Om du inte kan spela in ljud på en Mac med macOS Mojave eller senare

Tillåt appen att komma åt ljudingångar som är inbyggda eller anslutna till din Mac för att spela in ljud i appar som Logic Pro, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro eller ljud- och videoappar från tredje part.

När du försöker spela in kan du få en varning om att ljudingången inte är tillgänglig. Eller så kan det hända att du inte hör ljud, ser vågformer eller ser ljudmätarna visa förändringar under inspelningar. Detta kan hända om du använder den inbyggda mikrofonen på din Mac, en extern usb-mikrofon eller ingångarna på ett externt ljudgränssnitt för att spela in ljud.

Tillåt appen att komma åt ljudingångar för att spela in ljud:

1. Stäng appen du använder för att spela in ljud.
  2. På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar på Säkerhet och integritet. Klicka sedan på Integritet.
  3. Klicka på Mikrofon.
  4. Markera kryssrutan bredvid en app om du vill låta den komma åt den inbyggda mikrofonen på din Mac, en extern USB-mikrofon eller ingångar i ett externt ljudgränssnitt.
    Säkerhet- och integritetsinställningar i macOS med fliken Integritet med markerad mikrofon
  5. Öppna appen och försök spela in ljud igen.

Sök efter mjukvaruuppdateringar och information om kompatibilitet hos tillverkaren av din enhet om du använder en extern mikrofon eller ett externt ljudgränssnitt för att spela in ljud och det fortfarande inte fungerar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.