Så här säkerhetskopierar du din Mac

Läs om att skapa en säkerhetskopia av dina filer på din Mac.

Använda Time Machine för att säkerhetskopiera automatiskt

Time Machine är en inbyggd funktion för säkerhetskopiering i din Mac. Om du har en usb-enhet eller en annan lagringsenhet kan du använda Time Machine för att automatiskt säkerhetskopiera dina filer, bland annat appar, musik, bilder, e-post och dokument. Du kan sedan använda din säkerhetskopia för att återställa dina filer, bland annat äldre filer, filer som har tagits bort eller filer som inte längre är tillgängliga.

Synkronisera och lagra data i iCloud

Du kan också använda iCloud för att synkronisera och komma åt data på alla dina enheter som är inloggade på iCloud med samma Apple-ID. iCloud håller dina bilder, videor, kontakter, kalendrar, anteckningar, lösenord med mera säkra, automatiskt säkerhetskopierade och tillgängliga var du än går.

1. Logga in på iCloud.

2. Använd iCloud-inställningarna för att ställa in vilka av dina appar som ska synkronisera och lagra data i iCloud.

3. Använd iCloud Drive för att lagra andra filer i iCloud, bland annat filerna på ditt skrivbord och i mappen Dokument.

När du sparar filer på iCloud används lagringsutrymmet i din iCloud-lagringsplan. Om du når gränsen för din iCloud-lagring kan du köpa mer iCloud-lagring direkt från din Apple-enhet eller frigöra mer iCloud-lagringsutrymme. Du kan också arkivera eller göra kopior av informationen som lagras i iCloud så att du har en kopia av den informationen.

Kopiera filer till en annan lagringsenhet manuellt

Säkerhetskopiera filer som bilder, videor och dokument manuellt genom att dra dem från din Mac till en usb-enhet eller en annan extern lagringsenhet. Om du vill återställa filerna drar du dem tillbaka till din Mac.

Använda ett verktyg för säkerhetskopiering från tredje part

Andra verktyg för säkerhetskopiering är allmänt tillgängliga från App Store och andra källor. Vissa är utformade för att säkerhetskopiera alla din data, andra verktyg säkerhetskopierar specifika typer av filer, bland annat bilder eller e-post. Vissa är utformade för att säkerhetskopiera till en usb-enhet eller en annan extern lagringsenhet, andra verktyg kan säkerhetskopiera till en molnbaserad tjänst. Följ instruktionerna som medföljer verktyget.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.