Om de kommande ändringarna i iTunes på Mac

Alla de iTunes-funktioner som du gillar mest, som iTunes Store, kommer snart att vara tillgängliga i tre nya och mer renodlade appar som designats för macOS Catalina.

Det här kan du förvänta dig

• Musik som du har importerat eller köpt kommer att finnas i det nya Apple Music-programmet.
  • Musikspellistor och smarta spellistor som du har skapat i iTunes kommer att finnas i det nya Apple Music-programmet.
  • Det går fortfarande att köpa musik i iTunes Store med Mac, iOS, pc och Apple TV.
  • iTunes-presentkort och iTunes-kredit kommer att finnas kvar och går att använda med nya program och App Store.
  • Säkerhetskopiering, återskapning och synkronisering på iPhone, iPad och iPod flyttas över till Finder.
  • Filmer och tv-program som du har köpt eller hyrt från iTunes kommer att finnas i det nya Apple TV-programmet.
  • Använd Apple TV-programmet för Mac när du vill köpa eller hyra filmer eller tv-program i framtiden.
  • Podcaster som du har prenumererat på eller lagt till i iTunes kommer nu att finnas i det nya Apple Podcasts-programmet.
  • Ljudböcker som du har köpt från iTunes kommer nu att uppdateras i Apple Books-programmet.
  • Använd Apple Books-programmet för Mac när du köper ljudböcker i framtiden.

Nya appar, samma bibliotek

macOS Catalina gör att det går snabbare och enklare att få tillgång till all din ”rippade” eller importerade musik, köpta mediafiler med mera. De nya programmen organiserar dina mediafiler på samma sätt som motsvarande appar i iOS. Hela din mediesamling får ett nytt hem och går automatiskt över till de nya Apple Music-, Apple TV- och Apple Podcasts-programmen. Dessutom kommer dina tidigare iTunes Store-köp och synkroniserade bibliotek inte att förändras på någon av dina enheter.

Köpa musik

Det är lätt att hitta iTunes Store på Mac i det förbättrade sidofältet i Apple Music-programmet. iTunes Store ser likadant ut som idag på iOS, pc och Apple TV. Och som vanligt kan du komma åt och hämta alla dina köp på alla dina enheter.

Prenumerera på Apple Music

Du kan även prenumerera på Apple Music för att strömma och hämta över 50 miljoner låtar och få tillgång till hela ditt musikbibliotek på alla dina enheter. Om du prenumererar på Apple Music kan du även välja om du vill visa eller dölja iTunes Store för att göra upplevelsen ännu enklare.

Köpa filmer, tv-program och ljudböcker

Filmer och tv-program flyttas till Apple TV-programmet. Och ljudböcker flyttas till Apple Books-programmet. Både Apple TV-och Apple Books-programmet har butiker där du kan köpa samma innehåll som i iTunes Store. Du hittar även dina tidigare köp från iTunes i dessa program.

Synkronisera enheter med Finder

Alla sätt som du hanterar enheter i iTunes kommer snart att visas i Finder på Mac-datorn. Dina synkroniseringsinställningar och tidigare säkerhetskopior i iTunes kommer att vara skyddade på din Mac efter att du har uppdaterat till macOS Catalina. Eftersom enheter visas i Finder är det också lättare att dra och släppa filer som du vill överföra från samma plats.