Få uppdateringar för förinstallerade program på Mac-datorn

Vissa program som är förinstallerade på en ny Mac kan behöva godkännas i App Store innan de kan uppdateras.

De flesta Apple-program som levereras med en ny Mac installerades som en del av Mac-datorns operativsystem (macOS). Det omfattar program som Safari, iTunes, Böcker, Meddelanden, Mail, Kalender, Bilder och FaceTime. Följ bara stegen för att uppdatera mjukvaran på din Mac.

Om du vill uppdatera förinstallerade program som inte ingår i macOS kan du först behöva godkänna de programmen i App Store:

1. Öppna programmet App Store på din Mac.
  2. Om du använder macOS Mojave klickar du på inloggningsknappen  eller din bild i nedre vänstra hörnet av fönstret. Om du använder en tidigare version av macOS klickar du på fliken Köpt överst i fönstret. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Om du har program du inte har godkänt ska knappen Godkänn följt av en lista med de programmen visas i App Store. Klicka på knappen Godkänn. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID igen.

Nu kan du använda fliken Uppdateringar i App Store för att kontrollera om det finns uppdateringar för vart och ett av de program du har godkänt, samt för andra program som du har hämtat från App Store. Du kan även hämta om dina program om det behövs.