Vad hände med iTunes?

Med macOS Catalina är ditt iTunes-mediebibliotek tillgängligt i apparna Apple Music, Apple TV, Apple Books och Apple Podcasts. Och i Finder kan du hantera och synkronisera innehåll på din iPhone, iPad och iPod touch.

Nu finns det en app för varje medietyp

Med macOS Catalina är dina låtar, videor, podcaster och ljudböcker ordnade i egna, särskilt utvecklade appar – apparna Apple Music, Apple TV, Apple Podcasts och Apple Books. Du kan också komma åt dina iTunes Store-köp i apparna.

Om du har en pc kan du fortsätta att använda iTunes för Windows för att hantera ditt mediebibliotek, göra köp samt hantera och synkronisera din iPhone, iPad eller iPod touch manuellt.

Med Finder kan du synkronisera och hantera din iPhone, iPad och iPod touch

Finder är det nya stället för att säkerhetskopiera, uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad och iPod touch. Du behöver bara ansluta din enhet till din Mac, så dyker den upp i Finder-sidofältet. Och du kan enkelt dra och släppa filer till din enhet.

Hantera dina enheter med Finder.

Uppgradera ditt iTunes-bibliotek

När du har uppdaterat till macOS Catalina öppnar du bara appen Apple Music eller appen Apple TV för att använda ditt iTunes-bibliotek i de nya apparna. Har du flera iTunes-bibliotek? Ta reda på hur du växlar mellan dem i macOS Catalina.

Om du öppnar någon av apparna Apple Podcasts eller Apple Books först kommer du inte att se dina media förrän du har öppnat Apple Music-appen eller Apple TV-appen.

Här följer ett antal saker som är bra att veta

• Apparna Apple Music och Apple TV läser innehållet i ditt iTunes-bibliotek – så radera inte ditt iTunes-bibliotek.
  • Ser du inte se allt bildmaterial till album när du öppnar Apple Music-appen? Låt appen Apple Music vara öppen så att hämtningen av allt bildmaterial till album kan slutföras.
  • Om du tidigare använt flera iTunes-bibliotek importeras dina ljudböcker till Apple Books-biblioteket och dina podcaster till Apple Podcasts-biblioteket på din dator.

Var finns mina media?

Så här hittar du hela din mediesamling och var du kommer åt iTunes Store-köp och synkroniserade bibliotek.

All din musik finns nu i appen Apple Music

Du hittar all din musik i appen Apple Music, bland annat musik som du har importerat till iTunes, köpt från iTunes Store samt spellistor och smarta spellistor som du har skapat i iTunes. Och om du prenumererar på Apple Music kan du strömma och hämta över 50 miljoner låtar och få tillgång till hela ditt musikbibliotek på alla dina enheter.

Utforska appen Apple Music.

Letar du efter iTunes Store?

Så här gör du för att hitta iTunes Store om du inte kan se det i sidofältet:

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Välj Musik > Inställningar i menyfältet.
  3. Välj fliken Allmänt och sedan iTunes Store.
  4. Klicka på OK.

Allt du tittar på finns nu i appen Apple TV

Alla dina filmer, TV-serier och hemmavideor finns samlade i appen Apple TV – även dina köp från iTunes. Bläddra bland filmer och TV-serier som du kan köpa, hyr filmer och prenumerera på de kanaler du vill titta på. Och snart kan du upptäcka nya favoriter med Apple TV+.

Upptäck appen Apple TV.

Hitta podcaster i appen Apple Podcasts

Hitta alla program som du prenumererar på eller har lagt till i iTunes i appen Apple Podcasts. Fortsätt lyssna på dina favoritpodcastavsnitt. Upptäck nya program som du kanske gillar baserat på de som du redan lyssnar på.

Lyssna med appen Apple Podcasts.

Lyssna på ljudböcker i appen Apple Books

Hitta dina ljudböcker, även de som du köpt från iTunes, i appen Apple Books. Upptäck nya böcker att läsa i Book Store. Eller köp ljudböcker från helt nya Audiobook Store så att du kan lyssna när du är i farten.

Ta en titt på appen Apple Books.

En del av apparna Apple Music, Apple TV, Apple Podcast och Apple Books är inte tillgängliga i alla länder och regioner. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.