Så här ändrar du Siris volym och talhastighet

Se hur du ändrar hur högt, tyst eller snabbt Siri pratar på din iPhone, Apple Watch, Mac eller HomePod.

Ändra Siris talvolym på din iPhone

Du kan be Siri att ändra volyminställningarna. Fånga bara Siris uppmärksamhet och säg sedan ”Prata högre” eller ”Prata tystare”.

Om du vill ändra volymen medan Siri pratar eller medan du använder hörlurar trycker du på volymknapparna på sidan av din iPhone.

Om du inte hör Siri kan du behöva aktivera ringläge.

ios-17-iphone-14-pro-siri-speak-louder-command

Ändra Siris talhastighet

Med iOS 17 kan du ändra hur snabbt eller långsamt Siri pratar.

1. Gå till Inställningar och tryck på Hjälpmedel och sedan på Siri.

2. Skjut reglaget för Uppläsningshastighet åt höger för snabbare tal och åt vänster för långsammare tal.

ios-17-iphone-14-pro-settings-accessibility-siri-speaking-rate
watchos-10-series-8-settings-siri-voice-volume-speaker

Ändra Siri-volymen på din Apple Watch

Lyft handleden och tala in i din Apple Watch. Säg bara ”Hej Siri, prata högre” eller ”Hej Siri, prata tystare”.

Ändra Siri-volymen på din Mac

När Siri pratar klickar du på volymkontrollenvolymkontrollen i menyfältet och drar sedan reglaget för att justera volymen. Du kan också använda volymknapparna på tangentbordet.

Om du använder hörlurar justerar du volymen från din Mac.

macos-sonoma-macbook-air-adjust-volume-status-bar

Ändra Siri-volymen på din HomePod

Du kan be Siri att tala högre, tystare eller med en viss volym. Säg ”Hej Siri” och sedan något i stil med:

• ”Prata högre.”

• ”Prata alltid tystare.”

• ”Ställ in volymen på sextio procent.”

HomePod justerar automatiskt Siris svarsvolym baserat på ljudnivån i rummet, avståndet från HomePod och hur högt du pratar med Siri. Du kan slå på eller av automatisk volym genom att säga ”Hej Siri, slå på automatisk Siri-volym” eller ”Hej Siri, stäng av automatisk Siri-volym”.

Ändra Siris volym i CarPlay

Medan Siri pratar använder du bilens volymkontroll för att justera volymen till rätt nivå. Det reglaget sitter vanligtvis på ratten eller på bilens skärm.