Gör dig redo för appen Påminnelser

Om du vill använda de nya Påminnelser-funktionerna i iOS 13, som smarta listor och ett nytt snabbt verktygsfält, behöver du uppgradera dina påminnelser på ditt iCloud-konto.

Uppgraderade påminnelser är inte kompatibla med tidigare versioner av iOS och macOS. Om du uppgraderar dina påminnelser på din iPhone med iOS 13 kan din iPad och Mac-dator som använder samma iCloud-konto inte komma åt dina påminnelser förrän iPadOS och macOS 10.15 Catalina är tillgängliga. Läs om vad du kan förvänta dig innan alla dina enheter har den senaste mjukvaran.

Du kan alltid se dina påminnelser på en Mac eller PC genom att logga in på iCloud.com med en kompatibel webbläsare.

Uppgraderingsprocessen

Se till att din enhet är ansluten till internet innan du öppnar appen Påminnelser första gången efter att du har uppdaterat till iOS 13.

När du öppnar appen visas skärmen Välkommen till Påminnelser med alternativ för att uppgradera nu eller senare. Påminnelser anger även om du har delade påminnelselistor som kommer att påverkas eller andra enheter som också behöver uppgraderas.

Tryck på Uppgradera nu för att påbörja processen. Om du trycker på Uppgradera senare visas appens huvudskärm med en blå uppgraderingsknapp ovanför dina listor. Tryck på den när du är redo att uppgradera dina påminnelser.

Uppgraderingsprocessen påverkar endast befintliga påminnelser på ditt primära iCloud-konto. Påminnelser på alla andra konton, som sekundära iCloud-konton samt CalDAV- och Exchange-konton, ändras inte.

Se dina påminnelser på andra enheter

Efter uppgraderingen kan du se dina påminnelser på dessa platser:

• I appen Påminnelser på dina andra Apple-enheter om de har iOS 13, iPadOS, macOS 10.15 Catalina eller watchOS 6 och är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.
  • I en webbläsare på en Windows-dator eller Apple-enhet, även om den har en tidigare version av iOS eller macOS. Gå till Påminnelser på iCloud.com och logga in med ditt Apple-ID.

Använda delade påminnelselistor

För delade påminnelselistor krävs att både den som skapade listan och de som kan se den har uppgraderat sina påminnelser.

Om du har en familjelista som skapats med Familjedelning konverteras den till en vanlig delad lista när familjesamordnaren uppgraderar. Du kan bjuda in alla att gå med i den delade familjelistan, även om de inte är med i din familj.

Det här kan du förvänta dig efter att du har uppgraderat

Det här kan du förvänta dig efter att du har uppgraderat dina påminnelser:

• iCloud-påminnelser är endast tillgängliga på dina andra enheter om de har den senaste mjukvaran.
  • iCloud-påminnelser som skapats på en enhet med äldre mjukvara är endast synliga på andra enheter med äldre mjukvara. När du uppdaterar enheten till den senaste mjukvaran försvinner de här påminnelserna när du öppnar appen Påminnelser.
  • Om du skapar nya iCloud-påminnelser på en andra enhet som har iOS 13 eller macOS Catalina men ännu inte har öppnat appen Påminnelser där (du kanske till exempel använde Siri till att skapa påminnelserna) kommer de att försvinna när du öppnar appen för första gången. Du kan undvika det här genom att öppna appen Påminnelser en gång innan du skapar nya påminnelser på en uppdaterad enhet.
  • Det går inte att visa iCloud-påminnelser i iCloud för Windows.