Lämna ett gruppmeddelande på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du kan stänga av notiserna från ett gruppmeddelande eller lämna konversationen i appen Meddelanden.

I Meddelanden kan du lämna ett gruppmeddelande när du vill förutsatt att det finns tre andra personer i tråden. Alla deltagare måste använda iMessage för att du ska kunna lämna ett gruppmeddelande. Läs om skillnaden mellan iMessage och SMS/MMS.

Så här lämnar du ett gruppmeddelande

1. Gå till gruppmeddelandet som du vill lämna.
  2. Tryck högst upp på konversationen.
  3. Tryck på  och sedan på Lämna konversationen.

Om du inte ser alternativet för att lämna kan det betyda att en eller flera av de andra deltagarna inte använder en enhet med iMessage. Du kan inte ta bort dig själv från sådana gruppmeddelanden men du kan stänga av ljudet för konversationen.

Så här stänger du av ljudet för dina meddelanden

1. Gå till gruppmeddelandet.
  2. Tryck högst upp i konversationen och tryck sedan på .
  3. Aktivera Göm notiser.

Du kan även svepa till vänster över gruppmeddelandet och trycka på Göm notiser. När Göm notiser är på visas en halvmåne halvmåne  bredvid konversationen.

Göm notiser stoppar notiser för ett specifikt gruppmeddelande, inte allmänt för enheten. Du får fortfarande alla andra meddelanden och notiser för dem på låsskärmen. Läs mer om att hantera notiser.

Läs mer om Meddelanden