Använd Shazam till att identifiera låtar och hitta ny musik

Använd Shazam till att ta reda på vad du hör på radio, i en butik eller överallt där du hör en låt. Kolla sedan igenom ditt Shazam-bibliotek för att hitta låtar som du har identifierat och upptäck ny musik med utgångspunkt från vad du har hittat i Shazam.

Shazam identifierar en låt genom att skapa ett unikt digitalt fingeravtryck för att matcha det du hör med en av miljontals låtar i Shazams databas. Du kan använda Shazam med iPhone, iPad, Mac och Apple Watch, samt med Android- och Wear OS-enheter.

Identifiera musik med Shazam

1. Öppna appen Shazam på enheten.
  2. Tryck eller klicka på Shazam-knappen  för att identifiera vad som spelas. När Shazam har identifierat låten sparas den i ditt Shazam-bibliotek

När du har identifierat en låt kan du ansluta till Apple Music och andra musiktjänster för att lyssna på din Shazam.

Om du inte har en internetanslutning skapar appen ändå ett unikt digitalt fingeravtryck som kommer att matchas mot Shazams databas nästa gång enheten är ansluten till internet. Om en låt inte går att identifiera försvinner den från väntande Shazams.

Använda Auto Shazam

Om du vill att Shazam ska identifiera vad som spelas i närheten automatiskt kan du hålla in Shazam-knappen . När Auto Shazam är på matchar Shazam vad du hör med låtar i Shazam-databasen – även när du växlar till en annan app. Shazam sparar eller lagrar aldrig vad appen hör.

Efteråt kan du hitta Shazams som har identifierats med Auto Shazam i ditt bibliotek, grupperade efter datum.

Stäng av Auto Shazam genom att trycka eller klicka på Shazam-knappen.

Fler sätt att identifiera musik

• På iPhone eller iPad säger du Hej Siri och frågar sedan vilken låt det är.
  • På Android använder du Okej Google och frågar sedan vilken låt det är.
  • Lägg till Shazam-widgeten på iPhone om du vill identifiera musik från vyn Idag.
  • Använd Shazam på din Apple Watch eller Wear OS-enhet för att hitta spår med Shazam
  • Om du vill identifiera musik från menyraden på din Mac kan du skaffa Shazam för Mac från Mac App Store.

Visa tidigare Shazams

När Shazam har identifierat en låt sparas den i ditt Shazam-bibliotek:

• Svep på iPhone, iPad och Android-enheter till biblioteket eller tryck på knappen Library  för att se dina tidigare Shazams.
  • På Mac visas färska Shazams under Shazam-knappen.
  • På Apple Watch visas färska Shazams under Shazam-knappen och sparas även i Shazam-biblioteket på den sammankopplade iPhone.
  • Skapa ett Shazam-konto om du vill komma åt alla dina tidigare Shazams. Sedan kan du se dina Shazams på shazam.com/myshazam och på andra enheter som du loggar in på.

Ändra inställningarna

Öppna biblioteket i Shazam-appen för iOS eller Android och tryck på kugghjulssymbolen . Där kan du ändra Shazams inställningar:

• Kontrollera aviseringar från Shazam.
  • Slå på Shazam on app start (Lyssna när appen startar) om du vill att Shazam ska börja lyssna automatiskt när appen startas.
  • På Android kan du styra Shazam i popup-format.

Mikrofoninställningar på iPhone, iPad eller iPod touch

Shazam behöver kunna använda mikrofonen på din enhet för att höra vad du lyssnar på. Öppna Inställningar på iPhone eller iPad, rulla ned till de installerade apparna och tryck på Shazam. Slå sedan på Mikrofon. Om du inte ser ett mikrofonalternativ kanske du har aktiverat begränsningar för integritetsinställningar.

Få hjälp