Ämnesområden i ACiT 2019 iOS-servicecertifieringsprov (iOS-19A)

Läs mer om ACiT 2019 iOS-servicecertifieringsprov (iOS-19A) samt vilka avsnitt och ämnesområden du kan förvänta dig.

Vad kommer på provet?

ACiT 2019 iOS-servicecertifieringsprov (iOS-19A) är ett datorbaserat kunskapsprov som Pearson VUE erbjuder online. Provet är en öppen resurs och deltagarna uppmuntras att använda Apples referenser och kurser i ATLAS när de svarar på frågorna.

För att bli Apple-certifierad iOS-tekniker (ACiT) 2019 måste du klara det här provet (iOS-19A) samt Apple Service Fundamentals-provet (SVC-19A).

Observera att du måste slutföra Apple Service Fundamentals-provet innan du börjar med iOS-servicecertifieringsprovet.

Sammanfattning av provet

• Antal avsnitt: 2
  • Antal inlärningsmål: 16
  • Antal punkter totalt: 70
  • Godkänt resultat: 80 % totalt (minst 56 av 70 för att bli godkänd)
  • Provet pågår under: 2 timmar

Avsnitt och ämnesområden

Följande avsnitt och ämnesområden ingår i ACiT 2019 iOS-servicecertifieringsprov.

Felsökning (41 punkter)

• Beskriv diagnostikverktygen som används för att felsöka ett visst scenario.
  • Klassificera ett isolerat problem som ett hårdvaruproblem (inklusive oavsiktlig skada), ett mjukvaruproblem, ett miljöproblem eller ett utbildningstillfälle.
  • Identifiera stegen i processen för iOS-inställning/aktivering.
  • Ange vanliga lösningar på batterirelaterade problem.
  • Identifiera grundläggande kontroller för brevlådehantering.
  • Beskriva de inbyggda apparna och funktionerna i iOS.
  • Beskriva hur en iPhone kan anpassas via inställningarna i Hjälpmedel under Allmänt.
  • Beskriva inställningarna för integritet som kan ställas in för appar.

Utföra service på iPhone (29 punkter)

• Identifiera de fysiska tillbehör och onlineresurser som krävs för att ge korrekt och säker service av en iPhone-modell.
  • På en simulerad arbetsstation ska du identifiera vilka tillbehör som behövs för att minska risken för att skadas när service utförs på iPhone.
  • Identifiera de verktyg som brukar användas vid service av alla iPhone-modeller.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 5- och SE-modeller.
  •
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 6-modeller.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 7 och iPhone 7 Plus.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 8 och iPhone 8 Plus.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone X-modeller.

Kurser i ATLAS

Som förberedelse inför ACiT iOS-servicecertifieringsprov föreslår vi att du studerar kurserna märkta (2019) eller (Public 2019) i ämnesområdet ACiT 2019 i ATLAS.