationsbegränsare som kan tillåta att en kontakt läggs till utan att ange lösenkoden för skärmtid

• Åtgärdar ett problem med Mail som kan göra att serverbilder laddas även när inställningen Visa bilder från server är inaktiverad

• Åtgärdar ett problem som kan göra att flera ångra-dialogrutor visas i Mail

• Åtgärdar ett problem där pushnotiser inte kunde levereras via wifi

• Introducerar stöd för Siri-röster för indisk engelska för HomePod

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.3

iPadOS 13.3 innehåller förbättringar, korrigeringsfiler och ytterligare föräldrakontroller för skärmtid.

Screen Time

• Nya föräldrakontroller ger fler kommunikationsbegränsningar för vem deras barn kan ringa, använda FaceTime eller Meddelanden med

• Kontaktlista för barn låter föräldrarna hantera kontakterna som visas på barnens enheter

Apple News

• Ny layout för Apple News+-artiklar från The Wall Street Journal och andra ledande dagstidningar

• Gilla eller ogilla berättelser enkelt med ett tryck

Aktier

• Artiklar från Apple News finns nu i Kanada på engelska och franska

• Fortsätt läsa med länkar till relaterade berättelser eller fler berättelser från samma publikation

• Etiketterna ”Breaking” och ”Developing” i Toppartiklar

Den här uppdateringen omfattar buggfixar och andra förbättringar. Den här uppdateringen:

• Gör att du kan skapa ett nytt videoklipp när du beskär en video i Bilder

• Lägger till stöd för NFC, usb och Lightning FIDO2-kompatibla säkerhetsnycklar i Safari

• Åtgärdar problem i Mail som kan förhindra hämtning av nya meddelanden

• Åtgärdar ett problem som förhindrade borttagning av meddelanden i Gmail-konton

• Åtgärdar problem som kan orsaka att felaktiga tecken visas i meddelanden och duplicering av skickade meddelanden i Exchange-konton

• Åtgärdar ett problem där markören kanske inte rör sig efter en lång tryckning på mellanslagstangenten

• Åtgärdar ett problem som kan göra att skärmavbilder blir suddiga när de skickas via Meddelanden

• Åtgärdar ett problem där beskärning eller användning av Märkning på skärmavbilden kanske inte sparas i Bilder

• Åtgärdar ett problem där röstmemoinspelningar kanske inte kan delas med andra ljudappar

• Åtgärdar ett problem där inställningen för mobildata felaktigt kan visas som avstängd

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att det gick att stänga av Mörkt läge när Smart invertering var aktiverat

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.2.3

iPadOS 13.2.3 innehåller korrigeringsfiler och förbättringar för din iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem där systemsökning och sökning inom Mail, Filer och Anteckningar kanske inte fungerar

• Åtgärdar ett problem där bilder, länkar och andra bilagor kanske inte visas i informationsvyn för Meddelanden

• Åtgärdar ett problem som kan hindra appar från att hämta innehåll i bakgrunden

• Åtgärdar problem som kan hindra Mail från att hämta nya meddelanden och misslyckas med att inkludera och citera innehåll i originalmeddelanden i Exchange-konton

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.2.2

iPadOS 13.2.2 innehåller korrigeringsfiler och förbättringar för din iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem som kan få appar att avslutas oväntat när de körs i bakgrunden

• Åtgärdar ett problem som gjorde att svar på S/MIME-krypterade e-postmeddelanden mellan Exchange-konton blev oläsliga

• Åtgärdar ett problem där användning av tjänsten Kerberos enkel inloggning i Safari kan ge en autentiseringsuppmaning

• Åtgärdar ett problem där laddningen kan avbrytas på Yubikey Lightning-drivna tillbehör

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.2

iPadOS 13.2 introducerar uppdaterade och ytterligare emoji, Läs upp meddelanden för AirPods, stöd för AirPods Pro, säker HomeKit-video, HomeKit-kompatibla routrar och nya integritetsinställningar för Siri. Den här uppdateringen omfattar korrigeringsfiler och förbättringar.

Emoji

• Över 70 nya eller uppdaterade emojier, inklusive djur, mat, aktiviteter, ny emoji med funktionsvariation, könsneutral emoji och alternativ för hudton för paremoji

Stöd för AirPods

• Läs upp meddelanden med Siri för att få dina inkommande meddelanden upplästa när du har på dig dina AirPods

• Stöd för AirPods Pro

Appen Hem

• Med säker HomeKit-video kan du säkert spela in, spara och visa krypterade videor från dina övervakningskameror. Detektering av människor, djur och fordon ingår

• HomeKit-kompatibla routrar låter dig styra vad dina HomeKit-tillbehör kommunicerar med över internet eller i ditt hem

Siri

• Integritetsinställningar som kontrollerar om förbättringar av Siri och diktering ska utföras genom att Apple får lagra ljud från dina Siri- och dikteringsinteraktioner

• Ett alternativ för att radera dina Siri- och dikteringsinteraktioner från Siri-inställningar

Den här uppdateringen omfattar buggfixar och andra förbättringar. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem som kan förhindra att lösenord fylls i automatiskt i appar från tredje part

• Åtgärdar ett problem som kan förhindra att tangentbordet visas när du använder Sök

• Åtgärdar ett problem där Meddelanden endast skickade en notis när alternativet att upprepa notiser var aktiverat

• Åtgärdar ett problem där Meddelanden kan visa ett telefonnummer istället för ett kontaktnamn

• Åtgärdar ett problem som gjorde att Kontakter öppnades på den senast öppnade kontakten istället för kontaktlistan

• Åtgärdar ett problem som kan förhindra att Märkning-anteckningar sparas

• Åtgärdar ett problem där sparade anteckningar tillfälligt kunde försvinna

• Åtgärdar ett problem där iCloud-säkerhetskopia kanske inte slutfördes när du har tryckt på Säkerhetskopiera nu i Inställningar

• Förbättrar prestandan när du använder AssistiveTouch för att aktivera appväxlaren

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.1.3

iPadOS 13.1.3 innehåller korrigeringsfiler och förbättringar för din iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem som kan förhindra att en mötesinbjudan öppnas i Mail

• Åtgärdar ett problem där röstmemoinspelningar kanske inte hämtas efter en återskapning från iCloud-säkerhetskopia

• Åtgärdar ett problem där appar kan misslyckas med att hämtas vid en återskapning från iCloud-säkerhetskopia

• Förbättrar anslutningstillförlitligheten för Bluetooth-hörapparater och headset

• Hanterar startprestanda för appar som använder Game Center

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.1.2

iPadOS 13.1.2 innehåller korrigeringsfiler och förbättringar för din iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar et fel där förloppsindikatorn för iCloud-säkerhetskopia kunde fortsätta att visas efter en lyckad säkerhetskopiering

• Åtgärdar ett problem där genvägar inte kunde köras från HomePod

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.1.1

iPadOS 13.1.1 innehåller korrigeringsfiler och förbättringar för din iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar problem som kan förhindra att en iPad återställs från säkerhetskopiering

• Åtgärdar ett problem som kan göra att batteriet laddas ur snabbare

• Åtgärdar ett problem där Safari-sökförslag kan återaktiveras efter att de stängts av

• Åtgärdar ett problem som kan göra att Påminnelser synkroniseras långsamt

• Åtgärdar ett säkerhetsproblem för tangentbordsappar från tredje part

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS

Hemskärmen

• Idag-widgetar på hemskärmen för snabb information

• En ny layout för att lägga ännu fler appar på varje sida

Multitasking

• Slide Over med stöd för flera appar för att komma åt dina favoritappar var som helst i iPadOS och snabbt växla mellan dem

• Flera fönster från en enda app i Split View för att arbeta med två dokument, anteckningar eller e-postmeddelanden sida vid sida

• Förbättrade områden för att öppna samma app över flera utrymmen

• App Exposé för att snabbt se alla öppna fönster för en app

Apple Pencil

• Lägre latens med Apple Pencil, vilket gör att den känns mer responsiv än någonsin

• Omdesignad verktygspalett, med ett fräscht nytt utseende, nya verktyg och möjligheten att dra till vilken sida som helst av skärmen

• En ny gest för att markera allt med ett svep från skärmens nedre högra eller vänstra hörn med Apple Pencil

• Ett nytt helsidesalternativ för att märka upp hela webbsidor, Mail-meddelanden, iWork-dokument och Kartor

Textredigering

• Rullningslistskrubbning för att direkt dra rullningslisten och snabbt navigera i långa dokument, webbsidor och e-postkonversationer

• Snabbare och mer exakt markörnavigering – ta bara och flytta den dit du vill

• Förbättringar av textval för enklare val genom att bara trycka och svepa på texten

• Nya gester för att klippa, kopiera, klistra – nyp en gång med tre fingrar för att kopiera, två gånger för att klippa och dra isär med tre fingrar för att klistra in

• Ångra på iPadOS genom att bara dubbeltrycka med tre fingrar

QuickType

• Nytt flytande tangentbord som lämnar mer utrymme för ditt innehåll – dra det vart du vill

• QuickPath på det flytande tangentbordet låter dig glida för att skriva för att enkelt skriva med en hand

Typsnitt

• Anpassade typsnitt är tillgängliga från App Store och kan användas i dina favoritappar

• Typsnittshantering i Inställningar

Files

• Externa enheter som stöds i Filer för att komma åt och hantera filer på en usb-enhet, ett SD-kort eller en hårddisk

• SMB-stöd för att ansluta till en server på jobbet eller en hemdator

• Lokal lagring för att skapa mappar på den lokala enheten och lägga till dina favoritfiler

• Kolumn för att gå ner i undermappar

• Fönster för förhandsvisning med högupplösta filförhandsvisningar, rika metadata och Snabbåtgärder

• Stöd för att skapa och packa upp Zip-filer

• Nya kortkommandon för att hantera dina filer ännu snabbare med ett externt tangentbord

Safari

• Surfa som på en stationär dator i Safari med webbplatser som är automatiskt optimerade för den stora iPad-skärmen med Multi-Touch.

• Webbplattformar som Squarespace, WordPress och Google Docs stöds nu

• Hämtningshanterare för att snabbt komma åt hämtningar och kontrollera statusen för en fil som du hämtar

• Över 30 nya kortkommandon för att navigera på webben ännu snabbare med ett externt tangentbord

• Uppdaterad startsida med favoriter, ofta besökta, senast besökta webbplatser och Siri-förslag

• Visa alternativ i fältet Smart sökning för snabb åtkomst till textstorleksreglage, läsarvy och inställningar per webbplats

• Inställningar per webbplats för att välja läsarvy och aktivera innehållsblockerare, kamera, mikrofon och platsåtkomst för enskilda webbplatser

• Möjlighet att ändra storlek när du laddar upp bilder

Mörkt läge

• Ett vackert nytt mörkt färgschema som ger en fantastisk tittarupplevelse, särskilt i miljöer med svag belysning

• Kan schemaläggas för att slås på automatiskt vid solnedgången, vid en viss tidpunkt eller slås på från Kontrollcenter

• Fyra nya systembakgrunder som automatiskt byter utseende med Ljust och Mörkt läge

Photos

• En helt ny flik Bilder med en utvald vy av ditt bibliotek som gör det enkelt att hitta, återuppleva och dela dina bilder och videor

• Kraftfulla nya bildredigeringsverktyg som gör det enklare att redigera, justera och granska bilder på ett ögonblick

• Videoredigering med över 30 nya verktyg, inklusive Rotera, Beskär och Förbättra

Logga in med Apple

• Ett privat sätt att logga in på deltagande appar och webbplatser med det Apple-ID du redan har

• Enkel kontoinställning med bara ditt namn och din e-postadres

• Dölj min e-postadress för att dela en unik e-postadress som automatiskt vidarebefordras till dig

• Inbyggd tvåfaktorsautentisering för att skydda ditt konto

• Ingen spårning eller profilering av Apple när du använder dina favoritappar

App Store med Arcade

• Obegränsad tillgång till banbrytande nya spel med ett abonnemang, inga annonser eller ytterligare köp

• En helt ny Arcade-flik i App Store för att bläddra bland de senaste spelen, personliga rekommendationer och exklusivt redaktionellt innehåll

• Finns att spela på iPhone, iPod touch, iPad, Mac och Apple TV

• Möjlighet att hämta stora appar via din mobilanslutning

• Möjlighet att se tillgängliga appuppdateringar eller ta bort appar från sidan Konto

• Stöd för arabiska och hebreiska

Maps

• En helt ny karta lanseras i USA med bredare vägtäckning, förbättrad adressprecision, bättre stöd för fotgängare och mer information

• Se dig omkring för att utforska städer i en högupplöst, interaktiv 3D-upplevelse

• Samlingar för listor över platser du gillar och enkelt kan dela med vänner och familj

• Favoriter för snabb och enkel navigering till de platser du besöker dagligen

Reminders

• Helt ny design med kraftfullare och intelligentare sätt att skapa och organisera påminnelser

• Snabbverktygsfält för att lägga till datum, platser, flaggor, bilagor och mer till påminnelser

• Nya smarta listor – Idag, Schemalagda, Slaggade och Alla – för att på ett enkelt sätt hålla reda på kommande påminnelser

• Underuppgifter och grupperade listor för att organisera dina påminnelser

Siri

• Mer naturlig Siri-röst, särskilt när du säger längre fraser

• Anpassade Siri-förslag i Apple Podcasts, Safari och Kartor

• Över 100 000 liveradiostationer från hela världen är tillgängliga med Siri

Shortcuts

• Appen Genvägar är nu inbyggd

• Föreslagna automatiseringar i Galleri anpassade till din dagliga rutin

• Personliga automatiseringar och hemautomatisering för att automatiskt köra genvägar baserat på utlösare

• Stöd för appen Hem för genvägar som avancerade åtgärder på fliken Automatisering

Memoji och Meddelanden

• Nya anpassningsalternativ för memojier, inklusive nya frisyrer, huvudbonader, smink och piercingar

• Memoji-dekalpaket i Meddelanden, Mail och appar från tredje part och tillgängliga på iPad mini 5, iPad (5:e generationen och senare), iPad Air (3:e generationen) och alla iPad Pro-modeller

• Ditt namn och bild, eller till och med memoji, delas nu valfritt med dina vänner

• Sökförbättringar för att enkelt hitta meddelanden med intelligenta förslag och kategorisering av resultat

Förstärkt verklighet

• People Occlusion för appar för att placera virtuella objekt naturligt framför eller bakom personer som använder iPad Pro (2018), iPad Air (2018), iPad mini 5

• Motion Capture för appar för att förstå en persons kroppsposition och rörelse så att du kan animera en karaktär eller interagera med virtuella objekt med iPad Pro (2018), iPad Air (2018), iPad mini 5

• Ansiktsidentifieringar för AR-innehåll på upp till tre ansikten åt gången så att du kan ha kul med dina vänner med iPad Pro (2018)

• AR Quick Look för att se och interagera med flera AR-objekt samtidigt

Mail

• Blockera avsändare för att flytta alla e-postmeddelanden från en blockerad avsändare direkt till papperskorgen

• Stäng av tråden för att stoppa notiser från en alltför aktiv e-posttråd

• Formatfält med enkel åtkomst till rtf-verktyg och bilagor av alla slag

• Typsnittsstöd för alla systemtypsnitt, samt nya typsnitt som du hämtar från App Store

Anteckningar

• Gallerivy med dina anteckningar som visuella miniatyrer som hjälper dig att hitta den anteckning du behöver

• Delade mappar för att samarbeta med andra ger dem tillgång till hela mappar med anteckningar

• Kraftfullare sökning för visuell igenkänning av bilder i dina anteckningar och text i objekt som du har skannat

• Nya alternativ för checklista för att enkelt ordna om objekt i checklistan, dra in dem eller automatiskt flytta markerade objekt längst ned i listan

Apple Music

• Tidssynkroniserade texter gör lyssnandet roligare med perfekt synkroniserade texter

• Över 100 000 liveradiostationer från hela världen

Screen Time

• 30-dagars användningsdata för att jämföra siffror för skärmtid under de föregående veckorna

• Kombinerade gränser för att inkludera flera appkategorier, specifika appar eller webbplatser i en gräns

• Alternativet En minut till för att snabbt spara ditt arbete eller logga ut från ett spel när en gräns för skärmtid är uppfylld

Integritet och säkerhet

• Tillåt platsbehörighet för en gång med möjlighet att dela dina platser med appar endast en gång

• Varningar för bakgrundsspårning meddelar dig nu när en app använder din plats i bakgrunden

• Wifi- och Bluetooth-förbättringar hjälper till att förhindra appar från att komma åt din plats utan ditt medgivande

• Platsdelningsreglage ger dig möjlighet att enkelt utelämna platsdata när du delar bilder

Systemerfarenhet

• Val av wifi-nätverk och Bluetooth-tillbehör i Kontrollcenter

• Ett nydesignat, smidigt volymreglage i övre mitten

• Helsidesskärmavbilder för webbsidor, Mail-meddelanden, iWork-dokument och Kartor

• Omdesignat delningsark med intelligenta förslag för att dela innehåll med bara några få tryck

• Ljuddelning för två uppsättningar av AirPods, Powerbeats Pro, Beats Solo3, BeatsX och Powerbeats3 så att en enda ljudström kan delas

• Dolby Atmos-uppspelning för en spännande surroundljudsupplevelse från innehåll med Dolby Atmos, Dolby Digital eller Dolby Digital Plus-ljudspår på iPad Pro (2018)

Språkstöd

• Stöd för 38 nya tangentbordsspråk

• Textförslag på kantonesiska, holländska, hindi (devanagari), hindi (latin), najdi-arabiska, svenska och vietnamesiska tangentbord

• Separata emoji- och glob-knappar gör det enklare att snabbt växla mellan språk och välja emoji

• Automatisk språkdetektering för diktering

• Tvåspråkig ordboksstöd på thailändska och engelska och vietnamesiska och engelska

Kina, fastlandet

• Ett dedikerat QR-kodläge i kameran, tillgängligt från Kontrollcenter, för förbättrad QR-kodprestanda, ett ficklampsalternativ och förbättrad integritet

• Korsningsvyn i Kartor för förare i Fastlandskina gör det enklare att navigera på komplicerade vägar

• Justerbart handskriftsområde på det kinesiska tangentbordet

• Kantonesiska textförslag på tangentborden Cangjie, Sucheng, Stroke och Handskrift

Indien

• Helt nya manliga och kvinnliga Siri-röster för indisk engelska

• Stöd för alla 22 officiella indiska språk med tillägg av 15 nya tangentbordsspråk

• Tvåspråkigt tangentbord för hindi (latin) och engelska tangentbord, inklusive textförslag

• Textförslag för tangentbordet på hindi (Devanagari)

• Nya indiska språksystemtypsnitt för Gujarati, Gurmukhi, Kannada och Odia för att göra det tydligare och enklare att läsa i appar

• 30 nya dokumenttypsnitt för Assamese, Bangla, Gujarati, Hindi, Kannada, Malayalam, Marathi, Nepali, Odia, Punjabi, Sanskrit, Tamil, Telugu och Urdu

• Kontakter med hundratals nya relationsetiketter som hjälper dig att märka dina kontakter mer exakt

Voice Control

• Ett nytt sätt att styra dina iOS-enheter, helt med rösten

• Omfattande navigering med bara rösten för att öppna appar, söka på webben, trycka, svepa, nypa, zooma, trycka på hemknappen och mer

• Exakt diktering med hjälp av Siri-taligenkänningsmotor

• Textredigering i RTF-format för att göra korrigeringar med bara rösten, eller välja bland ord- och emojiförslag

• Anpassade ord, som juridiska eller medicinska termer, för att säkerställa att röststyrning känner igen ord som du ofta använder

• Sömlösa övergångar från textdiktering till röstkommandon

• Uppmärksamhetsfunktioner för att hålla röststyrning avstängd när du vänder bort huvudet från True Depth-kameran på iPhone-modeller som stöds

• Bearbetning på enheten så att dina personuppgifter hålls privata

Prestanda

• Upp till 2x snabbare appstart*

• Upp till 30 procent snabbare Face ID-upplåsning på iPad Pro 11 tum, iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen)**

• 60 procent färre appuppdateringar i genomsnitt*

• Upp till 50 procent färre appar från App Store*

Andra funktioner och förbättringar

• Låg dataförbrukning för att minska din dataanvändning över ditt mobilnät eller specifika wifi-nätverk du väljer

• Stöd för PlayStation 4 och Xbox trådlös handkontroll

• Hitta min iPhone och Hitta mina vänner kombinerade till en enda app med möjligheten att lokalisera en saknad enhet även om den inte kan ansluta till ett wifi- eller mobilnät

• Apple Books läsmål hjälper till att göra läsningen till en daglig vana

• Apple News+ alternativ för att ta bort hämtade nummer, följa en titel eller bläddra i bakre katalogen från knappen Mer i avsnittet Mina tidskrifter

• Aktier-app med affärsberättelser från Apple News+

• Kalender stöder att lägga till bilagor till händelser

• Omgjorda reglage i appen Hem för HomeKit-tillbehör med en kombinerad vy för dem med flera tjänster

• Nyp för att zooma för mer precision när du redigerar inspelningar i röstmemon

*Test utfört av Apple i maj 2019 med iPhone XS som stöder normal toppbelastning och iPad Pro (11 tum) med iOS 12.3 och försläppsversion av iPadOS och iOS 13, med appar från tredje part som packats om i en förproduktion av App Store-servermiljö, mindre hämtningsstorlek för appuppdateringar baserat på medelvärden från en samling av de mest uppdaterade apparna. Prestanda varierar beroende på specifik konfiguration, innehåll, batteristatus, användning, mjukvaruversioner och andra faktorer.

**Test utfört av Apple i maj 2019 med iPhone X och iPhone XS Max som stöder normal toppbelastning, och iPad Pro (11 tum) med iOS 12.3 och försläppsversion av iPadOS och iOS 13, med hjälp av sidoknappen eller den övre knappen för att väcka enheten. Prestanda varierar beroende på specifik konfiguration, innehåll, batterihälsa, användning och andra faktorer.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla regioner eller på alla Apple-enheter. Mer information finns på: https://www.apple.com/se/ios/feature-availability och https://www.apple.com/se/ipados

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/HT201222