Animera objekt i Keynote på iPhone, iPad, iPod touch och Mac

Framhäv dina ord och objekt med animeringar, till exempel genom att få dem att rotera eller blinka. Du kan även få saker att röra sig i bilden för en unik visuell effekt.

Animera objekt i Keynote för iPhone och iPad

Framhäv ett objekt eller en text genom animering, eller skapa en rörelsebana där objektet eller texten förflyttas över bilden.

Animera ett objekt

1. Tryck på objektet du vill animera och tryck sedan på Animera i menyn som visas.
  2. Tryck på Lägg till animering och välj en animering.
  3. Tryck på Klar i det övre högra hörnet. Du kan när som helst anpassa en animering.

Skapa en rörelsebana

Rita en rörelsebana med Apple Pencil eller fingret på en enhet som stöds.

1. Tryck på objektet du vill animera och tryck sedan på Animera i menyn som visas.
  2. Tryck på Lägg till animering och sedan på Skapa bana.
  3. Skapa rörelsebanan genom att dra objektet över bilden. Som standard är banan en kurva . Tryck på Rak linje om du vill skapa en bana med raka linjer. Tryck på Rensa om du vill rita om banan och rita den sedan på nytt.
  4. Tryck på Klar längst ner när du har ritat banan och tryck sedan på Klar i det övre högra hörnet. Du kan när som helst redigera banan.

Redigera en rörelsebana

1. Tryck på objektet och sedan på Animera i menyn som visas.
  2. Tryck på Rörelsebana och gör sedan något av följande:
    • Ändra var den börjar eller slutar: dra det ogenomskinliga objektet till den plats där du vill att banan ska börja eller dra det genomskinliga objektet till den plats där du vill att banan ska sluta.
    • Flytta punkter i banan: tryck på banan och dra sedan i de röda eller vita punkterna.
    • Rita om banan: tryck på objektet, tryck på Rita om bana i menyn som visas och skapa sedan rörelsebanan genom att dra objektet över bilden.
    • Ta bort en punkt: tryck på banan, tryck på en punkt och tryck sedan på Radera punkt i menyn som visas.
    • Skapa en punkt i en rak eller böjd bana: tryck på banan, tryck på en röd eller vit punkt och tryck sedan på Gör skarp punkt eller Gör jämn punkt.
    • Dela banan i separata byggen: tryck på banan, tryck på den punkt där du vill att den ska delas och tryck på Dela bana.
  3. Tryck på Klar i det övre högra hörnet när du har redigerat klart.

Anpassa en animering

Följ dessa steg om du vill ändra längden på en animering eller andra inställningar:

1. Tryck på objektet och sedan på Animera i menyn som visas.
  2. Tryck på Animering och sedan på animeringen du vill anpassa, och gör dina justeringar. Förhandsvisa animeringen genom att trycka på Spela upp .
  3. Tryck på Klar i det övre högra hörnet när du har anpassat din animering.

Ordna och ta bort byggen

Om du vill ändra när en animering börjar behöver du ändra byggordningen.

1. Tryck på Mer och sedan på Övergångar och byggen.
  2. Tryck på Byggordning i det övre högra hörnet och gör dina justeringar:
    • Ändra animeringarnas ordning: tryck och håll ned på ett bygge och dra det sedan till en ny plats.
    • Ändra när en animering börjar: tryck på ett bygge och använd alternativen Start och Fördröjning.
    • Radera ett bygge: svep vänster på ett bygge och tryck sedan på Radera.
  3. Tryck på Klar i det övre högra hörnet.

Animera objekt i Keynote för Mac

Framhäv ett objekt eller en text genom animering, eller skapa en rörelsebana där objektet eller texten förflyttas över bilden.

Animera ett objekt

1. Välj objektet som du vill animera.
  2. Klicka på Animera  i det övre högra hörnet och klicka sedan på fliken Animering.
  3. Klicka på Lägg till en effekt och välj en effekt. Du kan när som helst anpassa en animering.

Skapa en rörelsebana

1. Välj objektet som du vill animera.
  2. Klicka på Animera  i det övre högra hörnet och klicka sedan på fliken Animering.
  3. Klicka på Lägg till en effekt och välj sedan Flytta.
  4. Dra det ogenomskinliga objektet till den plats där du vill att rörelsen ska börja och dra sedan det genomskinliga objektet till den plats där du vill att rörelsen ska sluta. Lägg till böjar i banan genom att dra i de vita punkterna längs linjen. Du kan när som helst redigera banan.

Redigera en rörelsebana

1. Markera objektet.
  2. Klicka på den röda diamanten som visas under objektet och gör sedan något av följande:
    • Ändra animeringens bana: dra de ogenomskinliga eller genomskinliga objekten till en annan plats i bilden eller dra i röda eller vita punkter.
    • Ändra banans böj eller vinklar: kontrollklicka på en punkt i banan och välj Gör skarp punkt, Gör jämn punkt eller Gör Bézierpunkt.
    • Ta bort en punkt: kontrollklicka på en punkt i banan och klicka sedan på Radera.
    • Ändra andra inställningar, t.ex. tid och acceleration: använd alternativen på fliken Animering.

Anpassa en animering

Följ dessa steg om du vill ändra längden på en animering eller andra inställningar:

1. Markera objektet.
  2. Klicka på Animera  i det övre högra hörnet och klicka sedan på fliken Animering.
  3. Ändra längd och andra inställningar: använd alternativen på fliken Animering.

Ordna och ta bort byggen

Om du vill ändra när en animering börjar behöver du ändra byggordningen.

1. Klicka på Animera i det övre högra hörnet.
  2. Visa fönstret Byggordning genom att klicka på Byggordning i det nedre högra hörnet och gör dina justeringar:
    granskare för byggordning i Keynote för Mac
    • Ändra ordning för animeringar: dra ett bygge till en ny plats.
    • Ändra när ett bygge börjar: markera ett bygge och använd alternativen Start och Fördröjning.
    • Radera ett bygge: markera ett bygge och tryck sedan på Radera.
  3. Klicka på Stäng .