Använda Siri för att spela upp och styra video på din tv

Be Siri spela upp en film eller tv-serie i ett valfritt rum. Eller skicka en video du tittar på från din iPhone till din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Och styr din tv med endast din röst.

Detta behöver du

Be Siri spela upp det du vill se

Be Siri spela upp en film i vardagsrummet eller det senaste avsnittet av din favoritserie i sovrummet.

Säg bara ”Hej Siri” eller tryck på knappen för Siri. Sedan kan du säga saker som:

• ”Spela Greenland på tv:n i vardagsrummet.”
  • ”Titta på det senaste avsnittet av Ted Lasso på Apple TV i sovrummet.”

För en del appar och videotjänster krävs en prenumeration för att kunna spela upp innehållet.

Be Siri skicka en video från din iPhone till din tv

Säg ”Hej Siri” eller tryck på knappen för Siri medan en film eller tv-serie spelas på din iPhone. Säg sedan till exempel:

• ”Spela upp det här på tv:n i vardagsrummet.”
  • ”Spela upp det här på din Apple TV i sovrummet.”

Använda Siri till att styra vad som spelas upp

Använd Siri för att slå på eller stänga av din tv. Eller för att spela upp, pausa, spola tillbaka och styra det som spelas.

Säg ”Hej Siri” eller tryck på knappen för Siri. Sedan kan du säga saker som:

• ”Slå på tv:n i vardagsrummet.”
  • ”Stoppa Apple TV i sovrummet.”
  • ”Spela på Apple TV i sovrummet.”
  • ”Hoppa fram 30 sekunder på tv:n i vardagsrummet.”

Tillgänglighet, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner.