Om kompatibilitet med GarageBand 6.0.5 i macOS

Läs om ändringarna som kommer till macOS och hur du uppdaterar till GarageBand 10 för macOS.

Som del av den kommande övergången till 64-bitars teknik i macOS kommer GarageBand 6.0.5 inte fungera med kommande versioner av macOS. Det gäller från och med det nyligen lanserade macOS Catalina 10.15. Med GarageBand 10 för macOS kan du öppna och fortsätta att arbeta med projekt som du har skapat i GarageBand 6.0.5.

Uppdatera GarageBand

Du kan hämta den senaste versionen av GarageBand 10 för macOS från Mac App Store:

Ta bort en äldre version av GarageBand

Om du har uppgraderat till macOS Catalina 10.15 och hämtat den senaste versionen av GarageBand kan du ta bort den äldre versionen:

1. Klicka på Finder och välj sedan Gå > Program.
  2. Välj mappen GarageBand och välj sedan Arkiv > Flytta till papperskorgen.
  3. Ange lösenordet om du uppmanas till det och klicka på OK.

Nya funktioner i GarageBand 10

GarageBand 10 har många nya funktioner och förbättringar.

Nytt Ljudbibliotek

• Bli inspirerad av en helt ny kollektion av ljud och instrument.
  • Utforska tusentals av nya Apple Loops som täcker de senaste elektroniska och urbana genrer.

Drummer

• Lägg till en virtuell sessionstrummis, trumma eller beat producer till din låt som följer anvisningar och spelar verklighetstrogna beats.
  • Välj bland 33 musiker från populära genrer som EDM, hip-hop, rock och alternativt.
  • Använd ett enkelt set av kontroller för att anpassa trummisens insats.

Lär dig spela

Kostnadsfria artistlektioner visar hur du kan spela en hitlåt och lära dig av artisten som gjorde den berömd.

Smart Controls

• Justera enkelt alla ljud i bibliotek med ett anpassat set av pilar, knappar och reglage.
  • Smart Controls utseende och personlighet förändras med varje instrument.

iCloud

• Du kan använda iCloud för att hålla dina GarageBand-projekt uppdaterade över flera Mac-datorer.
  • Du kan påbörja en låt på din iPhone, iPad eller iPod touch, och sedan trådlöst importera den till Mac-datorn och fortsätta med den där.
  • Med GarageBand på din iPhone eller iPad kan du lägga till nya spår till ditt projekt på distans.

Fungerar med Logic Remote

• Använd din iPhone eller iPad och Multi-Touch-gester för att trådlöst spela valfritt GarageBand-instrument på din Mac.
  • Kom åt Smart Controls på din iPad för att forma ljudet medan du spelar.
  • Navigera i din låt och bläddra i Ljudbibliotek från din iPad.