Slutföra inställningen av din iPhone, iPad eller iPod touch

När du flyttar innehåll till en ny iOS-enhet kan du behöva utföra några få steg för att slutföra processen.

Kontrollera inställningar för e-post, kontakter och kalender

Ingen bildtext för denna bild

E-post: Starta Mail-appen och vänta på att dina e-postmeddelanden hämtas till din enhet. Ange lösenordet till din e-post igen när du uppmanas till det. Om du behöver ställa in din e-post kan du läsa om vad du ska göra här.

Ingen bildtext för denna bild

Kontakter: Öppna appen Kontakter och se till att dina kontakter har överförts. Om det saknas kontakter kan du läsa om hur du ställer in och hanterar dina kontakter.

Ingen bildtext för denna bild

Kalender: Öppna appen Kalender och se till att dina kalenderhändelser har överförts. Du kan även använda iCloud till att hålla din kalender uppdaterad.

Slå på notiser för dina appar

Du kan behöva öppna några av dina appar för att aktivera notiser för dessa. Öppna varje app, och tryck på Tillåt notiser om du uppmanas till det. För vissa appar kan du behöva slå på dina notiser i Inställningar > Notiser. Läs mer om notiser.

Hämta innehåll och återskapa köp inuti program

Du kan behöva hämta om innehåll som musik, filmer, tv-program eller podcaster som du hade på din tidigare enhet. Så här gör du:

Parkoppla Bluetooth-tillbehör

När du ställer in din nya iOS-enhet behöver du parkoppla dina Bluetooth-tillbehör som hörlurar och högtalare, och ansluta enheten till din bilstereo. På iOS-enheten:

1. Gå till Inställningar > Bluetooth och kontrollera att Bluetooth är aktiverat.

2. Försätt tillbehöret i upptäcktsläge och vänta tills det visas på iOS-enheten.

3. Tryck på tillbehörets namn för att parkoppla det. Du kan behöva ange en PIN-kod eller lösenkod. Läs mer om att parkoppla Bluetooth-tillbehör.

Läs hur du parkopplar dina AirPods.

Lägga till kort i Apple Pay

Du kan börja använda Apple Pay när du har lagt till dina kreditkort, betalkort eller förbetalda kort i Plånbok. Kom ihåg att lägga till dina kort på alla enheter som du vill använda med Apple Pay. Gör så här:

1. Gå till Inställningar > Plånbok och Apple Pay.

2. Lägg till ditt kort och vänta på att banken verifierar informationen. Om din bank behöver mer information för att bekräfta ditt kort begär de det från dig.

Läs om hur du ställer in och använder Apple Pay.

Hantera prenumerationer

Vissa appar och tjänster erbjuder prenumerationer för att nå innehållet. Dessa prenumerationer kommer automatiskt att förnyas tills du väljer att avbryta prenumerationen. Om du har några prenumerationer kan du läsa hur du visar, ändrar eller avbryter dem.