Så här gör du för att kopiera och klistra in på en Mac-dator

Kopiera eller klipp ut text eller andra objekt från en plats och klistra sedan in dem på en annan plats. Dessa metoder fungerar i de flesta appar.

Kopiera eller klipp ut

Börja med att välja en text eller ett annat objekt att kopiera eller klippa ut. Använd sedan ett av dessa steg för att spara objektet i Urklipp så att det kan klistras in någon annanstans:

Kopiera

Kommando-C

• Tryck på Kommando-C.
  • Eller välj Redigera > Kopiera på menyraden.
  • Eller kontrollklicka (eller högerklicka) på det objekt du har valt och välj sedan Kopiera på genvägsmenyn.

Klipp ut

Kommando-X

• Tryck på Kommando-X.
  • Eller välj Redigera > Klipp ut på menyraden.
  • Eller kontrollklicka (eller högerklicka) på det objekt du har valt och välj sedan Klipp ut på genvägsmenyn.

Klistra in eller klistra in och matcha stil

Klicka först för att placera insättningspunkten och använd sedan ett av dessa steg för att klistra in ditt kopierade objekt där. När du klistrar in och matchar stil matchar det inklistrade objektet typsnitt, färg, storlek eller annan stil för det omgivande innehållet.

Klistra in

• Tryck på Kommando-V.
  • Eller välj Redigera > Klistra in på menyraden.
  • Eller kontrollklicka (eller högerklicka) på det objekt du har valt och välj sedan Klistra in på genvägsmenyn.

Klistra in och matcha stil

• Tryck på Alternativ-Skift-Kommando-V.
  • Eller välj Redigera > Klistra in och matcha stilen på menyraden.

Läs mer

• Du kan också dra och släppa objekten för att flytta eller kopiera dem till en annan plats.
  • Håll ned kontrolltangenten medan du tar en skärmbild. Då sparas skärmbilden i Urklipp tills det är dags att klistra in den.
  • Med Universella urklipp kan du kopiera och klistra in innehåll mellan din Mac-dator och din iPhone, iPad eller iPod touch.