Om flera iTunes-bibliotek och betaversionen av macOS Catalina

Den första utgåvan av betaversionen av macOS Catalina har inte stöd för växling mellan flera iTunes-bibliotek. Om du har flera iTunes-bibliotek och installerar betaversionen ska du göra följande.

Installera Apples betamjukvara på enheter som inte är avsedda för produktion eller är kritiska för verksamheten. Vi rekommenderar starkt att betamjukvara installeras på sekundära system eller enheter, eller på en sekundär partition av Mac-datorn. AppleCare ger ingen support för försläppt mjukvara. Du kan lämna feedback till Apple via appen Feedback Assistant.

Om du använder flera iTunes-bibliotek ser du till att du har åtkomst till en macOS-version med officiellt stöd innan macOS Catalina blir allmänt tillgänglig i höst. Den första utgåvan av betaversionen av macOS Catalina öppnar endast det tidigare valda iTunes-biblioteket på Mac-datorn.

Innan du installerar betaversionen av macOS Catalina väljer du det iTunes-bibliotek som du vill använda på testdatorn:

1. Välj iTunes > Avsluta iTunes i iTunes-appen på Mac-datorn.
  2. Håll ned alternativtangenten medan du öppnar iTunes.
  3. Klicka på Välj bibliotek i fönstret som visas.

iTunes-biblioteket som du väljer kommer att vara det bibliotek som öppnas i betaversionerna av Apple Music, Apple TV och Apple Podcasts. Dina övriga musikfiler, medier och andra iTunes-bibliotek kommer att finnas kvar där du har sparat dem.

Läs mer om nya Apple Music-, Apple TV- och Apple Podcasts-apparna som kommer i höst.