Kom åt dina Shazams på alla dina enheter eller online

Skapa ett Shazam-konto om du vill komma åt alla dina tidigare Shazams.

Du kan hitta tidigare Shazams i Shazams bibliotek på den enhet där du kollade en låt med Shazam. Om du skapar ett Shazam-konto kan du se dina Shazams på www.shazam.com/myshazam och på andra enheter som du loggar in på, däribland iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, samt Android- och Wear OS-enheter.

Skapa ett Shazam-konto

1. Svep till biblioteket på iPhone, iPad, iPod touch eller en Android-enhet och tryck sedan på inställningsknappen  längst upp på skärmen.
  2. Tryck på Sign Up (Registrera dig) för att skapa ett Shazam-konto. Om du redan har ett konto visas Log In (Logga in), som du kan trycka på för att logga in. Alternativet visas inte om du redan är inloggad.
  3. Du kan logga in med en valfri e-postadress eller med Facebook. Ange bara e-postadressen eller följ anvisningarna på skärmen för Facebook.
  4. Om du angav din e-postadress kan du kolla e-posten från samma enhet och sedan trycka på Confirm (Bekräfta) i e-postmeddelandet. Om du har problem med e-postmeddelandet kan du alltid trycka på Resend (Skicka igen) i Shazam-appen eller börja om.

När du har skapat ett konto eller loggat in visas e-postadressen som du har loggat in med längst ned på inställningssidan. Om du vill komma åt dina tidigare Shazams överallt måste du använda samma konto för att logga in på www.shazam.com/myshazam på din Mac eller PC, eller logga in i Shazam-appen på en iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, samt Android- eller Wear OS-enheter.

Få en kopia av dina Shazam-data

1. Besök shazam.com/privacy.
  2. Om du skapade ett konto med Facebook klickar du på Continue With Facebook (Fortsätt med Facebook) och följer sedan uppmaningarna.
  3. Om du skapade ett konto med en e-postadress trycker du på Continue With Email (Fortsätt med e-post), följer uppmaningarna och kollar sedan e-posten:
    • Kolla e-posten från samma enhet och leta reda på bekräftelsemeddelandet från Shazam.
    • Öppna e-postmeddelandet och tryck sedan på Confirm (Bekräfta).
  4. Ange e-postadressen dit du vill att dina uppgifter ska skickas och klicka sedan på Send my data (Skicka mina uppgifter).

Radera tidigare Shazams eller ditt konto

Om du bara vill radera en gammal Shazam trycker du på knappen Mer  bredvid låten i biblioteket och väljer sedan Remove from Shazam Library (Ta bort från Shazams bibliotek).

Du kan även radera ditt konto helt.

1. Svep till biblioteket i Shazam på din iPhone, iPad eller Android-enhet och klicka sedan på inställningsknappen  längst upp på skärmen.
  2. Rulla till undre delen av inställningsskärmen och tryck på Log Out (Logga ut).
  3. Om du använder Shazam på andra enheter ska du logga ut ur Shazam även på dem.
  4. Besök shazam.com/privacy.
  5. Rulla ned till slutet på sidan och klicka sedan eller tryck på Delete Your Account (Radera kontot).
  6. Om du skapade ett konto med Facebook klickar du på Continue With Facebook (Fortsätt med Facebook) och följer sedan uppmaningarna.
  7. Om du skapade ett konto med en e-postadress trycker du på Continue With Email (Fortsätt med e-post), följer uppmaningarna och kollar sedan e-posten:
    • Kolla e-posten från samma enhet och leta reda på bekräftelsemeddelandet från Shazam.
    • Öppna e-postmeddelandet och tryck på Confirm (Bekräfta).
  8. Rulla ned till slutet på sidan Delete Your Account (Radera kontot) och klicka på Delete Your Account (Radera kontot). All personligt identifierbar information från anslutna tjänster raderas inom 30 dagar.