Använd Shazam med Apple Music, Snapchat och andra appar

Lyssna på Shazams med Apple Music och andra musiktjänster. Du kan även använda Shazam med Snapchat.

Lyssna på dina Shazams

Tryck på uppspelningsknappen bredvid en Shazam för att höra ett smakprov när du har identifierat en låt. Koppla Shazam till Apple Music eller andra musiktjänster som stöds av Shazam för att lyssna på hela låten.

Shazam-resultat som visas på iPhone

Apple Music

Tryck på knappen Apple Music nära en Shazam för att lyssna på den låten i Apple Music. Om du prenumererar på Apple Music kan du lägga till låtar som du har identifierat med Shazam i spellistan Mina Shazam-spår i appen Musik automatiskt. På en iPhone eller iPad sveper du uppåt på Shazams huvudskärm för att öppna My Music (Min musik). Tryck sedan på knappen Inställningar  och aktivera Sync Shazams to Apple Music (Synka Shazam med Apple Music).

Du kan också lägga till en Shazam i en annan spellista i Apple Music utan att lämna Shazam-appen. Bara tryck på Lägg till bredvid en Shazam och tryck sedan på spellistan. Om du inte redan är prenumerant kan du läsa om hur du går med i Apple Music.

Om du inte kan lägga till låtar i en spellista ska du se till att synkronisera ditt musikbibliotek med Apple Music.

Spotify

Om du har appen Spotify på din enhet kan du koppla Shazam till ditt Spotify-konto:

1. På en iPhone eller en iPad sveper du uppåt till My Music (Min musik) från Shazams huvudskärm. På en Android-enhet sveper du åt vänster till Library (Bibliotek) från Shazams huvudskärm.
  2. Tryck på knappen Inställningar  och tryck sedan på Connect (Anslut) bredvid Spotify.
  3. Tryck på Acceptera i Spotify-appen. Tryck på OK för att automatiskt synkronisera dina Shazams till spellistan My Shazam Tracks (Mina Shazam-spår) i Spotify-appen.

Du kan lyssna på dina Shazams när du har anslutit Shazam till ditt Spotify-konto:

• Om du vill lyssna på hela låten i Spotify trycker du på Spotify bredvid en Shazam.
  • Lyssna på Shazams i spellistan My Shazam Tracks (Mina Shazam-spår) i Spotify-appen.
    Om du från början inte valde att synkronisera dina Shazams till Spotify kan du när som helst välja att göra det i Shazams inställningar.

Deezer

Om du har appen Deezer på din enhet kan du även öppna låtar med ditt Deezer-konto. Tryck på knappen Mer  bredvid en Shazam och välj Open in Deezer (Öppna i Deezer).

YouTube Music

Om du vill lyssna på en Shazam i YouTube Music på din Android-enhet trycker du på knappen Mer  bredvid en Shazam. Sedan väljer du Open in YouTube Music (Öppna i YouTube Music).

YouTube Music är inte tillgängligt i Shazam på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Använda Shazam i Snapchat

Shazam är inbyggt i Snapchat – du behöver inte Shazam-appen eller ett Shazam-konto för att använda Shazam med Snapchat.

• Om du vill identifiera en låt med Shazam i Snapchat öppnar du kameraskärmen och trycker och håller på den så identifierar Shazam låten. Du kan skicka din nya musikupptäckt som en snap.
  • Om du vill se dina tidigare Shazams i Snapchat öppnar du Snapchats inställningsskärm och trycker sedan på Shazam under Mitt konto.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.