Om du inte kan spela in ljud efter att ha installerat macOS Mojave eller senare

När du har installerat macOS Mojave eller senare på din Mac kan du kanske inte spela in ljud i appar som Logic Pro X, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro X eller program för ljud och video från tredje part.

Efter att ha installerat macOS Mojave eller senare kan du se en varning som meddelar att ljudingången inte är tillgänglig vid försök att spela in ljud. Eller så kanske du inte hör ljud, ser vågformer eller ser ljudmätarna visa förändringar under inspelningar. Tillåt appen att komma åt ljudingångar för att spela in ljud:

1. Stäng appen du använder för att spela in ljud.
  2. På din Mac väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar och klickar på Säkerhet och integritet. Klicka sedan på Integritet.
  3. Klicka på Mikrofon.
  4. Markera kryssrutan bredvid en app om du vill låta den komma åt den inbyggda mikrofonen på din Mac, en extern usb-mikrofon eller ingångar i ett externt ljudgränssnitt.
  5. Öppna appen och försök spela in ljud igen.

Sök efter mjukvaruuppdateringar och information om kompatibilitet hos tillverkaren av din enhet om du använder en extern mikrofon eller ett externt ljudgränssnitt för att spela in ljud och det fortfarande inte fungerar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.