Identifiera dina AirPods

Läs om hur du identifierar vilken generation av AirPods du har med hjälp av modellnumret och annan information. Du kan också läsa om hur du identifierar vilken modell av laddningsfodral du har till dina AirPods.

Hitta modellnumret

Du kan använda modellnumret på dina AirPods för att ta reda på vilken generation av AirPods du har. Så här hittar du modellnumret.

Titta i Inställningar

Om dina AirPods är anslutna till din iOS-enhet kan du använda denna för att se modellnumret på dina AirPods:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Om.
  2. Rulla ned tills du ser namnet på dina AirPods (till exempel ”Johns AirPods”).
  3. Tryck på namnet så visas modellnumret.

Titta på dina AirPods

Om du inte kan använda Inställningar för att hämta ditt modellnummer kan du titta efter på en av dina AirPods. Modellnumret står på den första raden text som är tryckt på undersidan av varje AirPod.

Identifiera dina AirPods med hjälp av modellnumret

När du har fått fram modellnumret kan du använda det för att ta reda på vilka AirPods du har:

AirPods (2:a generationen)

Modellnummer: A2032, A2031
Introduktionsår: 2019

AirPods (1:a generationen)

Modellnummer: A1523, A1722
Introduktionsår: 2017

Identifiera laddningsfodralet

Du kan ta reda på vilket laddningsfodral du har till dina AirPods med hjälp av statuslampans placering och annan information.

Trådlöst laddningsfodral

Modellnummer: A1938
Introduktionsår: 2019
Fungerar med AirPods (2:a generationen) och AirPods (1:a generationen)

Det trådlösa laddningsfodralet är Qi-kompatibelt. Det finns en Lightning-kontakt på undersidan av fodralet för kabelladdning. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

Laddningsfodral med Lightning-kontakt

Modellnummer: A1602
Introduktionsår: 2017
Fungerar med AirPods (2:a generationen) och AirPods (1:a generationen)

Det finns en Lightning-kontakt på undersidan av fodralet för kabelladdning. Statuslampan sitter på insidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.