Använda Shazam på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Mac

Använd Shazam till att ta reda på vad du hör på radio, i en butik eller överallt där du hör en låt. Kolla sedan igenom ditt Shazam-bibliotek för att hitta låtar som du har identifierat och upptäck ny musik med utgångspunkt från vad du har hittat i Shazam.

Shazam identifierar en låt genom att skapa ett unikt digitalt fingeravtryck för att matcha det du hör med en av miljontals låtar i Shazams databas.

Använda Shazam-appen

Om du har Shazam-appen installerad på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac kan du använda appen för att identifiera musik och spara den i ditt bibliotek.

1. Öppna appen Shazam på enheten.
  2. Tryck eller klicka på Shazam-knappen  för att identifiera vad som spelas.
    iPhone med Shazam-appen öppen på hemskärmen

När Shazam har identifierat låten sparas den i ditt Shazam-bibliotek

När du har identifierat en låt kan du ansluta till Apple Music och andra musiktjänster för att lyssna på din Shazam.

Om du inte har en internetanslutning skapar appen ändå ett unikt digitalt fingeravtryck som kommer att matchas mot Shazams databas nästa gång enheten är ansluten till internet. Om en låt inte går att identifiera försvinner den från väntande Shazams.

Använda Auto Shazam

För att låta Shazam automatiskt identifiera vad som spelas omkring dig trycker du på och håller ned (eller dubbelklickar på Mac) Shazam-knappen . När Auto Shazam är på matchar Shazam vad du hör med låtar i Shazam-databasen – även när du växlar till en annan app. Shazam sparar eller lagrar aldrig vad appen hör.

Efteråt kan du hitta Shazams som har identifierats med Auto Shazam i ditt bibliotek, grupperade efter datum.

Stäng av Auto Shazam genom att trycka eller klicka på Shazam-knappen.

Använda Shazam i Kontrollcenter på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan Shazamma låtar direkt från Kontrollcenter på din iPhone eller på din iPad. * För att lägga till Shazam i Kontrollcenter går du till Inställningar> Kontrollcenter och trycker sedan på Lägg till-knappen bredvid musikigenkänning.

För att identifiera låtar från Kontrollcenter trycker du på Shazam-knappen för att identifiera vad som nu spelas på din enhet eller omkring dig. Shazam kan identifiera låtar som spelas på din enhet även om du använder hörlurar.

* Kräver iOS eller iPadOS 14.2 eller senare.

Fler sätt att identifiera musik

Visa tidigare Shazams

När Shazam har identifierat en låt sparas den i ditt Shazam-bibliotek:
iPhone med Shazam-appen öppen på Shazam Library

• På iPhone eller iPad sveper du till biblioteket eller trycker på knappen Library (Bibliotek)  för att se dina tidigare Shazams.
  • På Mac visas färska Shazams under Shazam-knappen.
  • På Apple Watch visas färska Shazams under Shazam-knappen och sparas även i Shazam-biblioteket på den sammankopplade iPhone.
  • Skapa ett Shazam-konto om du vill komma åt alla dina tidigare Shazams. Sedan kan du se dina Shazams på shazam.com/myshazam och på andra enheter som du loggar in på.

Ändra inställningarna

Gå till biblioteket i Shazam-appen och tryck sedan på knappen Settings (Inställningar) för att justera Shazam-inställningar:
iPhone med appen Shazam öppen på Inställningar

• Kontrollera aviseringar från Shazam.
  • Slå på Shazam on app start (Lyssna när appen startar) om du vill att Shazam ska börja lyssna automatiskt när appen startas.
  • Använda iCloud för att säkerhetskopiera dina Shazams.

Mikrofoninställningar på iPhone, iPad eller iPod touch

Shazam behöver kunna använda mikrofonen på din enhet för att höra vad du lyssnar på. Öppna Inställningar på iPhone eller iPad, rulla ned till de installerade apparna och tryck på Shazam. Slå sedan på Mikrofon. Om du inte ser ett mikrofonalternativ kanske du har aktiverat begränsningar för integritetsinställningar.

Få hjälp