Betala för kollektivtrafik med Apple Pay om läget Expresskollektivtrafik inte stöds eller är aktiverat

Om du inte har aktiverat Expresskollektivtrafik eller om det inte stöds kan du läsa om hur du betalar för din resa med Apple Pay.

Det här behöver du för att åka kollektivt med Apple Pay

Det här behöver du för att betala för resor med Apple Pay när läget Expresskollektivtrafik inte är aktiverat:

Betala för kollektivtrafik med Apple Pay

Du kan betala för resor med Apple Pay på din iPhone och Apple Watch. Utan Expresskollektivtrafik måste du autentisera varje resköp med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Om du använder Expresskollektivtrafik med Apple Pay kan du läsa om att betala för din resa.

På din iPhone med Face ID

1. På den kontaktlösa läsaren dubbelklickar du på sidoknappen med din iPhone på låsskärmen.*
  2. Autentisera med Face ID eller din lösenkod.
  3. Håll den övre delen av iPhone nära den kontaktfria läsaren.

När det är klart anges Klar och en bock på skärmen.

På din iPhone med Touch ID

1. På den kontaktlösa läsaren dubbelklickar du på hemknappen med din iPhone på låsskärmen.*
  2. Autentisera med Touch ID eller din lösenkod.
  3. Håll den övre delen av iPhone nära den kontaktfria läsaren.

När det är klart anges Klar och en bock på skärmen.

På Apple Watch

1. På den kontaktlösa läsaren dubbelklickar du på sidoknappen.
  2. Håll skärmen på din Apple Watch inom 2,5 cm från den kontaktfria läsaren.
  3. Vänta tills du känner ett lätt tryck.

Visa demon för att se hur det fungerar.

*Din iPhone behöver inte vara ansluten till ett nätverk.