Använd Shazam med Apple Music, Snapchat och andra appar

Du kan lyssna på Shazams med Apple Music och andra musiktjänster. Du kan även använda Shazam med Snapchat.

Lyssna på dina Shazams

När du har identifierat låtar med Shazam kan du svepa till biblioteket och se dina tidigare Shazams. Då kan du använda dessa tjänster om du vill lyssna på dina Shazams.

Apple Music

Tryck på knappen Apple Music nära en Shazam för att lyssna på den låten i Apple Music. Låtar som du har identifierat med Shazam läggs även till i spellistan Mina Shazam-spår i appen Music. Om du inte redan prenumererar kanske du uppmanas att gå med i Apple Music.

Spotify

Om du har appen Spotify på din enhet kan du även koppla Shazam till ditt Spotify-konto. Tryck på inställningsknappen  längst upp i biblioteket och tryck sedan på Anslut bredvid Spotify. Spotify blir då standardströmningstjänsten för Shazam-appen.

Deezer

Om du har appen Deezer på din enhet kan du även öppna låtar med ditt Deezer-konto. Tryck på knappen Mer  bredvid en Shazam och välj Öppna i Deezer.

Google Play Musik

Om du vill lyssna på en Shazam i Google Play Musik trycker du på knappen Mer  bredvid en Shazam och väljer Öppna i Google Play Musik.

Köp låtar som du har identifierat med Shazam

På iPhone och iPad kan du köpa låtar från iTunes Store med eller utan en prenumeration på Apple Music. På Android-enheter kan du köpa låtar från Google Play Musik.

1. Svep dig till biblioteket i Shazam.
  2. Tryck på låten som du vill köpa så att låten öppnas i Shazam.
  3. Tryck på knappen Mer .
  4. Tryck på Köp från iTunes.

Använda Shazam i Snapchat

Shazam är inbyggt i Snapchat – du behöver inte Shazam-appen eller ett Shazam-konto för att använda Shazam med Snapchat.

• Om du vill identifiera en låt med Shazam i Snapchat öppnar du kameraskärmen och trycker och håller på den så identifierar Shazam låten. Du kan skicka din nya musikupptäckt som en snap.
  • Om du vill se dina tidigare Shazams i Snapchat öppnar du Snapchats inställningsskärm och trycker sedan på Shazam under Mitt konto.