Använd Shazam med Apple Music, Snapchat och andra appar

Du kan lyssna på Shazams med Apple Music och andra musiktjänster. Du kan även använda Shazam med Snapchat.

Lyssna på dina Shazams

När du har identifierat låtar med Shazam kan du svepa till biblioteket och se dina tidigare Shazams. Då kan du använda dessa tjänster om du vill lyssna på dina Shazams.

Apple Music

Tryck på knappen Apple Music nära en Shazam för att lyssna på den låten i Apple Music. Om du prenumererar på Apple Music läggs låtar som du har identifierat med Shazam även till i spellistan Mina Shazam-spår i appen Musik. Om du vill lägga till en Shazam till en annan spellista trycker du på Lägg till bredvid en Shazam. Sedan trycker du på den spellista där du vill lägga till låten. Om du inte redan är prenumerant kan du läsa om hur du går med i Apple Music.

Om du inte kan lägga till låtar till en spellista ska du se till att synkronisera ditt musikbibliotek med Apple Music. Om du inte vill att Shazam automatiskt lägger till låtar i Apple Music trycker du på biblioteksknappen i Shazam på din iPhone eller iPad . Sedan trycker du på inställningsknappen  och inaktiverar funktionen för att automatiskt lägga till Shazams i Apple Music.

Spotify

Om du har appen Spotify på din enhet kan du koppla Shazam till ditt Spotify-konto. Tryck på inställningsknappen  längst upp i biblioteket och tryck sedan på Anslut bredvid Spotify. Spotify blir då standardströmningstjänsten för Shazam-appen. När du har anslutit Shazam till ditt Spotify-konto kan du fortfarande lyssna på dina Shazams:

• I Shazam trycker du på uppspelningsknappen bredvid en låt för att lyssna till en förhandsvisning på 30 sekunder.
  • Klicka på Spotify bredvid en låt för att komma till Spotify-appen.
  • Lyssna på tidigare Shazams i spellistan som heter Mina Shazam-spår i Spotify-appen.

Du kan också lägga till någon av dina Shazams till Spotify-spellistor utan att lämna appen. Tryck på Lägg till bredvid en Shazam och tryck sedan på spellistan där du vill lägga till låten.

Deezer

Om du har appen Deezer på din enhet kan du även öppna låtar med ditt Deezer-konto. Tryck på knappen Mer  bredvid en Shazam och välj Öppna i Deezer.

Google Play Musik

Om du vill lyssna på en Shazam i Google Play Musik på din Android-enhet trycker du på knappen Mer  bredvid en Shazam. Sedan väljer du Öppna i Google Play Musik.

Google Play är inte tillgängligt i Shazam på iPhone, iPad eller iPod touch.

Köp låtar som du har identifierat med Shazam

På iPhone och iPad kan du köpa låtar från iTunes Store med eller utan en prenumeration på Apple Music. På Android-enheter kan du köpa låtar från Google Play Musik.

1. Svep dig till biblioteket i Shazam.
  2. Tryck på låten som du vill köpa så att låten öppnas i Shazam.
  3. Tryck på knappen Mer .
  4. Tryck på Köp från iTunes.

Använda Shazam i Snapchat

Shazam är inbyggt i Snapchat – du behöver inte Shazam-appen eller ett Shazam-konto för att använda Shazam med Snapchat.

• Om du vill identifiera en låt med Shazam i Snapchat öppnar du kameraskärmen och trycker och håller på den så identifierar Shazam låten. Du kan skicka din nya musikupptäckt som en snap.
  • Om du vill se dina tidigare Shazams i Snapchat öppnar du Snapchats inställningsskärm och trycker sedan på Shazam under Mitt konto.