Om ljudet från dina trådlösa hörlurar hackar eller låter förvrängt

Läs om vad du kan göra om ljudet från dina Bluetooth-hörlurar, bland annat AirPods och trådlösa Beats-hörlurar, hackar eller låter förvrängt.

Förbättra Bluetooth-anslutningen

Dina hörlurar kommunicerar via Bluetooth, och i vissa situationer kan Bluetooth-signalen störas eller försvagas.

Det är större risk att hörlurarna förlorar anslutningen om du strömmar ljud än om innehållet finns lagrat på enheten.* Se till att ha enheten inom några meters avstånd och prova med att lyssna på musik eller annat ljudinnehåll som finns lagrat på enheten (det vill säga inte strömmas) med dina hörlurar. Öppna appen Musik på din iOS- eller Android-enhet. Öppna appen Musik på en Mac med macOS Catalina. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare, eller på en pc. Spela sedan upp en låt som inte har hämtningsknappenhämtningssymbol bredvid sig. Du kan också trycka på hämtningsknappen hämtningssymbol för att hämta låten.

Om dina hörlurar upprätthåller anslutningen utan störningar under det här testet är det här några tips på saker som du kan prova i andra situationer:

• Se till att ha din iPhone eller annan enhet i närheten, utan några hinder som väggar eller golv mellan dig och enheten.

• Flytta om möjligt till en annan plats. Detta gäller särskilt om det är mycket folk omkring dig, om det är stor aktivitet på wifi-nätverket eller om det finns dåligt avskärmade kablar, mikrovågsugnar eller trådlösa högtalare i närheten. (Då kan du också prova att stänga av mikron eller högtalaren.)

Om hörlurarna kopplas från hela tiden

Om du har testat dina hörlurar enligt beskrivningen ovan och ljudet fortsätter kopplas från eller hacka, kopplar du från hörlurarna och parkopplar dem igen.

Avsluta parkopplingen till hörlurarna

Avsluta parkoppling från en iPhone:

1. Tryck på Inställningar > Bluetooth.

2. Leta reda på enheten som du vill koppla bort och tryck på Info-knappenNo alt supplied for Image.

3. Tryck på Glöm den här enheten.

4. Starta om din iPhone.

Avsluta parkoppling från en enhet som inte är från Apple:

1. Gå till Inställningar för Bluetooth på enheten som inte kommer från Apple och kontrollera att Bluetooth är aktiverat. Exempelvis kan du på en Android-enhet gå till Inställningar > Anslutna enheter > Anslutningsinställningar > Bluetooth.

2. Avsluta parkopplingen (eller glöm) dina hörlurar.

3. Starta om enheten som inte är från Apple.

Parkoppla hörlurarna på nytt

Parkoppla (eller anslut) hörlurarna på nytt. Här hittar du anvisningar för dina hörlurar och enheten som du vill parkoppla med:

Om dina hörlurar fortsätter att kopplas från Kontakta Apple-supporten.

*Din ljudkälla, till exempel en iPhone, en Mac- eller Windows-dator eller en Android-telefon