Om du inte kan spela videor i Bilder på Mac

Förbered dig inför framtida versioner av macOS genom att leta reda på och konvertera medier som inte är kompatibla i ditt Bilder-bibliotek.

När du öppnar gamla videofiler i Bilder på macOS Mojave (macOS 10.14) kan du få felmeddelandet ”Kan inte spela upp video. Bilder kan inte spela upp den här videon. Vill du prova att öppna den i QuickTime Player?”.

Följ stegen i den här artikeln för att konvertera videofilen. Du kommer inte kunna konvertera eller använda filerna i framtida versioner av macOS om du inte konverterar dem i förväg.

Konvertera mediefiler i QuickTime Player

1. Öppna avsnittet Album i sidofältet i appen Bilder.

2. Klicka på Videor i albumet Medietyper.

3. Klicka på en video i albumet för att spela den. Om filen inte är kompatibel och du behöver konvertera den, kommer ett meddelande be dig att öppna filen i QuickTime Player.

4. Klicka på OK.

5. Vänta under tiden QuickTime konverterar filen.

6. Klicka på Spara för att spara filen till ditt skrivbord.

7. Klicka på Ersätt när du blir tillfrågad. Detta kommer ersätta filen som är inkompatibel.

8. Dra den nya filen från ditt skrivbord till Bilder-fönstret.