Om du ser usb-enheter är inaktiverade på din Mac

Hårddiskar, kameror, tangentbord, hubbar och andra enheter som ansluts till din Mac-dators portar kan begära begränsad ström.

Om en extern enhet inte känns igen av din Mac och ett meddelande om att enheten behöver mer ström, åtgärden kan inte slutföras eller usb-enheter är inaktiverade visas provar du följande steg:

• Koppla från och återanslut den externa enheten till din Mac.

• Anslut din externa enhet till en annan port på din Mac.

• Om din externa enhet är ansluten till en usb- eller Thunderbolt-hubb ansluter du din enhet direkt till din Mac.

• Om din usb- eller Thunderbolt-hubb har egen strömförsörjning kontrollerar du att den är ansluten till en nätadapter.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.