Ladda och ansluta med USB-C-porten på nya iPad Pro

Använd den flexibla USB-C-porten på 11-tums iPad Pro och 12,9-tums iPad Pro (3:e generationen) till att ladda enheten, ge ström till andra enheter och ansluta till tillbehör som kameror och bildskärmar.

iPad Pro ansluten till en digitalkamera med en USB-C-kabel

Ansluta iPad Pro till en Mac eller annan dator

Du kan ansluta en iPad Pro till din Mac eller pc för att ladda enheten eller för att synkronisera innehåll med iTunes.

Först ska du identifiera portarna på datorn. Om du har en dator av nyare modell som har en Thunderbolt 3-port (USB-C) Thunderbolt-symbol eller USB-C-port USB-symbol ansluter du till den med USB-C till USB-C-kabeln som medföljde iPad Pro.

Om datorn enbart har USB-A.portar USB-symbol kan du ansluta din iPad Pro med exempelvis en Belkin USB-A till USB-C-kabel (USB 3.1). Rätt kabel har kontakter som ser ut så här:

bild av USB-C-portbild av USB-A-port

Ladda iPad Pro

När du vill ladda din iPad Pro ansluter du den medföljande USB-C-kabeln till enhetens USB-C-port och till den 18 W-strömadapter som också ingår. Anslut sedan adaptern till ett vägguttag.

Om du har en USB-C-strömadapter med högre wattal, till exempel den som medföljer en bärbar Mac, kan du använda den med din iPad Pro. Laddningen kan då bli snabbare. Du kan även ladda din iPad Pro genom att ansluta den till USB-C-porten på datorn.

Ansluta till bildskärmar och andra skärmar

USB-C-porten på iPad Pro kan anslutas till externa bildskärmar så att du kan titta på videofilmer, spela upp Keynote-presentationer och mycket annat på en större skärm. Vid anslutning till vissa bildskärmar kan det behövas en adapter.

När du ansluter en extern bildskärm speglas innehållet på iPad Pro-enhetens inbyggda bildskärm såvida du inte använder en app som ger upplevelsen av en ”andra skärm” (till exempel en videoapp).

USB-C-bildskärmar

iPad Pro använder DisplayPort-protokollet som stöd för anslutningar till USB-C-bildskärmar med upplösningar upp till 5K.1 Vid anslutning av iPad Pro till högupplösta bildskärmar ska du använda en USB-C-kabel som har stöd för anslutningar med hög bandbredd, till exempel kabeln som medföljer bildskärmen, en Belkin USB-C till USB-C-kabel eller Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) (säljs separat).2

iPad Pro har också stöd för USB-C-bildskärmar som följer standarden HDR10 (High Dynamic Range). Du kan växla mellan SDR- och HDR-lägena genom att gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka och välja bildskärmen som är ansluten. iPad Pro matchar bildhastigheten och det dynamiska omfånget i innehållet som spelas upp när du aktiverar Tillåt ändringar av visningsläget.

En del USB-C-bildskärmar kan även ladda iPad Pro medan den är ansluten.

1. iPad Pro har inte stöd för Thunderbolt 3-bildskärmar såsom LG UltraFine 5K-bildskärmar.

2. Apple Thunderbolt 3-kabeln (USB-C) har en Thunderbolt-symbol Thunderbolt-symbol så att den lätt kan skiljas från en USB-C-kabel.

HDMI-bildskärmar eller tv-apparater

Du kan ansluta din iPad Pro till en HDMI-bildskärm eller tv-apparat med en USB-C till HDMI-adapter. Adaptrar som har stöd för HDMI 2.0 kan spela upp video från iPad Pro med 4K-upplösning och 60 Hz.

Även Apples USB-C Digital AV Multiport-adapter är kompatibel med iPad Pro. Denna adapter kan spela upp video från iPad Pro med upp till 4K-upplösning och 30 Hz.*

iPad Pro kan spela upp Dolby Digital Plus-ljudströmmar via HDMI, men inte Dolby Atmos. Notera också att iPad Pro kommer att kunna spela upp HDR10- eller Dolby Vision-innehåll via HDMI när HDMI 2.0-adaptrar som har stöd för dessa format har blivit tillgängliga.

* När du använder Apples USB-C Digital AV Multiport-adapter med iPad Pro visas enhetens hemskärm och appar på HDMI-bildskärmar med 1080p och 60 Hz. När du börjar spela upp videoinnehåll växlar upplösningen så att den matchar innehållet, ända upp till 4K vid 30 Hz. Slå på alternativet Matcha innehåll på din iPad Pro. Det finns i Inställningar > Bildskärmar.

Spela upp ljud

Du kan använda de inbyggda högtalarna på iPad Pro när du vill spela upp ljud. Du kan också ansluta till AirPods och andra Bluetooth-enheter eller använda AirPlay. Du kan också använda USB-C-porten för att ansluta till USB-C-dockor, ljudgränssnitt eller kabelanslutna hörlurar med USB-C-kontakt.

Om du behöver spela upp ljud genom USB-C-porten till andra högtalare eller hörlurar ansluter du med Apples USB-C till 3,5 mm-adapter för hörlursuttag (säljs separat).

Ansluta till andra enheter

Du använda USB-C-porten på iPad Pro för att ansluta till en rad olika enheter. Du kan till exempel ansluta en digitalkamera eller Apples USB-C till SD-kortläsare om du vill importera bilder till din iPad Pro. Här är några andra USB-enheter som du kan ansluta till din iPad Pro:

• Hubbar och dockor
  • Tangentbord
  • Ljudgränssnitt och MIDI-enheter
  • Externa lagringsenheter för import av bilder och videor
  • USB till Ethernet-adaptrar

Vissa enheter kan kräva en adapter. Här är några vanliga sätt att ansluta:

• Om enheten som du ansluter till har en USB-C-port behöver du bara ha en kabel med USB-C-kontakter i varje ände, till exempel den kabel som medföljde din iPad Pro.
  • Om enheten har en USB-C-kontakt kan du koppla in den direkt i iPad Pro-enhetens USB-C-port.
  • Om enheten har en USB-A-kontakt kan du koppla in den i Apples USB-C till USB-adapter och sedan koppla in adaptern i iPad Pro-enhetens USB-C-port.

Använda iPad Pro för att ladda andra enheter

Har du inget eluttag i närheten men måste ladda din iPhone, en annan iPad, en Apple Watch eller en USB-enhet från en annan tillverkare? Du behöver bara ansluta rätt kabel eller adapter till din iPad Pro för att låta andra enheter ta del av det uthålliga batteriet:

• Om du vill ladda en iPhone eller tidigare iPad-modell som har en Lightning-port, ansluter du den till din iPad Pro med Apples USB-C till Lightning-kabel. Om du har en Lightning-till-USB-kabel kan du kombinera den med Apples USB-C till USB-adapter och sedan ansluta adaptern till din iPad Pro.
  • Om du har två iPad Pro-modeller med USB-C-portar kan du ansluta dem direkt med en USB-C-kabel. Den ena iPad Pro-enheten hämtar ström från den andra. Om du vill ändra vilken iPad Pro-enhet som laddas, kopplar du ur USB-C-kabeln och gör om anslutningen.
  • Ladda din Apple Watch genom att ansluta dess magnetiska laddningskabel till iPad Pro-enheten via en USB-C till USB-adapter från Apple. Om du har en magnetisk laddningskabel med USB-C-kontakt till Apple Watch, kan du ansluta den direkt till din iPad Pro.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.