Lämna ett gruppmeddelande på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du kan stänga av notiserna från ett gruppmeddelande eller lämna konversationen i appen Meddelanden.

I Meddelanden kan du lämna ett gruppmeddelande när du vill förutsatt att det finns tre andra personer i tråden. Alla deltagare måste använda iMessage för att du ska kunna lämna ett gruppmeddelande. Läs om skillnaden mellan iMessage och sms/mms.

iPhone visar skärmen med alternativet Lämna konversationen.

Så här lämnar du ett gruppmeddelande

1. Gå till gruppmeddelandet som du vill lämna.
  2. Tryck högst upp på konversationen.
  3. Tryck på knappen Info och sedan på Lämna konversationen.

Om du inte ser alternativet för att lämna kan det betyda att en eller flera av de andra deltagarna inte använder en enhet med iMessage. Du kan inte ta bort dig själv från sådana gruppmeddelanden men du kan stänga av ljudet för konversationen.

iPhone som visar skärmen där du kan aktivera Göm notiser.

Så här stänger du av ljudet för dina meddelanden

1. Gå till gruppmeddelandet.
  2. Tryck högst upp i konversationen och sedan på knappen Info .
  3. Aktivera Göm notiser.

Du kan också svepa åt vänster över gruppmeddelandet och trycka på knappen Notiser , om gruppmeddelandet inte är fastnålat. När Göm notiser är aktiverat ser du en halvmåne Halvmåne som visar att notiserna för ett meddelande är gömda. bredvid konversationen.

Göm notiser stoppar notiser för ett specifikt gruppmeddelande, inte allmänt för enheten. Du får fortfarande alla andra meddelanden och notiser för dem på låsskärmen. Läs mer om att hantera notiser.

Läs mer om Meddelanden