Använd Siri för att spela upp och styra video från din iPhone, iPad och iPod touch

Be Siri att spela upp det du tittar på din iPhone, iPad eller iPod touch på din tv. Eller att spela upp en film eller tv-serie i ett valfritt rum. Du kan kontrollera allt det här med rösten.

Be Siri spela upp det du vill se

Be Siri på din iPhone, iPad eller iPod touch att spela upp en film i vardagsrummet eller det senaste avsnittet av din favoritserie i sovrummet.

Säg bara ”Hej Siri” eller tryck på knappen för Siri. Sedan kan du säga saker som:

• ”Spela upp Happy Feet på tv:n i vardagsrummet.”
  • ”Titta på det senaste avsnittet av Game of Thrones på din Apple TV i sovrummet.”

För en del appar och videotjänster krävs en prenumeration för att kunna spela upp innehållet.

Fortsätta titta på din tv

Be Siri spela upp den video eller tv-serie som du tittar på i din iPhone, iPad eller iPod touch på din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv.

Säg ”Hej Siri” eller tryck på knappen för Siri på din iPhone, iPad eller iPod touch. Säg sedan till exempel:

• ”Spela upp det här på tv:n i vardagsrummet.”
  • ”Spela upp det här på din Apple TV i sovrummet.”

Om du streamar från en app som har hämtats till din Apple TV kommer videon att spelas i samma app på din Apple TV. Om appen inte har hämtats till din Apple TV än kommer din iPhone, iPad eller iPod touch att spela upp videon via AirPlay på din Apple TV.

Styra vad som spelas upp

Använd Siri för att slå på eller stänga av din tv. Eller för att spela upp, pausa, spola tillbaka och styra det som spelas.

Säg ”Hej Siri” eller tryck på knappen för Siri på din iPhone, iPad eller iPod touch. Sedan kan du säga saker som:

• ”Slå på tv:n i vardagsrummet.”
  • ”Stoppa Apple TV i sovrummet.”
  • ”Spela på Apple TV i sovrummet.”
  • ”Hoppa fram 30 sekunder på tv:n i vardagsrummet.”

Om Siri inte kan spela upp eller styra din video

Bjud in andra personer att styra ditt hem i appen Hem om du vill låta dem använda Siri på sin iPhone, iPad eller iPod touch för att spela upp video via AirPlay.

Tillgänglighet, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner.