Så här lämnar du ett gruppmeddelande på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du kan stänga av notiserna från ett gruppmeddelande eller lämna konversationen i appen Meddelanden.

lämna en konversation

Lämna ett gruppmeddelande

I appen Meddelanden kan du lämna ett gruppmeddelande när du vill förutsatt att det finns tre andra personer i tråden. Gör så här:

1. Gå till gruppmeddelandet som du vill lämna.
  2. Tryck högst upp på konversationen.
  3. Tryck på informationssymbolen och sedan på Lämna konversationen.

Alla deltagare måste använda iMessage för att du ska kunna lämna ett gruppmeddelande. Om du inte ser alternativet för att lämna kan det betyda att en eller flera av de andra deltagarna inte använder en enhet med iMessage. Du kan inte ta bort dig själv från sådana gruppmeddelanden men du kan stänga av konversationen.

Aktivera Göm notiser

Stänga av meddelandenotiser

Aktivera Göm notiser när du vill stänga av ett gruppmeddelande:

1. Gå till gruppmeddelandet.
  2. Tryck högst upp i konversationen och tryck sedan på informationssymbolen.
  3. Aktivera Göm notiser.

Du kan även svepa till vänster över gruppmeddelandet och trycka på Göm notiser. När Göm notiser är på visas en halvmåne halvmåne  bredvid konversationen.

Göm notiser stoppar notiser för ett specifikt gruppmeddelande, inte allmänt för enheten. Du får fortfarande alla andra meddelanden och notiser för dem på låsskärmen. Läs mer om att hantera notiser.

Läs mer om Meddelanden