Så här gör du för att kopiera och klistra in på en Mac-dator

Kopiera eller klipp ut text eller andra objekt från en plats och klistra sedan in dem på en annan plats. Dessa metoder fungerar i de flesta appar.

Kopiera eller klipp ut

Klistra in eller klistra in och matcha stil

Om det inte går att klippa ut, kopiera eller klistra in

Läs mer

Kopiera eller klipp ut

Börja med att välja en text eller ett annat objekt att kopiera eller klippa ut. Använd sedan ett av dessa steg för att spara objektet i Urklipp så att det kan klistras in någon annanstans.

Kopiera

No alt supplied for Image
  • Tryck på Kommando-C på tangentbordet för att kopiera det valda objektet.

• Eller välj Kopiera från menyn Redigera i menyraden.

• Eller kontrollklicka (eller högerklicka) på det objekt som du har markerat och välj sedan Kopiera i genvägsmenyn.

Klipp ut

No alt supplied for Image
  • Tryck på Kommando-X på tangentbordet för att klippa ut det valda objektet.

• Eller välj Klipp ut från menyn Redigera i menyraden.

• Eller kontrollklicka (eller högerklicka) på det objekt du har markerat och välj sedan Klipp ut på genvägsmenyn.

Klistra in eller klistra in och matcha stil

Klicka först för att placera insättningspunkten och använd sedan ett av dessa steg för att klistra in ditt kopierade objekt där.

Klistra in

No alt supplied for Image
  • Tryck på Kommando-V på tangentbordet för att klistra in objektet du har klippt ut eller kopierat.

• Eller välj Klistra in från menyn Redigera i menyraden.

• Eller kontrollklicka (eller högerklicka) på det objekt du har markerat och välj sedan Klistra in på genvägsmenyn.

Klistra in och matcha stil

När du klistrar in och matchar stil matchar det inklistrade objektet typsnitt, färg, storlek eller annan stil för det omgivande innehållet.

No alt supplied for Image
  • Tryck på Alternativ-Skift-Kommando-V på tangentbordet för att klistra in objektet du har klippt ut eller kopierat.

• Eller välj Klistra in och matcha stil från menyn Redigera i menyraden.

Om det inte går att klippa ut, kopiera eller klistra in

Varje app avgör vilka objekt som du kan klippa ut, kopiera eller klistra in samt när och var dessa åtgärder är möjliga i appen. När det inte går att klippa ut, kopiera eller klistra in är motsvarande menyobjekt gråtonat så att du inte kan välja det eller använda kortkommandot.

För vissa objekt, till exempel filer eller mappar, kan du ha möjlighet att radera eller flytta till papperskorgen, men inte att klippa ut. Vill du flytta objekt kan du försöka med att dra och släppa istället.