Ställa in ett kort i Wallet för att åka kollektivt med Apple Pay

Välj ett kort att betala för resor med Apple Pay. Och lär dig att aktivera läget Expresskollektivtrafik.

För det första

Det här behöver du för att ställa in ett kort i Wallet för att åka kollektivt med Apple Pay:1

För att du ska kunna aktivera och använda läget Expresskollektivtrafik behöver du en iPhone SE, iPhone 6s eller iPhone 6s Plus eller senare.3

Om du har ställt in ett kort i Wallet för att åka kollektivt med Apple Pay kan du se hur du aktiverar läget Expresskollektivtrafik för ett betalkort. Och lär dig att lägga till pengar på ditt kollektivtrafikskort i appen till ditt kollektivtrafikföretag.

Om du använder ditt kollektivtrafikföretags app

När du hämtar ditt kollektivtrafikföretags app kan du kanske använda den för ytterligare tjänster, som följande:

• Ställa in ett nytt kollektivtrafikskort
  • Överför saldot på ditt virtuella kort
  • Lägga till pengar på ditt kollektivtrafikskort5

Ställa in ett kort i Wallet för läget Expresskollektivtrafik

Du kan ställa in ett berättigat kort i Wallet för att använda med läget Expresskollektivtrafik.6 Du behöver bara följa dessa steg för att ställa in ett berättigat betalkort eller kollektivtrafikskort i Wallet:

Ställa in ett nytt betalkort

Om du vill ställa in ett kreditkort, betalkort eller förbetalt kort för läget Expresskollektivtrafik med Apple Pay följer du dessa steg:

För iPhone

1. Öppna appen Wallet på din iPhone och tryck på knappen Lägg till.
  2. Följ stegen för att lägga till ett nytt kort.
  3. Tryck på Nästa.
  4. Aktivera läget Expresskollektivtrafik för ditt nya kort.

För Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Tryck på Wallet och Apple Pay och tryck sedan på Lägg till kort.
  3. Följ stegen för att lägga till ett nytt kort och tryck sedan på Nästa.
  4. Aktivera läget Expresskollektivtrafik för ditt nya kort.

Ställa in ett nytt kollektivtrafikskort i Wallet

Du kan ställa in ett nytt kort för användning med läget Expresskollektivtrafik med Apple Pay i Wallet:7

1. Kontrollera att Region på din enhet är korrekt.
    • På iPhone går du till Inställningar > Allmänt > Språk och region. Rulla sedan till Region.
    • För Apple Watch: öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Tryck på Allmänt > Språk och region och kontrollera din region.
  2. Öppna appen Wallet på iPhone-enheten.
  3. Tryck på knappen Lägg till och tryck sedan på Fortsätt.
  4. Tryck på kollektivtrafikskortet för din stad och välj sedan beloppet som du vill lägga till på kortet och tryck på Lägg till.8
  5. Följ stegen för att skapa ett nytt kollektivtrafikkort på din iPhone.
  6. Aktiverar läget Expresskollektivtrafik för ditt nya kollektivtrafikskort.

Det första kollektivtrafikskortet som du lägger till på Wallet blir automatiskt ditt expresskollektivtrafikskort. Du kan ändra ditt Expresskollektivtrafikskort i Wallet när som helst.

När du har ställt in ett nytt betalkort i Wallet kan du läsa om att lägga till pengar på ditt kort.

Överför saldot för ditt fysiska kollektivtrafikskort till Wallet

Först kontrollerar du att Region på din enhet stämmer:

• För iPhone går du till Inställningar > Allmänt > Språk och region. Rulla sedan till Region.
  • För Apple Watch: öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Tryck på Allmänt > Språk och region och kontrollera din region.

När du har ställt in Region följer du dessa steg:7

För iPhone

1. Öppna appen Wallet och tryck på knappen Lägg till och tryck sedan på Lägg till.
  2. Tryck på namnet på kollektivtrafikskortet som du vill lägga till.8
  3. Tryck på Överför saldo från befintligt kort.
  4. Ange de fyra siffrorna i kortnumret som du uppmanas att ange.
  5. Vila toppen av din iPhone på mitten av kollektivtrafikskortet tills Kort tillagt visas på skärmen. Processen kan ta några minuter.

För Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på Lägg till kort och tryck sedan på Fortsätt.
  4. Tryck på namnet på kollektivtrafikskortet som du vill lägga till.8
  5. Tryck på Överför saldo från befintligt kort.
  6. Följ stegen för att föra över saldot.

Aktivera läget Expresskollektivtrafik

När du slår på läget Expresskollektivtrafik för ditt kort går det snabbt att betala för resor utan att använda Face ID, Touch ID eller en lösenkod. Så här aktiverar du läget Expresskollektivtrafik för ett betalkort eller kollektivtrafikskort:

För iPhone

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
  2. Tryck på Wallet och Apple Pay och tryck sedan på Expresskollektivtrafik.
  3. Välj ett kort och autentisera sedan med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

För Apple Watch

1. Öppna appen Watch på din iPhone och välj fliken Min klocka.
  2. Tryck på Wallet och Apple Pay och tryck sedan på Expresskollektivtrafik.
  3. Välj ett kort och autentisera sedan med din Apple Watch-lösenkod.

Flytta ett kollektivtrafikskort från iPhone till Apple Watch

Så här flyttar du ett kollektivtrafikskort från din iPhone till din Apple Watch:

1. Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Om du har flera klockor väljer du en.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Rulla ned till kollektivtrafikkortet som du vill flytta till Apple Watch.
  4. Tryck sedan på knappen Lägg till, intill kortet.

Använd appen Watch för att flytta ditt kollektivtrafikkort tillbaka till iPhone.10

Till skillnad från kreditkort och betalkort i Wallet kan kollektivtrafikkort bara finnas på en enhet åt gången.

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  2. Om du inte vet om din plats har stöd för kollektivtrafikskort med Apple Pay kan du kontakta ditt kollektivtrafikföretag.
  3. I Peking och Shanghai har iPhone 6 och iPhone 6 Plus stöd för läget Expresskollektivtrafik.
  4. Om Lägg till i Apple Wallet inte visas går det kanske inte att lägga till kollektivtrafikskortet i Wallet.
  5. Du kan behöva kontakta kollektivtrafikföretaget för att se om du kan lägga till pengar på ditt kollektivtrafikskort i deras app.
  6. Se var du kan använda läget Expresskollektivtrafik till att betala för resor med Apple Pay.
  7. Du kan behöva kontakta ditt kollektivtrafikföretag för att se vilka metoder de har stöd för. Användning av kollektivtrafikskort kan vara begränsad baserat på regional tillgänglighet.
  8. Om du inte ser kollektivtrafikskortet som du letar efter är det kanske inte tillgängligt i ditt område.
  9. Om du loggar ut från iCloud eller stänger av Face ID, Touch ID eller din lösenkod på din iPhone eller Apple Watch, tas alla kreditkort, betalkort och kollektivtrafikkort bort från enheten. När du tar bort ett kollektivtrafikkort från en enhet, kommer det återstående saldot att sparas och vara tillgängligt att föras tillbaka eller föras över till en annan iPhone eller Apple Watch som är ansluten till ett nätverk och inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
  10. Du kan inte flytta kollektivtrafikskortet under en resa.